ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Γ. Μανιάτης: Σε απόγνωση η Αργολίδα λόγω τριστέτσας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:49:00 π.μ. | |
Γ. Μανιάτης: Σε απόγνωση η Αργολίδα λόγω τριστέτσας
 Επίκαιρη ερώτηση για το θέμα της τριστέτσας, κατέθεσε ο Γιάννης Μανιάτης προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Ε. Αποστόλου, τονίζοντας την απόγνωση που βρίσκονται οι παραγωγοί της Αργολίδας. Παρά τις επανειλημμένες συσκέψεις και υποσχέσεις του Υπουργείου για στήριξη των παραγωγών, προκειμένου να αποτραπεί η ολοσχερής καταστροφή του κάμπου, δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα. Με την ερώτησή του ο Γ. Μανιάτης ζητά να ενημερωθεί για τις ενέργειες του αρμόδιου Υπουργείου, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ολοσχερής καταστροφή του κάμπου των εσπεριδοειδών στην Αργολίδα.

Ακολουθεί το κείμενο της επίκαιρης ερώτησης του Γ. Μανιάτη:

«Κύριε Υπουργέ,

παρά τις επανειλημμένες συσκέψεις και υποσχέσεις του Υπουργείου για στήριξη των παραγωγών της Αργολίδας, προκειμένου να αποτραπεί η ολοσχερής καταστροφή του κάμπου λόγω τριστέτσας, δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα. Οι παραγωγοί της Αργολίδας βρίσκονται πια σε απόγνωση μπροστά στο αδιέξοδο. Παρά τις υποσχέσεις για στήριξη των τοπικών υπηρεσιών με εποχιακό προσωπικό ή και φοιτητές, ούτε ένα άτομο μέχρι σήμερα δεν έχει ενισχύσει. Καμία απάντηση δεν έχει δοθεί στην αύξηση του πολύ μικρού τιμήματος για εκρίζωση των δέντρων, που ουσιαστικά αποτελεί μόνο το κόστος των εργατικών και σε καμία περίπτωση στοιχειώδη αποζημίωση έστω για μικρό χρονικό διάστημα. Αόριστες μόνο υποσχέσεις για μελλοντική ένταξη στο ΕΣΠΑ ενός ερευνητικού προγράμματος που πιθανά θα βοηθήσει, πιθανά θα διευκολύνει, πιθανά θα δώσει λύση.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Ποιες είναι οι ενέργειες του Υπουργείου, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ολοσχερής καταστροφή του κάμπου των εσπεριδοειδών στην Αργολίδα;»
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ