ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Πλήθος βιωματικών εκδηλώσεων στον Πολιτιστικό Ιούλιο του "Δον Πινέλο"

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:55:00 μ.μ. |
Πλήθος βιωματικών εκδηλώσεων στον πολιτιστικό Ιούλιο του "Δον Πινέλο"
 Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εκδηλώσεις του πολιτιστικού Ιουλίου που διοργανώνει κάθε χρόνο ο βρεφικός παιδικός σταθμός Δον Πινέλο για τους μαθητές του. 

Πρόκειται για εκδηλώσεις πολιτιστικού και όχι μόνο περιεχομένου που πραγματοποιούνται κάθε εβδομάδα του Ιουλίου, με εξορμήσεις κυρίως καλοκαιρινού χαρακτήρα αλλά πάντα με βάση τις βιωματικές εμπειρίες των παιδιών.
Οι μικροί μαθητές του σταθμού με ανοιχτό λεωφορείο συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς Έλενα και Ιωάννα Ιωαννίδη επισκέφθηκαν το Μεσαιωνικό κάστρο του Ναυπλίου και έμαθαν ότι το όνομα του το πήρε από τον γιο του Ναύπλιου τον θρυλικό και πανέξυπνο Παλαμήδι.
Τα μικρά παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις ντάπιες του, την φερόμενη ως φυλακή του Κολοκοτρώνη, το ιστορικό εκκλησάκι του Αγ. Ανδρέα και να θαυμάσουν την θέα της πόλης από ψηλά.
 Με την εκδρομή αυτή τα μικρά παιδιά ήρθαν άμεσα σε επαφή με την ένδοξη ιστορία του τόπου μας, μέσα από την εξιστόρηση ηρωικών γεγονότων και γνώρισαν από κοντά το κάστρο που έμελλε να παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στον απελευθερωτικό αγώνα των Ελλήνων από τους τούρκους.
Φυσικά δεν παρέλειψαν να παίξουν και να διασκεδάσουν, αλλά και να δροσιστούν με φυσικούς χυμούς στη παραλία του Ναυπλίου.
Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με βόλτα στο ιστορικό εκκλησάκι της Παναγίτσας στην Αρβανιτιά και το κρυφό σχολειό που θρυλείται πως λειτούργησε στο χώρο.
Πολλές ηταν και οι κατασκευές στο σχολείο με ανακυκλώσιμα υλικά, όπως οι φανταστικές σαγιονάρες για την παραλία που ξετρέλαναν τα παιδιά, αλλά και καλάθια με καλοκαιρινά φρούτα.
Μια μοναδική ευκαιρία είχαν επίσης οι μικροί μαθητές να κάνουν βόλτα με ιππήλατες άμαξες στην πόλη του Ναυπλίου. "Είναι κοινώς αποδεκτό, θα πει η εκπαιδευτικός Έλενα Ιωαννίδη, ότι τα ζώα επηρεάζουν θετικά την ψυχολογία, αλλά και το χαρακτήρα του ανθρώπου.
Πόσο μάλλον όταν η ενασχόληση μαζί τους ξεκινάει από μικρή ηλικία, όπου ο χαρακτήρας τους ακόμα διαμορφώνεται. Μαθαίνει πώς να είναι υπεύθυνο, μαθαίνει να εμπιστεύεται, γίνεται ευαίσθητο, μαθαίνει να σέβεται αλλά και φυσικά να διασκεδάζει!
Ο φετινός πολιτιστικός Ιούλιος του Δον Πινέλο δεν θα μπορούσε να κλείσει με άλλον τρόπο εκτός από μπάνιο αυτή την φορά στο κολυμβητηριο Ναυπλίου.
Έριξαν τις βουτιές τους και έπαιξαν θαλάσσια παιχνίδια τα μικρα παιδιά, πάντα κάτω από την επίβλεψη των υπευθύνων του σταθμού Έλενας, Ιωάννας Ιωαννίδη και του γυμναστή τους Γιάννη Αντωνόπουλου.
Με ένα θεατρικό "Ταξίδι στον ελληνικό βυθό" έκλεισε η σχολική χρονιά για τους μαθητές του βρεφικού παιδικού σταθμού Δον Πινέλο.
 Η έντονη επιθυμία των πλασμάτων της θάλασσας να κολυμπήσουν σε καθαρά νερά θα τα οδηγήσει σε μια μεγάλη περιπέτεια.  Το ταξίδι στον κόσμο του βυθού, ήταν σαγηνευτικό με γοργόνες, τσιπούρες, αστακούς, δελφίνια, και χταπόδια,αλλά έκρυβε και κινδύνους, όπως... η μαύρη κηλίδα πετρελαίου!!!
Τα τραγούδια τους και οι ναύτες του πλοίου καθαρισμού των θαλασσών θα τα βοηθήσουν σ' αυτό το δύσκολο και συνάμα όμορφο ταξίδι.  Όλα θα έχουν αίσιο τέλος για ανθρώπους και ψάρια, να απολαμβάνουν τις ελληνικές θάλασσες καθαρές και τα οικολογικά μηνύματα της παράστασης να συνοδεύουν τα μικρά παιδιά στις καλοκαιρινές τους διακοπές.
Στην συνέχεια ήρθε η στιγμή της τελετής αποφοίτησης που και φέτος όπως έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια έγινε στο φάρο του Ναυπλίου με πολύ χρώμα, χορό, συμβολισμούς και με την συμμετοχή των γονιών τους. Χάρτινα καραβάκια στην θάλασσα, ποιήματα, τραγούδια και χορό περιελάμβανε η πρώτη τους σχολική αποφοίτηση που την έζησαν μέσα σε κλίμα εορταστικό και καλοκαιρινό!
Όπως τόνισε η κ Έλενα Ιωαννίδη, "τα παιδιά μέσα από το αυθόρμητο παιχνίδι και την καλλιτεχνική έκφραση εμπλέκονται με όλες τους τις αισθήσεις και τη φαντασία, σε ένα παιχνίδι εξερεύνησης των σχέσεων, της επικοινωνίας, της συνεργατικής αλληλεπίδρασης.
Μέσα από τη χαρά του παιχνιδιού και της δημιουργικότητας αναδεικνύεται η μοναδικότητά τους, ενισχύεται η αυτοεκτίμησή τους, μαθαίνουν να αλληλοεπιδρούν με σεβασμό, ασφάλεια και αγάπη. Στο πρόγραμμα, εμπνεόμαστε και αλληλεπιδρούμε δημιουργώντας έργα τέχνης για την τάξη μας… "
Σε κλίμα συγκίνησης αποχαιρετίστηκαν με τους δασκάλους τους, ευχήθηκαν καλό καλοκαίρι και έδωσαν ραντεβού το Σεπτέμβρη!!!

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ