ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 8 Ιουλίου 2017

Γ. Μανιάτης στο "Καρφί": Η μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη έρχεται να αγκαλιάσει τους "Εκτός των Τειχών"

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:08:00 μ.μ. | |
Γ. Μανιάτης στο "Καρφί": Η μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη έρχεται να αγκαλιάσει τους "Εκτός των Τειχών"
Το πρόσφατο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αποτελεί το ξεκίνημα για μια νέα πορεία του χώρου. Για πρώτη φορά στα ελληνικά χρονικά, μία κυβέρνηση περαστικών τυχοδιωκτών, στοχοποιεί μία ολόκληρη κατηγορία συμπολιτών μας, θεωρώντας την ταξικό εχθρό της. Η μεσαία τάξη. Πλέον έδωσε τη θέση της σε μία νέα κοινωνική τάξη, τους καινούργιους μη προνομιούχους. 


Πρόκειται για πολίτες που έχουν χάσει την ελπίδα τους, μιας και ο κ. Τσίπρας από το «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», προχωρά σε χιλιάδες πλειστηριασμούς Α΄ κατοικίας για μεσαία και φτωχά εισοδήματα. Αφού πρώτα έκαναν τη χώρα αποικία, τώρα δεν διστάζουν να κόψουν έως και 3 συντάξεις από τους συνταξιούχους. Από την άλλη, η Ν.Δ., παρά το αίτημα για εκλογές, εξυπηρετείται πολιτικά, με τη λογική «Άσε να πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ τα μέτρα και βλέπουμε».Πρόκειται για δύο στρατηγικές που απαξιώνουν τη χώρα, και προσβάλλουν σε ηθικό κι  αξιακό επίπεδο τους πολίτες και την κοινωνία. Κι αυτό είναι και το μεγάλο στοίχημα της Δημοκρατικής Παράταξης: να αποτελέσουμε την αξιόπιστη επιλογή ψήφου για όλους τους πολίτες και κυρίως για εκείνους που σήμερα αισθάνονται εκτός των τειχών.
Κανείς δεν ισχυρίζεται ότι το εγχείρημα είναι εύκολο. Προσωπικά, όμως είμαι αισιόδοξος ότι η ενότητα του χώρου, θα προχωρήσει. Ήδη από το καλοκαίρι του 2015 ως επικεφαλής της επιτροπής για την ανασυγκρότηση της Σοσιαλδημοκρατίας, είχαμε τα πρώτα δείγματα όταν δουλέψαμε και συγκροτήσαμε τη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Από τότε επέμενα ότι πρέπει να προχωρήσουμε στην επανίδρυση της μεγάλης Δημοκρατικής παράταξης, που θα εκφράσει όλους τους πολίτες από το Προοδευτικό Κέντρο, μέχρι την Κεντροαριστερά και την Πολιτική Οικολογία. Με υπέρβαση των σημερινών κομμάτων και σχηματισμών, χωρίς όμως ιδεολογική μετάλλαξη. Νέο κόμμα της Δημοκρατικής Παράταξης με εκλογή της ηγεσίας από τη βάση, με εκλογή νέων ισχυρών κομματικών οργάνων, όπως άλλωστε ισχύει σε όλα τα ευρωπαϊκά σοσιαλδημοκρατικά κόμματα. Με στόχο τη διεκδίκηση καθαρής εντολής προοδευτικής διακυβέρνησης και τη 2η θέση στις επόμενες εκλογές. 
Η ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία και Κεντροαριστερά είναι το διακριτό ιδεολογικό και πολιτικό όριό μας με τον εθνικολαϊκισμό και τυχοδιωκτισμό του ΣΥΡΙΖΑ και τη συντήρηση της Ν.Δ. Δεν χαρίζουμε σε Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ ούτε έναν πολίτη που αισθάνεται ότι ανήκει στη μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη.
Δεσμευόμαστε για ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο ανάμεσα στις υγιείς παραγωγικές δυνάμεις της οικονομίας που δημιουργούν θέσεις εργασίας και τους σημερινούς μη προνομιούχους. Τη φτωχοποιημένη μεσαία τάξη, τους μικρομεσαίους κ επιστήμονες, τους νέους άνεργους και χαμηλοσυνταξιούχους, τους δημιουργικούς δημοσίους υπαλλήλους, τους αγρότες, τα 2.5 εκατ Ελλήνων που υποφέρουν από ακραία φτώχεια, τους 400 χιλιάδες νέους μας που ξενιτεύτηκαν και που πρέπει άμεσα να τους δώσουμε το δικαίωμα να ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές. Επιτέλους, το brain drain να γίνει brain gain.
Διαμορφώνουμε τη δική μας καινοτόμα πρόταση για να προσδιορίσουμε νέες πηγές πλούτου που θα μας επιτρέψουν να απαλλαγούμε από δανειστές και μνημόνια και ταυτόχρονα να διαμορφώσουμε ένα νέο ισχυρό κράτος Αλληλεγγύης και Δικαιοσύνης, ένα “κανονικό” κράτος. Να απαντήσουμε με γενναιότητα κι εφευρετικότητα στη μεγάλη πρόκληση της Σοσιαλδημοκρατίας, την ταυτόχρονη κρίση στο δημογραφικό και τις επιπτώσεις του στο ασφαλιστικό, μαζί με την κρίση ανεργίας και των ελλείψεων εισφορών, σε αντίθεση με τις προηγούμενες δεκαετίες της σχεδόν πλήρους απασχόλησης.
Αυτός είναι ο «αναγκαίος» μονόδρομος για μια σύγχρονη, κοσμοπολίτικη, ευρωπαϊκή, φιλολαϊκή παράταξη. Μια παράταξη που στηρίζεται στον Προοδευτικό Πατριωτισμό, χωρίς αμφιταλαντεύσεις στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.
Κατέθεσα στο συνέδριο τις προτάσεις μου για τρεις νέες πηγές δημόσιου πλούτου:
Α) Ένα νέο Επιτελικό Κράτος, δημιουργό χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, με εξοικονόμηση πάνω από 1 δις €  κάθε χρόνο για την εθνική μας οικονομία.
Β) Κοινωνικό Μέρισμα από την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, που από 50 δις € με μόχλευση μπορεί να συνεισφέρει 150 δις €. Όμως, με ρήτρες που διασφαλίζουν το δημόσιο συμφέρον και τις επόμενες γενιές: IΡήτρα απασχόλησης, ώστε να δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας, II) Ρήτρα τοπικής ωφελιμότητας, ώστε το 20% των εσόδων να πηγαίνει στις τοπικές κοινωνίες, για να είναι οι πολίτες σύμμαχοι και όχι εχθροί των επενδύσεων. IIIΡήτρα διαγενεακής αλληλεγγύης, ώστε το 5% των εσόδων των ιδιωτικοποιήσεων να χρηματοδοτήσει τα μεταπτυχιακά κι ερευνητικά προγράμματα της νέας γενιάς. IVΡήτρα συμμετοχής του δημοσίου στα μελλοντικά κέρδη, ώστε να επωφεληθούμε από τη μελλοντική αύξηση όλων των αξιών στη χώρα και τέλος, VΡήτρα αειφορίας και βιωσιμότητας, ώστε οι αναπτυξιακές παρεμβάσεις να είναι συμβατές με το περιβάλλον.
Γ) Δημιουργία νέου εθνικού πλούτου, μέσω της αξιοποίησης των ελληνικών υδρογονανθράκωνΤα 2 δις € δημόσια έσοδα κάθε χρόνο, για τα επόμενα 40 χρόνια, θα πηγαίνουν για τη στήριξη της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας. Εμείς, είμαστε η παράταξη που το 2013 με καταψήφιση από τον ΣΥΡΙΖΑ, νομοθετήσαμε το Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γενεών (ν.4162/2013).
Η χώρα χρειάζεται να γυρίσει σελίδα. Και η αλλαγή δεν μπορεί να είναι ούτε ο λαϊκισμός και η δημαγωγία, και φυσικά ούτε ο συντηρητισμός της ΝΔ. Βάζουμε ψηλά τον πήχη, γιατί ξέρουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Διεκδικούμε από το ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα να είμαστε εμείς η Παράταξη που θα εκφράσει τους προοδευτικούς πολίτες της χώρας απέναντι στη συντηρητική Ν.Δ. Από το 2010 μέχρι σήμερα, αποδείξαμε ότι είμαστε η μοναδική Παράταξη που μπορεί να κοιτά στα μάτια τους πολίτες, γιατί είμαστε οι μόνοι που είπαμε μόνο αλήθειες, κρατήσαμε μόνοι μας όρθια τη χώρα όταν όλοι οι άλλοι μας πετροβολούσαν.
Η Νέα Αλλαγή, η Ελλάδα της γεωπολιτικής αναβάθμισης, μπορεί να γίνει πράξη μόνο μέσα από τη διεύρυνση και ισχυροποίηση. Θα τα καταφέρουμε!
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ