ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

Συγκέντρωση στο Ναύπλιο για την Ηριάννα

Συγκέντρωση στο Ναύπλιο για την Ηριάννα
 Η αθώωση του Τάσου Θεοφίλου και η απελευθέρωσή του μετά από πέντε χρόνια άδικου εγκλεισμού εξόργισε την αντιτρομοκρατική. Το σάιτ του γνωστού για τους δεσμούς του με το βαθύ κράτος, Καραϊβάζ, έγραψε τα εξής:


«[Γ]ια πρώτη φορά μετά το 2002 και την εξάρθρωση της 17 Ν, καταρρίπτεται δικογραφία της αντιτρομοκρατικής […]. [Π]ροκάλεσε τεράστιο προβληματισμό [στην ΕΛΑΣ] ο ένθερμος ενθουσιασμός που επικράτησε στην αντιεξουσιαστική κοινότητα αμέσως μόλις έγινε γνωστή η είδηση της αθώωσης. Εκτός από το πανδαιμόνιο που κυριάρχησε στην αίθουσα, σχεδόν αμέσως αναγγέλθηκαν πάνω από 2 πάρτι στην Αθήνα για ν' ακολουθήσουν κι άλλα σχεδόν σε όλες τις μεγάλες πόλεις. […] η απόφαση ερμηνεύεται ότι δίνει αέρα νίκης στο αντίπαλο στρατόπεδο.»

Η αντιτρομοκρατική δε μασάει τα λόγια της και μιλάει κανονικά για «αντίπαλο στρατόπεδο». Το κράτος, πετώντας από πάνω του κάθε πρόσχημα ουδετερότητας, ξεχωρίζει δημόσια ανάμεσα σε «εχθρούς» και «φίλους». Εξυπακούεται πως οι ναζίδες δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής κυκλοφορούν ελεύθεροι.

Στην κατηγορία των «εχθρών» ανήκουν η Ηριάννα και ο Περικλής. Μετά τη βρώμικη κρατική σκευωρία που οδήγησε στην καταδίκη τους χωρίς κανένα στοιχείο, χθες το δικαστήριο απέρριψε και την αίτηση αναστολής της ποινής που είχαν καταθέσει. Το βαθύ κράτος δείχνει τα δόντια του στους υποτελείς, ποινικοποιώντας μάλιστα ακόμα και τις προσωπικές σχέσεις.

Πρόκειται γα μια απίστευτη πρόκληση. Η ανατροπή της σκευωρίας αυτής δεν είναι ήσσονος σημασίας ζήτημα. Αντιθέτως αποτελεί μια θεμελιώδη μάχη ενάντια στο κράτος έκτακτης ανάγκης που έχει εγκαθιδρυθεί εδώ και 8 χρόνια στη χώρα και στο καθεστώς εξαίρεσης και που η κυβέρνηση Σύριζα-Ανέλ υπηρετεί με τον πιο χυδαίο και προκλητικό τρόπο. Καθεστώς εξαίρεσης σημαίνει ότι ένας ποινικός μπορεί για το ίδιο έγκλημα να καταδικάζεται σε 10 χρόνια κάθειρξη (και αν δεν τη βγάλει καθαρή με αναστολή εκτέλεσης της ποινής στην χειρότερη θα είναι έξω στα 4 χρόνια), την ώρα που ο φερόμενος για συμμετοχή σε μια αντάρτικη οργάνωση θα κινδυνεύει με ισόβια. Η περίπτωση της Ηριάννας είναι χαρακτηριστική: 13 χρόνια χωρίς δικαίωμα αναστολής, χωρίς κανένα στοιχείο. Εξαίρεση σημαίνει ότι για ειδικές κατηγορίες ανθρώπων ισχύει καθεστώς ιδιώνυμου.

Με την απόφαση αυτή, το βαθύ κράτος γελοιοποιεί την κυβέρνηση και ξεκαθαρίζει προς κάθε κατεύθυνση ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο. Η κυβέρνηση από την πλευρά της δεν έχει κανένα δικαίωμα να παριστάνει την αθώα περιστερά – αν ενδιαφέρεται για τους άδικα καταδικασθέντες, δεν έχει παρά να καταργήσει την άθλια «αντι»τρομοκρατική νομοθεσία, που δίνει το δικαίωμα στο βαθύ κράτος να στήνει τις σκευωρίες του ή να ρίχνει τις τριπλές ποινές σε έναν πολιτικό του αντίπαλο την ώρα που χαϊδεύει τα κυκλώματα των ποινικών και ενίοτε των παρατρεχάμενων της εξουσίας και των ευυπόληπτων καπιταλ(η)στών που λυμαίνονται συστηματικά και κατ’ επανάληψη την δημόσια περιουσία.

Η δίωξη της Ηριάννας και του Περικλή είναι μια πολιτική σκευωρία με πολλαπλούς αποδέκτες. Το κίνημα δεν πρέπει να αφήσει κανένα περιθώριο να περάσει αυτή η σκευωρία.

Άμεση αθώωση και απελευθέρωση της Ηριάννας και του Περικλή!
Ενάντια στο κράτος έκτακτης ανάγκης και το καθεστώς εξαίρεσης!
Όλοι στη σημερινή συγκέντρωση στις 19:30 στην πλατεία Τριών Ναυάρχων στο Ναύπλιο!

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ