ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

Διεθνές καλοκαιρινό πρόγραμμα στο Τολό: "Europe is in da` HOUSE: Meet – Discover – Acting together" (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:16:00 μ.μ. |
Διεθνές καλοκαιρινό πρόγραμμα στο Τολό: "Europe is in da` HOUSE: Meet – Discover – Acting together"  (βίντεο)
Από τις 3 έως τις 16 Ιουλίου 2017 30 νέοι από την Ελλάδα, τη Λευκορωσία και τη Γερμανία θα συναντηθούν στο Τολό για έναν διεθνή καλοκαιρινό πρόγραμμα με τον τίτλο "Europe is in da` HOUSE: Meet – Discover – Acting together" στα πλαίσια του έργου “Ewoca3”.



Από τον περασμένο Νοέμβριο οι νέοι εργάστηκαν έντονα με θέμα "η οικονομική διάσταση της βιωσιμότητας". Κεντρικά θέματα όπως η κριτική του καπιταλισμού, η βιωσιμότητα και η κοινωνική επιχειρηματικότητα αναπτύχθηκαν εκτενώς. Η κύρια ιδέα του προγράμματος στο Τολό είναι η ανάπτυξη και η εισαγωγή ιδεών για νέα επιχειρηματικά σχέδια (νεοσύστατες επιχειρήσεις , π.χ. στον τομέα της κοινωνικής επιχειρηματικότητας).

Η διαδικασία αυτή θα γίνει με την κατεύθυνση ειδικών στο χώρο και με την πραγματοποίηση διαφόρων εργαστηρίων όπως: 

# 1 "Οικονομική βιωσιμότητα" 
# 2 «Νεοφιλελευθερισμός / καπιταλισμός έναντι κοινωνικής οικονομίας της αγοράς» 
# 3-4 «Πρακτική διάσταση της βιωσιμότητας» 
# 5 «Κοινωνική Επιχειρηματικότητα» 
# 6 "Παρουσίαση Επιχειρηματικών Σχεδίων/Business plans" 

Προκειμένου να δοθούν πρακτικές γνώσεις σχετικά με τις παραπάνω θεματικές, θα υπάρξουν λεγόμενα "study visit" σε μικρές περιφερειακές και αγροτικές επιχειρήσεις. Τα αποτελέσματα της κοινής εργασίας θα παρουσιαστούν από τους συμμετέχοντες στην τοπική κοινότητα.στις 14/7 στο Βουλευτήριο του Ναυπλίου.

Σημείωση: Το πρόγραμμα Ewoca³ είναι ένα πρόγραμμα χρηματοδότησης για οργανισμούς που ασχολούνται με τη νεολαία και υποστηρίζει /διευκολύνει τις διεθνείς ανταλλαγές νέων. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πρόγραμμα, επισκεφθείτε τη διεύθυνση http://ewoca.org/de/. Το έργο μας (2015-2017) είναι μία από τις 15 συνεργασίες από όλη την Ευρώπη. Μέχρι στιγμής εφαρμόσαμε τα δύο προηγούμενα προγράμματα στη Βαϊμάρη/Γερμανία (2015) και στο Dunaevo/Λευκορωσία (2016)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ