ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 6 Αυγούστου 2017

Ιστορικός περίπατος στον Πάρνωνα στα χνάρια του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΔΣΕ)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:03:00 μ.μ. | | |
Ιστορικός περίπατος στον Πάρνωνα στα χνάρια του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΔΣΕ)
  Στα χνάρια του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΔΣΕ), στην περιοχή του Δυτικού Πάρνωνα, περπάτησαν το Σάββατο 5 Αυγούστου όσοι συμμετείχαν στον ιστορικό περίπατο που διοργάνωσαν οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη Λακωνία.

Στόχος της ολοήμερης αυτής εκδρομής σε μία περιοχή που αναπτύχθηκε το μεγαλύτερο κομμάτι των επιχειρήσεων της ένοπλης ταξικής πάλης στη νότια Πελοπόννησο και μπήκαν οι βάσεις για τη δημιουργία του ΔΣΠ το 1946, ήταν να γνωρίσουν οι νέοι από κοντά μερικές από τις πιο λαμπρές γραμμές της τρίχρονης εποποιίας του ΔΣ Πελοποννήσου.
Σκοπός της δραστηριότητας ήταν να αναδειχτεί μεταξύ άλλων:

Ο πρωτοπόρος ρόλος των κομμουνιστών της περιοχής και η συμβολή τους στο στέριωμα και στην ανάπτυξη του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής, ο ρόλος που έπαιξαν στη συγκρότηση και μετέπειτα δράση του ΔΣΠ.

Η πρωτοπόρα δράση στελεχών του ΚΚΕ που ηγήθηκαν ενόπλων ανταρτικών τμημάτων κατά τα χρόνια '45-'46, που αποτέλεσαν τη μαγιά για τη συγκρότηση του ΔΣΠ. Η ανάδειξη ηρωικών φυσιογνωμιών του επαναστατικού κινήματος που έδρασαν στην περιοχή κι έπεσαν στον αγώνα.

Το πρόγραμμα του περιπάτου περιλάμβανε εννέα σταθμούς σε τοποθεσίες που έγιναν μάχες του ΔΣΠ με ένοπλα τμήματα του αστικού κράτους ή με φασιστικές παρακρατικές συμμορίες και σε χωριά που η προσφορά τους στους αγώνες του λαού μας υπήρξε ξεχωριστή.

Ο περίπατος κατέληξε στο μαρτυρικό χωριό Ζούπαινα όπου κατατέθηκαν κόκκινα γαρύφαλλα στη στήλη μνήμης της Αθηνάς Μπενέκου και στο μνημείο των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας.

Πηγή: 902.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ