ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

Πύρινη κόλαση στις Σπέτσες - Πυρκαγιές σε Ανάβυσσο, Αμαλιάδα και Μεσσηνία (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:20:00 μ.μ. |
Πύρινη κόλαση στις Σπέτσες - Πυρκαγιές σε Ανάβυσσο Αμαλιάδα και Μεσσηνία (βίντεο)
 Διαστάσεις έχει πάρει η πυρκαγιά στις Σπέτσες, η οποία εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Άγιοι Ανάργυροι, λόγω των δυνατών ανέμων, ενώ οι εστίες της φωτιάς είναι διάσπαρτες.


Στις Σπέτσες επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 12 οχήματα, δύο πεζοπόρα τμήματα, τρία αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν κατοικίες, αλλά, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

 
Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στην Ανάβυσσο Αττικής και συγκεκριμένα στην περιοχή Άγιος Παντελεήμονας, πολύ κοντά στη φωτιά που ξέσπασε χθες Δευτέρα στα Καλύβια Θορικού, και η οποία είναι επίσης σε εξέλιξη. Σε εξέλιξη η φωτιά στο Σωληνάρι Μεσσηνίας, σε ύφεση οι πυρκαγιές σε Κιάτο και Κυπαρισσία.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, στο μέτωπο στον Άγ. Παντελεήμονα δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές, ενώ στο σημείο επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 11 οχήματα και ένα ελικόπτερο.

Το πρόβλημα για τις πυροσβεστικές δυνάμεις είναι ότι η φωτιά αλλάζει συνεχώς κατευθύνσεις, λόγω των ανέμων.

Για την κατάσβεση στα Καλύβια Αττικής, επιχειρούν 30 οχήματα, πεζοπόρα τμήματα 55 ατόμων, 11 οχήματα εθελοντών, 19 υδροφόρες των ΟΤΑ, 8 υδροφόρες από την Περιφέρεια Αττικής, 2 μηχανήματα βαρέως τύπου, καθώς και 3 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη.

Οι προσπάθειες των πυροσβεστών εστιάζονται στο μέτωπο της βουνοκορφής του όρους Σκόρδι.

Αγροτοδασική πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή Φραγκαβίλα Αμαλιάδας. Επιχειρούν 22 πυροσβέστες με 11 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα και ένα όχημα ΟΤΑ.

Στο Σωληνάρι Πύλου Μεσσηνίας, για την αντιμετώπιση της φωτιάς σε δασική έκταση, επιχειρούν 12 πυροσβέστες με 6 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρο και 4 Α/Φ PZL.

Υπό μερικό έλεγχο βρίσκεται φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης λίγο πριν από τον οικισμό Μαριού στο Ρέθυμνο. Άμεσα επενέβησαν επτά οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρεθύμνου για την κατάσβεσή της, η οποία είναι δυσχερής λόγο των ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Πηγή: ert.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ