ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 13 Αυγούστου 2017

Αγωνία για την Ζάκυνθο - Μεγάλη πυρκαγιά στον Κάλαμο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:18:00 μ.μ. |
Αγωνία για την Ζάκυνθο - Μεγάλη πυρκαγιά στον Κάλαμο
 Αγωνία για την Ζάκυνθο όπου η πύρινη λαίλαπα κατακαίει για τρίτη μέρα το νησί. Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής που έχουν καταφτάσει από όλη την Ελλάδα επιχειρούν σε 12 μέτωπα με τους κατοίκους να δίνουν και αυτοί την δική τους μάχη για να σώσουν τα σπίτια τους.

Μια ακόμα πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 15.15 μετά το μεσημέρι, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των περιστατικών τα τελευταία δύο 24ωρα στα 12. Από τις 12 πυρκαγιές οι 10 είναι ενεργές με σοβαρότερες αυτές στο Καταστάρι και στον Κοιλιωμένο. Η τελευταία πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην περιοχή Νικολουδάκη στον Λαγανά και δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή.

Το μεσημέρι έφτασαν στο νησί άλλα τρία πυροσβεστικά οχήματα, δύο από την Αττική και ένα από την Στερεά Ελλάδα, τα οποία προστέθηκαν στην τοπική δύναμη και άλλες ενισχύσεις που είχαν ήδη σταλεί χτες από την Θεσσαλία και την Δυτική Ελλάδα.

Από ώρα σε ώρα αναμένονται και άλλα τέσσερα αυτοκίνητα από την Πελοπόννησο, που θα ανεβάσουν τον συνολικό αριθμό των πυροσβεστικών οχημάτων που επιχειρούν στο νησί στα 40. Έτσι η συνολική δύναμη που επιχειρεί στην Ζάκυνθο διαμορφώνεται σε 150 πυροσβέστες με 40 οχήματα, 30 άτομα πεζοπόρα τμήματα, και 4 ελικόπτερα που κάνουν εκ περιτροπής ρίψεις νερού από αέρος στις πυρκαγιές.
Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν και υδροφόρες των δήμων και άλλες δυνάμεις.

Η Πολιτική Προστασία βλέπει πίσω από τις πυρκαγιές που ξέσπασαν η μια μετά την άλλη εμπρησμό.

Δύο ελικόπτερα παλεύουν με το μέτωπο της φωτιάς στην περιοχή του Αγαλά, όπου κάηκε μια κατοικία έξω από τον οικισμό.

Μεγάλη φωτιά στον Κάλαμο


Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη πυρκαγιά στον Κάλαμο Αττικής. Η κατάσταση είναι δύσκολη καθώς η φωτιά καίει πυκνή βλάστηση με πεύκα και παράλληλα πνέουν ισχυροί άνεμοι. Στην περιοχή υπάρχουν διάσπαρτες οικίες και οικισμοί.

Προληπτικά έχουν ήδη εκκενωθεί δύο κατασκηνώσεις, η «Αναγέννηση» και η «Κίντερλαντ».

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 36 πυροσβέστες με 18 οχήματα, 12 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 9 εθελοντικά οχήματα και τρία ελικόπτερα, ενώ συνδράμουν και υδροφόρες των ΟΤΑ και της Περιφέρειας.

Πρόβλημα και στην Κεφαλονιά

Πρόβλημα υπάρχει όμως και στην Κεφαλονιά, όπου στο ίδιο διάστημα των δύο ημερών(11-12/8/2017), εκδηλώθηκαν συνολικά 8 πυρκαγιές, οι οποίες όμως αντιμετωπίστηκαν έγκαιρα και αποτελεσματικά. Και εκεί, λόγω του μεγάλου αριθμού πυρκαγιών ερευνάται το ενδεχόμενο εμπρησμών.

Συνολικά σε όλη την Ελλάδα, κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ώρου (Σάββατο-Κυριακή 12/13-) εκδηλώθηκαν 53 δασικές πυρκαγιές. Οι περισσότερες από αυτές τέθηκαν άμεσα υπό έλεγχο στο αρχικό τους στάδιο. Την Κυριακή σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος (Δείκτης 4) και πάλι για την Ζάκυνθο καθώς και για: την Πελοπόννησο, την Αττική, τους νομούς Σερρών, Κιλκίς, Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Αιτωλοακαρνανίας, Χανίων και στα νησιά Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Ιθάκη, Λευκάδα, και Κύθηρα.

Η Πυροσβεστική για άλλη μια φορά υπενθυμίζει στους πολίτες, σε περίπτωση πυρκαγιάς ή έκτακτης ανάγκης να ειδοποιούν αμέσως στον αριθμό κλήσης 199.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ