ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017

3.000 στρ. πευκοδάσους έγιναν στάχτη στο πανέμορφο νησί των Σπετσών

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:17:00 μ.μ. | |
3.000 στρ. πευκοδάσους έγιναν στάχτη στο πανέμορφο νησί των Σπετσών
 Ένα πανέμορφο κομμάτι πευκοδάσους αλλά και καλλιεργειών των Σπετσών «χάθηκε» από τη φωτιά που εκδηλώθηκε την Τρίτη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Αντιπεριφέρεια Νήσων, περίπου 3.000 στρέμματα αναγεννημένης πεύκης από προηγούμενη πυρκαγιά, που ανήκει ως επί το πλείστον στο Ιδρυμα της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών, στη νοτιοδυτική πλευρά του νησιού (περιοχή Αγιοι Ανάργυροι και Ξυλοκέριζα), έγιναν στάχτη.

Οι φλόγες έφτασαν μάλιστα μέχρι τη θάλασσα, στην παραλία της Ξυλοκέριζας, καίγοντας ακόμα και τις ομπρέλες θαλάσσης και προκαλώντας πανικό στους λουόμενους, ενώ κάποια στιγμή απείλησαν και τον οικισμό των Αγίων Αναργύρων.

Στη γρήγορη εξάπλωσή της βοήθησαν οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στο νησί τη συγκεκριμένη ημέρα. Το εθελοντικό κλιμάκιο των Σπετσών σε συνεργασία με τη Διεύθυνση του Πυροσβεστικού Σώματος Αργολίδος και Πελοποννήσου και τα εναέρια μέσα κατάφεραν να περιορίσουν το μέγεθος της καταστροφής.

Ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων, Παναγιώτης Χατζηπέρος, που βρέθηκε από τις πρώτες ώρες στη φλεγόμενη περιοχή με κλιμάκιο της Περιφέρειας, με τον δήμαρχο Σπετσών, Παναγιώτη Λυράκη, αντιδημάρχους, αλλά και κατοίκους του νησιού, ευχαρίστησε τους εθελοντές και το Πυροσβεστικό Σώμα για τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν για τον περιορισμό της πυρκαγιάς.

Πηγή: efsyn.gr
Φώτο: ΑΠΕ ΜΠΕ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ