ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017

Σε δυο φάσεις η καταβολή του πριμ νέων γεωργών

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:33:00 π.μ. | |
Σε δυο φάσεις η καταβολή του πριμ νέων γεωργών
  Σε δύο φάσεις, ανάλογα με την περιφέρεια στην οποία ανήκουν και την κατ’ αρχήν κατάταξη που επέλεξε ο ΟΠΕΚΕΠΕ, πληρώνονται την πρώτη δόση του πριμ Νέων Γεωργών, συνολικού ύψους 148 εκατ. ευρώ, όσοι κατάφεραν να ενταχτούν στο σχετικό πρόγραμμα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Agrenda.


Η πρώτη πίστωση 100 εκατ. ευρώ αφορά 9 περιφέρειες, αρχές Σεπτεμβρίου 48 εκατ. ευρώ για τις υπόλοιπες. Η πρώτη πίστωση 100 εκ. ευρώ αφορά 9 περιφέρειες, αρχές Σεπτεμβρίου 48 εκατ. ευρώ για τις υπόλοιπες.

Ειδικότερα, οι πρώτες πληρωμές ξεκίνησαν στις 4 Αυγούστου, όπως γνωστοποίησαν με ανακοινώσεις τους το υπουργείο και ο οργανισμός πληρωμών, ολοκληρώνονται δε εντός των ημερών και αφορούν δικαιούχους σε εννέα συνολικά περιφέρειες της χώρας και ποσό 100 εκατ. ευρώ. Με βάση τα στοιχεία του ΟΠΕΚΕΠΕ έως τις 7 Αυγούστου, είχαν πληρωθεί την πρώτη δόση συνολικά 4.957 δικαιούχοι. Πρώτοι έλαβαν χρήματα σταδιακά, όπως έκανε γνωστό το υπουργείο, όσοι περιλαμβάνονται στις καταστάσεις πληρωμών των περιφερειών ∆υτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου (14,4 εκατ. ευρώ σε 1096 δικαιούχους), Ηπείρου, ∆υτικής Μακεδονίας, Κρήτης, Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας, Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και Νοτίου Αιγαίου.

Μέχρι, τώρα, το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου και πάλι σταδιακά, εκτιμάται ότι θα λάβουν το 70% του πριμ οι δικαιούχοι Νέοι Γεωργοί στις Περιφέρειες εκείνες, που έμειναν εκτός από το πρώτο «γκρουπάρισμα» του ΟΠΕΚΕΠΕ. Πρόκειται για τις περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Ιονίων Νήσων, Αττικής και Βορείου Αιγαίου.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ