ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 2 Ιουλίου 2017

Καιρός: Θα «ψηθούμε» και σήμερα (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:23:00 π.μ. |
Καιρός: Θα «ψηθούμε» και σήμερα (βίντεο)
 Στους 45,5 βαθμούς «σκαρφάλωσε» χθες ο υδράργυρος στη Λάρισα, στους 44,2 στην Σπάρτη,  το Ψυχικό είχε την τιμητική του με 43,4 βαθμούς Κελσίου, ενώ και στο Άργος η θερμοκρασία σκαρφάλωσε στους 42,7. Η αφόρητη ζέστη θα συνεχιστεί και σήμερα την Κυριακή.



Παραμένει στον κλοιό του ισχυρού «κύματος» καύσωνα η χώρα, καθώς το Σάββατο επικράτησαν υψηλές θερμοκρασίες, που έφτασαν ακόμα και στους 45,9 βαθμούς Κελσίου (στις Μοίρες Ηρακλείου η θερμοκρασία-ρεκόρ), ενώ και την Κυριακή αναμένεται να φτάσουν στους 43 βαθμούς Κελσίου. 

Η θερμοκρασία στη Μεσσαρά της Κρήτης, στα νότια δηλαδή τμήματα του νόμου Ηρακλείου, έφτασε σχεδόν τους 46 βαθμούς υπό σκιάν. Αυτό συνέβη στην κωμόπολη των Μοιρών, μιας περιοχής ξακουστής για τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, όπου ο υδράργυρος «σημάδεψε» τους 45,9 βαθμούς Κελσίου, όπως φαίνεται και από τον παρακάτω πίνακα.

Οι περιοχές που θα "ψηθούν" και σήμερα είναι η Θράκη, η κεντρική Μακεδονία, η Θεσσαλία, η ανατολική Στερεά και η ανατολική Πελοπόννησος.

Μάλιστα η ατμόσφαιρα θα είναι αποπνικτική αφού οι συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης, κυρίως στα ανατολικά και νότια.

Σύμφωνα με τον φυσικό μετεωρολόγο Παναγιώτη Γιαννόπουλο που μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1, τέτοιον καύσωνα, μεγάλης έντασης έχουμε να βιώσουμε από το 2007, εδώ και δέκα χρόνια.

Όπως είπε, πρόκειται για έναν αληθινό καύσωνα, που έχει όμως περιορισμένη διάρκεια, σε αντίθεση με το 2007 όταν γνωρίσαμε θερμοκρασίες ρεκόρ και τις καταστροφικές πυρκαγιές σε Πάρνηθα και Πελοπόννησο.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ