ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 27 Αυγούστου 2017

Δυο τεράστια ιστιοφόρα κρουαζιερόπλοια στο Ναύπλιο (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:05:00 μ.μ. | |
Δυο τεράστια ιστιοφόρα κρουαζιεροπλοια στο Ναύπλιο (βίντεο)
Στο Ναύπλιο βρίσκονται σήμερα δύο από τα μεγαλύτερα ιστιοφόρα κρουαζιερόπλοια του κόσμου, το Club Med 2 και το Wind Star.
Τα κατάρτια του Club Med 2 ξεπρόβαλαν στον Αργολικό κόλπο το πρωί της Κυριακής, όπου και θα παραμείνει μέχρι το απόγευμα.
Το Club Med 2 ανήκει στην ομώνυμη γνωστή Γαλλική τουριστική εταιρεία, έχει 5 κατάρτια, τα οποία ελέγχονται ηλεκτρονικά ενώ το συνολικό εμβαδόν των πανιών του είναι 2.400 τ.μ.
To ιστιοφόρο έχει μήκος 194 μέτρα,πλάτος 20 και βύθισμα 5. Μπορεί να φιλοξενήσει στα 8 καταστρώματα του 384 επιβάτες που εξυπηρετούνται απο 214 άτομα πληρώματος.
Κατασκευάστηκε το 1992 στη Χάβρη της Γαλλίας. Πλήν των πανιών έχει 2 πετρελαιοηλεκτρικές μηχανές που του δίνουν πρόωση και ταχύτητα μέχρι 15 κόμβους. Μαζί με το αδερφό του Club Med 1 αποτελούν τα μεγαλύτερα ιστιοφόρα κρουαζιερόπλοια στον κόσμο.
Το τετρακάταρτο ιστιοφόρο κρουαζιερόπλοιο Wind Star «έπιασε» στο λιμάνι της πόλης του Ναυπλίου και αυτό σήμερα. Το πλοίο που ναυπηγήθηκε το 1986 διαθέτει 4 καταστρώματα με συνολικό εμβαδόν εξωτερικών χώρων που αγγίζει τα 1000 τετραγωνικά μέτρα, ενώ μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 150 επιβάτες.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ