ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

Ψήφισμα του Δήμου Άργους Μυκηνών για το Κλείσιμο του Δημοτικού σχολείου Μύλων

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:57:00 π.μ. |
Ψήφισμα του Δήμου Άργους Μυκηνών για το Κλείσιμο του Δημοτικού σχολείου Μύλων
 Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Άργους - Μυκηνών, κατά την συνεδρίαση του της 19 Ιουλίου 2017, εξέδωσε ΟΜΟΦΩΝΑ το παρακάτω ψήφισμα σχετικά με το κλείσιμο του Δημοτικού Σχολείου Μύλων Άργους - Μυκηνών.


ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Άργους - Μυκηνών σε συνέχεια της υπ’ αριθ. 397/2016 Απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου διαμαρτύρεται εντόνως και εναντιώνεται στην απόφαση του Υπουργού Παιδείας και της Κυβέρνησης για το κλείσιμο δια συγχωνεύσεως του δημοτικού σχολείου Μύλων. Πρόκειται για απόφαση που ΔΕΝ συμφωνούν το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Άργους - Μυκηνών, η Τοπική Κοινότητα Μύλων, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Μύλων και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας, καθώς πρόκειται για σχολείο το οποίο λειτουργεί άψογα, βρίσκεται στην έδρα του πρώην Δήμου Λέρνας και επιπλέον ΚΑΜΜΙΑ οικονομική και διοικητική πρόβλεψη δεν έχει γίνει για τη μεταφορά των 30 περίπου παιδιών που αναμενόταν να παρακολουθήσουν εφέτος με συνέπεια την αδυναμία μεταφοράς τους.

Με το παρόν ψήφισμα διαμαρτυρόμαστε εντονότατα για το κλείσιμο και ζητούμε:

1. Την ανάκληση της εν λόγω απόφασης,

2. Την διατήρηση της λειτουργίας του Δημοτικού Σχολείου Μύλων και

3. Την ενίσχυση του με οποιονδήποτε τρόπο.

Το ψήφισμα πρότεινε στο ΔΣ ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Κρίγγος κατόπιν εντολής του Δημάρχου Άργους Μυκηνών κ. Δημήτρη Καμπόσου. Συγκεκριμένα η επιστολή του κ. Κρίγγου ανέφερε τα εξής:

«Αξιότιμε κ. Πρόεδρε του Δ.Σ.,

Προς μεγάλη μας λύπη πληροφορηθήκαμε την απόφαση του υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων για το κλείσιμο του δημοτικού σχολείου Μύλων και τη συγχώνευση του με το Δημοτικό Σχολείο Κιβερίου.

Με την υπ’ αρ. 397/2016 Α.Δ.Σ. του δήμου μας εκφραστήκαμε αρνητικά στο ενδεχόμενο κλεισίματος του δημοτικού σχολείου Μύλων για τους λόγους που αναφέραμε.

Επιπλέον με την υπ’ αρ.πρ. 12650/31-5-2016 επιστολή μου, ως αντιδημάρχου, με εντολή του Δημάρχου κ. Δημήτρη Καμπόσου, προς τον αρμόδιο Υπουργό και την Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ανέφερα τα εξής:

«Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την πρόθεση του υπουργείου σας να διερευνήσει τη δυνατότητα μεταφοράς μαθητών του δημοτικού Σχολείου Μύλων σε άλλο σχολείο και προφανώς απεργάζεστε από την επόμενη σχολική χρονιά το κλείσιμο του.

Το δημοτικό σχολείο Μύλων είναι ιστορικό σχολείο το οποίο βρίσκεται στην έδρα του πρώην (Καποδιστριακού) δήμου Λέρνας. Σε ένα χωριό με μεγάλη ιστορία και παράδοση, γνωστό και από τη μυθολογία, όπου αποτελεί δυναμικό οικισμό του δήμου μας με μεγάλο τουρισμό και ανοδικές τάσεις κατοίκησης.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Άργους Μυκηνών με την υπ’ αρ. 397/2016 απόφαση του σε απάντηση του επί του υπ’ αριθ. πρωτ.: 6718/29-11-2016 εγγράφου της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Αργολίδας με θέμα: «Προτάσεις για μεταβολές σχολικών μονάδων Π.Ε. για το σχολικό έτος 2017 – 2018» , αποφάσισε τη διατήρηση του δημοτικού σχολείου Μύλων και την ενίσχυση του με κάθε τρόπο.

Με την παρούσα διαμαρτυρόμαστε εντονότατα και σας δηλώνουμε την αντίθεση μας σχετικά με οποιαδήποτε τέτοια ενέργεια η οποία θα μειώνει στο ελάχιστο το σημερινό καθεστώς λειτουργίας του δημοτικού σχολείου Μύλων, ενάντια στη βούληση του συνόλου των γονέων, του Δήμου Άργους Μυκηνών αλλά και της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Αργολίδος η οποία θέτει ως προϋπόθεση τη συναίνεση των ανωτέρω για οποιαδήποτε τέτοιου είδους μεταβολή στη σχολική μονάδα.

Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε για τις προθέσεις σας προκειμένου να καθορίσουμε και τη δική μας στάση.»

Κ. Πρόεδρε,

Δια της παρούσας, κατόπιν των ανωτέρω, της εκπεφρασμένης βούλησης του Δημάρχου και του Δ.Σ. και την απόφαση της κυβέρνησης για κλείσιμο του δημοτικού σχολείου Μύλων παρακαλώ όπως εισάγετε στο Δ.Σ. της Τετάρτης 19 Ιουλίου 2017 προς Ψήφιση το Ψήφισμα-Διαμαρτυρία του Δημοτικού μας Συμβουλίου» κείμενο το οποίο και ψηφίστηκε ομόφωνα.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ