ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017

Γ. Μανιάτης: 2,5 χρόνια καθυστερήσεων & 2 δις€/χρόνο χαμένα έσοδα για το ασφαλιστικό σε βάρος των συνταξιούχων

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:35:00 μ.μ. | |
Γ. Μανιάτης: 2,5 χρόνια καθυστερήσεων & 2 δις€/χρόνο χαμένα έσοδα για το ασφαλιστικό σε βάρος των συνταξιούχων
 Ο Υπεύθυνος της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για Ενέργεια, Περιβάλλον, Υποδομές, Γιάννης Μανιάτης, αναφορικά με την απόφαση του ΚΥΣΟΙΠ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Χρειάστηκαν 2,5 χρόνια καθυστερήσεων, 8 επίκαιρες ερωτήσεις μου στη Βουλή προς τον κ. Τσίπρα – τις οποίες ποτέ δεν θεώρησε σκόπιμο να απαντήσει – και φυσικά οι διεθνείς εξελίξεις και το ενδιαφέρον παγκόσμιων κολοσσών όπως της ExxonMobil και της Total, για να πεισθεί επιτέλους η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να ενεργοποιήσει, τον Εθνικό Λογαριασμό Αλληλεγγύης Γενεών (ΕΛΚΑΓ) που νομοθετήσαμε το 2013. Ένα νόμο τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε!

Τον Ιανουάριο 2015, ως αρμόδιος Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, παρέδωσα στην κυβέρνηση Τσίπρα ένα αποτελεσματικό επιχειρηματικό μοντέλο αξιοποίησης των εθνικών κοιτασμάτων Υδρογονανθράκων, με εξασφαλισμένα έσοδα της τάξεως των 2 δις€/ χρόνο, για το εθνικό μας ασφαλιστικό σύστημα. Δυστυχώς, ο κ Τσίπρας επέλεξε να το αφήσει αναξιοποίητο, θυσιάζοντας το εθνικό συμφέρον στο βωμό του πελατειακού, κομματικού καθεστώτος που προσπαθεί να εγκαθιδρύσει στη χώρα! Στέλνοντας για πολλοστή φορά το λογαριασμό στους Έλληνες συνταξιούχους και στο σύνολο των φορολογουμένων πολιτών!

Αν και ο ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση απουσίαζε από τη μεγάλη εθνική προσπάθεια επανεκκίνησης των ερευνών πετρελαίων, λοιδορώντας όσους έδωσαν όραμα και πνοή στην Ελλάδα της κρίσης, σήμερα προσπαθεί να οικειοποιηθεί το έργο μας και να το εμφανίζει ως δικό του. Το έργο όμως αυτό ανήκει στους Έλληνες πολίτες και αποτελεί την εθνική, προοδευτική και πατριωτική μας παρακαταθήκη για το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας. Και πλέον οι Έλληνες πολίτες το γνωρίζουν καλά.

Όσο για το τμήμα της ανακοίνωσης του ΚΥΣΟΙΠ, που επαναβεβαιώνει την αποτελεσματικότητα των συμβάσεων που είχαμε προωθήσει (Lease Agreement), σε αντίθεση με την αρχική εισήγηση, που προέβλεπε την πλήρη ανατροπή τους, κανένα απολύτως σχόλιο. Ο αυτοεξευτελισμός της κυβέρνησης αυτής, δεν έχει όρια».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ