ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

Καμπόσος στην ΕΡΤ: Αν προχωρήσει η σύμβαση της Περιφέρειας με την ΤΕΡΝΑ εμείς θα προσφύγουμε στα Διεθνή Δικαστήρια

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:49:00 μ.μ. | |
Καμπόσος στην ΕΡΤ:  Αν αύριο προχωρήσει η σύμβαση της Περιφέρειας με την ΤΕΡΝΑ εμείς θα προσφύγουμε στα Διεθνή Δικαστήρια
 «Ως μεγάλη επιτυχία», χαρακτήρισε τ’αποτελέσματα του ηλεκτρονικού διαγωνισμού -μεταξύ 8 εταιρείων- για τον ανάδοχο της επεξεργασίας των απορριμμάτων του Δήμου Άργους-Μυκηνών, ο δήμαρχος της περιοχής Δημήτρης Καμπόσος, μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ. Ο κ.Καμπόσος εξαπέλυσε μάλιστα μύδρους εναντίον τόσο του δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, όσο και εναντίον της αιρετής Περιφέρειας, η οποία έχει προκρίνει τη ΣΔΙΤ με την ΤΕΡΝΑ, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «τα έχει κάνει μπάχαλο».

Ειδικότερα,ο κ. Καμπόσος σχολίασε ότι παρά τους σκληρούς όρους και κριτήρια που υπήρχαν στη διακήρυξη του διαγωνισμού, όταν ανοίχτηκαν οι προσφορές μειοδότησε η εταιρεία «Διαλυνάς», η οποία προσφέρει 29,45 ευρώ τον τόνο. Αν προστεθεί η διαχείριση του υπολείμματος και ο ΦΠΑ, το τελικό ποσό είναι περίπου 42 ευρώ. Η δεύτερη εταιρεία ήταν η «Ηλέκτωρ» του ομίλου Μπόμπολα που που πρόσφερε 34,9 ευρώ, την ίδια στιγμή που μειοδότησε στο διαγωνισμό του Δήμου Καλαμάτας, με ποσό που φτάνει τα 60 ευρώ. Αυτή η διαφορά στην τιμή διαχείρισης μεταξύ των δύο Δήμων, σύμφωνα με τον κ. Καμπόσο, δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά για το τι συμβαίνει στην Καλαμάτα, τη στιγμή που συγκρίνονται ίδια πράγματα. Επιπλέον, η εταιρεία «Διαλυνάς» θα εγκαταστήσει και βιολογικό καθαρισμό για τα στραγγίδια από τη διαχείριση των απορριμμάτων. «Μετά την έκβαση του διαγωνισμού, οι πολίτες γλίτωσαν ένα χαράτσι 1.600.000 ευρώ το χρόνο που θέλει η ΤΕΡΝΑ. Αυτοί οι οποίοι είναι πεπλανημένοι ή πονηροί και μιλάω για τον κ.περιφερειάρχη και τους αντιπεριφερειάρχες, βλέποντας αυτόν το διαγωνισμό, θα πρέπει να βγουν και να ζητήσουν συγγνώμη από τους συνεργάτες μου και από το λαό και να σταματήσουν τις μεθοδεύσεις. Αν αύριο προχωρήσει η σύμβαση με την Περιφέρεια με την ΤΕΡΝΑ, εμείς θα προσφύγουμε στα Διεθνή Δικαστήρια», τόνισε ο δήμαρχος Άργους- Μυκηνών.

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΝΙΚΑ

«Λυπηρές» χαρακτήρισε τις δηλώσεις Καμπόσου, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος υπογράμμισε πως δεν υπάρχει στο «Διαύγεια» διαγωνισμός του δήμου Άργους-Μυκηνών για τα σκουπίδια, άρα είναι «ανύπαρκτος», όπως είπε. Διευκρίνισε πως μόνο για το διάστημα μέχρι να εφαρμοστεί η κεντρική διαχείριση, θα εφαρμόζει ο δήμος Καλαμάτας τη δική του διαχείριση, με τιμές σαν αυτές που εφαρμόζονται πανελλαδικα: μεσοσταθμικά -όπως είπε- στην Κοζάνη είναι 100 ευρώ και στην Ήπειρο με διαφορετικά όμως δεδομένα είναι γύρω στα 60 ευρώ ο τόνος. 

Ο κ.Νίκας σημείωσε πως οι μικροί δήμοι της Μεσσηνίας δε δύνανται να κάνουν τοπική διαχείριση και εξέφρασε το ερώτημα για το ποιά βήματα έχει κανει ο δήμος του Άργους με την παράνομη χωματερή -όπως είπε- όλ΄αυτά τα χρόνια για να διαχειρίζεται τα σκουπίδια του. «Ο διαγωνισμός της Περιφέρειας Πελοποννήσου δεν είναι ο καλύτερος δυνατός», σημείωσε ο κ.Νίκας «αλλα οι βελτιώσεις που έχουν γίνει στη σύμβαση, μετά τις συζητήσεις με την κυβέρνηση», είναι σε θετική κατεύθυνση.

Πηγή: ert.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ