ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

Οι αρχαιολογικοί χώροι τον Αύγουστο στο Ναύπλιο γεμίζουν μουσική (πρόγραμμα - βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:02:00 μ.μ. |
Οι αρχαιολογικοί χώροι τον Αύγουστο στο Ναύπλιο γεμίζουν μουσική (πρόγραμμα - βίντεο)
 Ο ∆ήµος Ναυπλιέων και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας σας προσκαλούν στην 3η διοργάνωση των εκδηλώσεων µε τίτλο «Αύγουστος και Μνηµεία». 

Μια πόλη κι ένας δήµος που φωτίζουν και φωτίζονται από τη λάµψη των µνηµείων επιθυµούν να µοιραστούν µαζί σας την αγάπη για τον πολιτισµό, ανοίγοντας τις πόρτες των αρχαιολογικών µας χώρων και χρωµατίζοντάς τους µε ένα πολυποίκιλο µουσικό πρόγραµµα. 

Τη φετινή χρονιά επιλέγουµε έξι διαφορετικά σηµεία συνάντησης: την Ακροναυπλία, το Φρούριο Παλαµήδι, την Πλατεία Συντάγµατος, την Αρχαία Ασίνη, τις µυκηναϊκές Ακροπόλεις της Τίρυνθας και της Μιδέας και φιλοξενούµε από τις 5 έως τις 31 Αυγούστου εκδηλώσεις υψηλής ποιότητας και αισθητικής, δένοντας τα καλοκαιρινά µας βράδια µε τις µνήµες που γεννούν τα µνηµεία µας. Ζούµε δύσκολες µέρες. 

Βιώνουµε όλοι µας µια παρατεταµένη κρίση µε δραµατικές οικονοµικές και κοινωνικές επιπτώσεις. Αυτή ακριβώς την εποχή ο πολιτισµός παραµένει µία αξία σταθερή και αδιαπραγµάτευτη που έχει τη δυναµική να οδηγήσει τον τόπο µας σε καλύτερες ηµέρες. 

Με πενιχρά µέσα αλλά µε µεγάλη καρδιά φροντίζουµε να µπορούν τόσο οι δηµότες µας, όσο και οι επισκέπτες, µε ελεύθερη είσοδο, να απολαύσουν στιγµές ψυχικής ανάτασης. 

Ευχαριστούµε όλους όσοι συµβάλλουν στην πραγµατοποίηση αυτής της διοργάνωσης. Αυτούς που ανταποκρίνονται στο κάλεσµά µας να ενώσουµε τις δυνάµεις µας για ένα άρτιο αποτέλεσµα, αλλά και όσους στηρίζουν το θεσµό µε την παρουσία τους. 

Συνοδεύουµε την πρόσκλησή µας σε αυτές τις µουσικές βραδιές µε την ευχή να γευτούµε τη µαγεία των µοναδικών χώρων µνήµης µέσα από ιδιαίτερα ακούσµατα και µελωδίες. 

Ο θεσµός «Αύγουστος και Μνηµεία» αποτελεί µια ακόµα προστιθέµενη αξία στην πλούσια πολιτιστική κληρονοµιά αυτού του ευλογηµένου και ξεχωριστού τόπου µας. 

∆ηµήτρης Κωστούρος              Άλκηστις Παπαδηµητρίου 
∆ήµαρχος Ναυπλιέων          Έφορος Αρχαιοτήτων Αργολίδας


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΕΙΑ 2017

05.08.2017 Θεατράκι της Ακροναυπλίας / ώρα 21.00 
Νικόλας Καραγκιαούρης Στιγµές οπερέτας και όπερας Με τον βαρύτονο Νικόλα Καραγκιαούρη, την µεσόφωνο Φωτεινή Αθανα- σάκη και τον Πιανίστα Πάνο Λουµάκη. 

07.08.2017 Φρούριο Παλαµήδι / ώρα 21.00 
Ευανθία Ρεµπούτσικα Ένα ταξίδι από την Ανατολή στη ∆ύση Ανδρέας
Συµβουλόπουλος (πιάνο), Πάνος ∆ηµητρακόπουλος (κανονάκι) Θάνος Σταυρίδης (ακορντεόν) 

12.08.2017 Πλατεία Συντάγµατος / ώρα 21.00 
Συµφωνική Ορχήστρα ∆ήµου Αθηναίων 

19.08.2017 Αρχαία Ασίνη / ώρα 21.00 
Αλίκη Καγιαλόγλου ‘’Η Άλίκη Καγιαλόγλου τραγουδά Μάνο Χατζιδάκι και Astor Piazzolla‘’ Παίζουν: Αλ. Αβδελιώδης (πιάνο), Ν. Μανιταράς (κιθάρα), Σ. Μπάρκι (κρουστά) 

26.08.2017 Αρχαιολογικός χώρος Τίρυνθας / ώρα 21.00
Ελευθερία Αρβανιτάκη Η σπουδαία Ελληνίδα ερµηνεύτρια µε τη µοναδική, κρυστάλλινη φωνή θα µας ταξιδέψει στον κόσµο της µουσικής της σε ένα δίωρο πρόγραµµα εφ‘ όλης της ύλης. Μαζί της: Γ. Γεωργιάδης (µπάσο), Θ. Κοντογεώργης (πιάνο), Ν. Μέρµη- γκας (λάφτα, λαούτο, µπουζούκι), ∆. Τσάκας (σαξόφωνο), Α. ∆ράκος Κτιστά- κης (τύµπανα & ενορχηστρώσεις).

31.08.2017 Μυκηναϊκή Ακρόπολη Μιδέας / ώρα 21.00 
Θεοδωρίδου Σόνια Μία ανθολογία από το παγκόσµιο και ελληνικό ρεπερτόριο: µελωδίες από τους: Μ. Θεοδωράκη, Λ. Ντάλλα, Μ. Χατζιδάκι και τον Έ. Μορικόνε. Μαζί µε την Ορχήστρα Mobile και σε µουσική διεύθυνση Θεόδωρου Ορφανίδη.

Δείτε παρακάτω τις δηλώσεις για την διοργάνωση των εκδηλώσεων ο Δημαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος και η   Έφορος Αρχαιοτήτων Αργολίδας  Άλκηστις Παπαδηµητρίου: 
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ