ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

Γ. Μανιάτης στον «Alpha 989 Radio»: Στις επόμενες εκλογές να περάσουμε μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:57:00 μ.μ. | |
Γ. Μανιάτης στον «Alpha 989 Radio»: Στις επόμενες εκλογές να περάσουμε μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ

Α. ΠΑΙΔΕΙΑ
  • Κοινωνία της ήσσονος προσπάθειας και λοταρία αντί για αριστεία στα σχολεία και τα Πανεπιστήμιά μας με υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ.
·         Τραγική η εξέλιξη στην Παιδεία. Έχουμε 15.000 καθηγητές, 20.000 μεταπτυχιακούς, 300.000 φοιτητές που οδηγούνται σε τέλμα και βλέπουν να επιστρέφουν στο κακό παρελθόν.
·         Άξιοι και σπουδαίοι ακαδημαϊκοί και φοιτητές οδηγούνται πίσω στη μιζέρια, 30 χρόνια πίσω. Δεν αξίζει αυτό σε αυτή τη γενιά.
·         Πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα είναι πηγές πλούτου κι αυτό το αγνοεί πλήρως το νσχ Γαβρόγλου.
Β. ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ
  • Το ασφαλιστικό σύστημα θα μπορούσε να έχει έσοδα 2 δις € ετησίως από τους υδρογονάνθρακες και η κυβέρνηση κοιμάται, βρίσκεται σε νιρβάνα.
·         Ο Σταθάκης εισηγείται υιοθέτηση μοντέλου για εκμετάλλευση υδρογονανθράκων που ακολουθεί η Βενεζουέλα και αφρικανικές χώρες, αλλά καμία ευρωπαϊκή.
·         6 έτοιμες συμβάσεις για τους υδρογονάνθρακες περιμένουν δυόμισι χρόνια την κυβέρνηση να τις προχωρήσει.
·         Το 2013 ψηφίσαμε νόμο (που καταψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ), για την αξιοποίηση των εσόδων από τους υδρογονάνθρακες προς όφελος του ασφαλιστικού συστήματος.
·         Ιδεοληψία, ανικανότητα, αδιαφορία της κυβέρνησης στον τομέα των υδρογονανθράκων. Τα διαφυγόντα κέρδη για το δημόσιο αυξάνονται κάθε μέρα που περνά.
·         Είναι παραλογισμός να έχεις λιώσει τους συνταξιούχους στις περικοπές και να μην εκμεταλλεύεσαι το ήδη έτοιμο πλαίσιο για έσοδα από υδρογονάνθρακες.
·         Ελλάδα-Κύπρος είναι 2 κ-μ ΕΕ που αποτελούν νέα πηγή ενεργειακής τροφοδοσίας της Ευρώπης. Η Ελλάδα δεν βλέπει την τεράστια γεωπολιτική σημασία αυτής της εξέλιξης.
Γ. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Η Δημοκρατική Συμπαράταξη έχει 3 προκλήσεις μπροστά της: Επιλογή επικεφαλής από τη βάση, Οργανωτική ανασυγκρότηση, Νέα προγραμματική πρόταση.
·         Το 88% των πολιτών είναι απολύτως απογοητευμένο από την κυβέρνηση σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο.
·         Η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ το 2010 ανέλαβε να διαχειριστεί τα κάρβουνα που άφησε πίσω της η διακυβέρνηση Καραμανλή.
·         Η Ελλάδα μπήκε στο ευρώ με το σπαθί της. Ο Κώστας Σημίτης ήταν ένας από τους καλύτερους Πρωθυπουργούς της χώρας. Το ισοζύγιο της κυβέρνησής του ήταν θετικό.
·         Δημιουργήσαμε έναν ευρύτερο από το ΠΑΣΟΚ χώρο. Είμαι περήφανος για τη δουλειά που έκανα ως πρωτεργάτης αυτής της προσπάθειας.
·         Μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 η Κ.Ο. μας έχει αποδείξει ότι έχει πεντακάθαρο λόγο και στόχους. Διεκδικούμε τον κυρίαρχο ρόλο στην Δημοκρατική Παράταξη.
·         Στις επόμενες εκλογές θέλουμε να περάσουμε μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ.
·         Έχουμε έναν Πρωθυπουργό και μια αριστερο-ακροδεξιά κυβέρνηση που έχουν αποτύχει σε όλους τους τομείς.
·         Δεν θα χαρίσουμε κανέναν πολίτη, ούτε στη συντηρητική ΝΔ, ούτε στον εθνικολαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ.
·         Στις επόμενες εκλογές μπορούμε να διεκδικήσουμε 18-20% να γίνουμε ο κεντρικός πόλος της μεγάλης Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης.
·         Όταν έρθει η ώρα να ανακοινώσω θεσμικά τις αποφάσεις μου σε σχέση με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη θα το κάνω. Στη ζωή έχω μάθει πρώτα να δημιουργώ και μετά να δημοσιοποιώ.
·         Πρέπει να πείσουμε τους πολίτες ότι έχουμε αξιοπιστία να κάνουμε όσα υποσχόμαστε. Αλλιώς θα επαναλαμβάνονται φαινόμενα ΣΥΡΙΖΑ που χόρτασαν με ψέμματα το λαό.
·         Ο Τσίπρας υπέγραψε την παράδοση όλης της δημόσιας περιουσίας για 99 χρόνια στους ξένους. Το υπερταμείο της αποικιοκρτατίας θα το καταργήσουμε. 
·         Αν είχαμε σοβαρή, υπεύθυνη κυβέρνηση, σε 1-1,5 χρόνο από σήμερα θα μπορούσε να απογειωθεί. Όχι όμως με αυτή την κυβέρνηση.
·         Όποιος ενδιαφέρεται για το δικό μας προγραμματικό πλαίσιο, είτε λέγεται Τσίπρας, είτε Μητσοτάκης, μπορεί να συμφωνήσει μαζί μας.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ