ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017

294 επιτυχόντες και με πρωτιές από τα ΕΠΑΛ σε πανεπιστημιακές σχολές

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:25:00 π.μ. |
294 επιτυχόντες και με πρωτιές από τα ΕΠΑΛ σε πανεπιστημιακές σχολές
 Τα στατιστικά στοιχεία για τους μαθητές των ΕΠΑ.Λ. και η αυξητική τάση που παρατηρείται στις επιδόσεις τους, επιβεβαιώνει τη δυνατότητα για πρώτη φορά να διεκδικήσουν οι υποψήφιοι των ΕΠΑ.Λ. την πρόσβασή τους και σε Πανεπιστημιακές σχολές πέραν της πρόσβασής τους σε επιπλέον σχολές και τμήματα των ΤΕΙ.

Έτσι για πρώτη φορά, εφέτος έχουμε 278 επιτυχόντες από τα ημερήσια και 16 από τα εσπερινά ΕΠΑΛ σε πανεπιστημιακές σχολές ανάμεσα σε αυτές ιατρικές, πολυτεχνικές, οικονομικές κ.λπ. Επίσης για πρώτη εισάγονται μαθητές από τα εσπερινά ΕΠΑΛ σε στρατιωτικές σχολές.  

Συνολικά εισάγονται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση 6.801 απόφοιτοι ΕΠΑΛ.

Από ΕΠΑΛ στην Ιατρική με 19205 μόρια 
Όταν πριν από τρία χρόνια, η Ελένη Παυλή περνούσε το κατώφλι του 2ο Επαγγελματικού Λυκείου, στον Πύργο, δεν φανταζόταν ότι οι εισαγωγικές εξετάσεις για την τριτοβάθμια εκπαίδευση θα την έφερναν στο κατώφλι ενός ΑΕΙ και μάλιστα σε μια Σχολή υψηλών απαιτήσεων, όπως η Ιατρική. Με πείσμα, επιμονή και με τη στήριξη των καθηγητών της, η … Συνεχίστε να διαβάζετε το Από ΕΠΑΛ στην Ιατρική με 19205 μόρια.

Κρήτη – Πρώτη στην οδοντιατρική Θεσσαλονίκης από ΕΠΑΛ
 Φοίτησε στο 2ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου και χτύπησε πρωτιά στην Οδοντιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης Πίστεψε στον εαυτό της, διάβασε και τα κατάφερε, δίνοντας έτσι ένα ηχηρό μήνυμα ότι όποιος θέλει μπορεί.

Ο λόγος για την Εύα Δρακουλάκη που κατάφερε να συγκεντρώσει τον βαθμό των 19.475 μορίων και να εισαχθεί πρώτη στην Οδοντιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης από το 2ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου.


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ