ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

SolidarityNow: Πάνω από 3.700 πρόσφυγες και μετανάστες βρήκαν στέγη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:46:00 μ.μ. | |
 SolidarityNow: Πάνω από 3.700 πρόσφυγες και μετανάστες βρήκαν στέγη
«To SolidarityNow, αντιμετωπίζοντας την πραγματικότητα, ανέλαβε άμεσα δραστηριότητες παροχής κοινωνικών υπηρεσιών και ανθρωπιστικής βοήθειας, για την υποστήριξη προσφύγων, μεταναστών και Ελλήνων σε ανάγκη, ως φορέας με προσανατολισμό την προώθηση των ανοιχτών, δίκαιων και ισότιμων κοινωνιών».

Με αυτά τα λόγια, ο Πρόεδρος της οργάνωσης, Στέλιος Ζαββός, δίνει το στίγμα της Ετήσιας Αναφοράς Δράσης του SolidarityNow για το 2016, που στόχο έχει να ενημερώσει σε βάθος για την πολύπλευρη ανθρωπιστική δράση και το έργο της οργάνωσης.
Η πολυδιάστατη δράση της οργάνωσης γίνεται σαφής μέσα από τις ποικίλες ενέργειες και τα προγράμματα που υλοποιήθηκαν στη διάρκεια του 2016. Όλες οι δράσεις συνθέτουν μια χρονιά με: απαιτητικές προσπάθειες, ομαδική δουλειά, επιτεύγματα, προκλήσεις. Τα αποτελέσματα της δράσης μας βοήθησαν να βελτιωθεί η ζωή χιλιάδων ανθρώπων. Κι αυτή η δράση αποτυπώνεται και σε αριθμούς:
-      150.000 και πλέον υπηρεσίες προσφέρθηκαν σε ευάλωτους πληθυσμούς, στο πλαίσιο λειτουργίας των δυο Κέντρων Αλληλεγγύης της οργάνωσης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
-      3.717 ωφελούμενοι βρήκαν στέγη μέσα από το ευρύ φάσμα διαφορετικών μοντέλων στέγασης που εφάρμοσε και εφαρμόζει η οργάνωση
Η Ετήσια Αναφορά Δράσης σας καλεί να ταξιδέψετε μαζί μας κάνοντας μία στάση στα σπίτια των Ελλήνων που φιλοξένησαν πρόσφυγες, που έκαναν πράξη την αλληλεγγύη τους. Μπορείτε να περιηγηθείτε στα γεγονότα-σταθμούς του SolidarityNow, τις ανθρώπινες ιστορίες προσφύγων και μεταναστών και τη συντονισμένη προσπάθεια συνηγορίας και προάσπισης των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Οι επιτυχίες του 2016 θέτουν τις βάσεις αλλά και την προσδοκία για ακόμη πιο αποτελεσματικό έργο στο 2017 – «Πολλή δουλειά μένει να γίνει για την αντιμετώπιση των κρίσιμων αναγκών πολλών συνανθρώπων μας, Ελλήνων, προσφύγων, μεταναστών. Όραμά μας, μια κοινωνία όπου κάθε άνθρωπος όχι μόνο χωράει αλλά μπορεί και να διακριθεί», όπως σημειώνει ο Επαμεινώνδας Φαρμάκης, Γενικός Διευθυντής του SolidarityNow.
Βρείτε την ετήσια αναφορά για το 2016 στην ιστοσελίδα της οργάνωσης, http://www.solidaritynow.org/ekdoseis/, στα ελληνικά και τα αγγλικά.

Για συνεντεύξεις:
Βάλια Σαββίδου, Υπεύθυνη Τύπου & Εκδηλώσεων
 valias@solidaritynow.org | τηλ. 210 6772500, 6970 417260

Ακολούθησέ μας!
Facebook: SolidarityNow
Twitter: @Solidarity_Now
Instagram: Solidarity_Now

Το SolidarityNow ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 2013 με πρωτοβουλία του Open Society Foundations, με κύριο σκοπό να βοηθήσει τους πληθυσμούς που πλήττονται περισσότερο από την οικονομική και ανθρωπιστική κρίση.
Το SolidarityNow συνεργάζεται με πάνω από 70 οργανώσεις και υποστηρίζει οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών και δημόσιους φορείς που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα για να υλοποιήσουν προγράμματα. Λειτουργεί δύο Κέντρα Αλληλεγγύης, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όπου μπορούν να απευθύνονται ευπαθείς ομάδες πληθυσμού για να λάβουν δωρεάν υπηρεσίες ιατρικές, νομικές κ.ά.
Στρατηγικοί συνεργάτες του οργανισμού περιλαμβάνουν τους: UNHCR, UNICEF, EEA Grants, Πρεσβεία της Νορβηγίας στην Ελλάδα κ.ά. Μέχρι σήμερα έχει διαθέσει το ποσό των 15 εκατομμυρίων ευρώ σε έργα που αφορούν στην αντιμετώπιση της οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης στην Ελλάδα.


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ