ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 2 Ιουλίου 2017

Η Θεατρική παράσταση "Στείρα Πόλη" στον Αρχαιολογικό χώρο της Ασίνης

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:54:00 π.μ. |
Θεατρική παράσταση "Στείρα Πόλη" στον Αρχαιολογικό χώρο της Ασίνης
Ο αρχαιολογικός χώρος της Ασίνης το Σάββατο 1 Ιουλίου υποδέχτηκε τον θίασο του Ιωνικού Θεάτρου.  Παρουσιάστηκε το έργο του Αντώνη Παπαδόπουλου «ΣΤΕΙΡΑ ΠΟΛΗ».

Η παρουσίαση της θεατρικής παράστασης έγινε με τη συνεργασία του Δήμου Ναυπλιέων και του Πολιτιστικού Συλλόγου του Τολού.
Το έργο αποτελούταν από δύο μέρη: 1) μια σύγχρονη διαφορετική προσέγγιση στην ιστορία των Ατρειδών και της Κλυταιμνήστρας και των λόγων που την οδηγούν στο έγκλημα και 2) το έργο «Ασίνην τε…», το μοναδικό θεατρικό έργο που μιλά για τη μικρή πολιτεία της αρχαίας Ασίνης, γνωστής μόνο από τον Όμηρο και από το καταπληκτικό ποίημα του Νομπελίστα Σεφέρη «Ο βασιλιάς της Ασίνης».

Στη σκιά του βράχου της Ασίνης ζωντάνεψε 3000 χρόνια μετά ένα ζευγάρι που ζει τις συνέπειες του πολέμου τόσο στη προσωπική σχέση τους, όσο και στο μικρό και γραφικό λιμανάκι της Ασίνης, του σημερινού Τολού.

Με την Ευγενία Πασπαλά, τον Στέλιο Βέργο, την Γιάννα Πετρουτσά, τον Γιώργο Μπάϊκα, την Κυριακή Φαντάκη, τη Γιωργία Μπαχού και το Νίκο Λουκά.

Τους φωτισμούς έκανε ο Λουλούδης Χατζής, τη μουσική έγραψε ο Γιώργος Κομνάς και το σενάριο και η σκηνοθεσία είναι του Αντώνη Παπαδόπουλου.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ