ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017

Απάντηση του Εμπορικού Συλλόγου Άργους προς την Μείζονα Αντιπολίτευση "Άλλος Δρόμος"

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:53:00 π.μ. | |
Απάντηση του Εμπορικού Συλλόγου Άργους προς την Μείζονα Αντιπολίτευση "Άλλος Δρόμος"
 Κύριοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο “μοντέρνος” τρόπος της απάντησής μας την οποία επικαλείστε, έχει να κάνει με τον τρόπο που εσείς χρησιμοποιήσατε, όταν πρώτοδημοσιεύσατε στο προφίλ του “ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ” την πρώτη σας ανάρτηση.

Εάν μάλιστα κάποιο μέλος σας δεν μας ενημέρωνε για αυτή την ανάρτησή σας , θα αγνοούσαμε την ύπαρξή της, γιατί πολύ απλά δεν είμαστε σαν διοίκηση μέλη του ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, και φυσικά λιγότερο λάτρεις του Facebook από τον εκπρόσωπό σας .

Θα μπορούσατε βέβαια πριν κάνετε την λάθος κίνηση να δημοσιεύσετε την προκλητική και προσβλητική επιστολή σας προς τον Εμπορικό Σύλλογο Άργους στο fb ,να καλέσετε τηλεφωνικά τον Πρόεδρο ή κάποιο μέλος του διοικητικού και να ρωτήσετε αν και πότε μπορούμε να συναντηθούμε,ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ.
Επί της ουσίας τώρα :
Είναι άλλο πράγμα η αυτόκλητη -και μη προβλεπόμενη- παρουσία εκπροσώπου Δημοτικής Παράταξης σε Γ.Σ. Συνδικαλιστικού Σωματείου, άλλο πράγμα η συμπαρουσία εκπροσώπων πολλών φορέων της πόλης σε ημερίδα άλλου φορέα ( βλ. Ο.Ε.Σ.Π&ΝΔ.Ε) , και τελείως διαφορετικό πράγμα η σύσκεψη δύο συγκεκριμένων φορέων της πόλης για ανταλλαγή απόψεων με προκαθορισμένο χώρο, χρόνο και ατζέντα.

Αυτό όμως που είναι πρωτοφανές για Δημοτική Παράταξη είναι η ευθεία ανάμιξη στην εσωτερική λειτουργία ενός Συνδικαλιστικού Σωματείου με απαξιωτικές αξιολογικές κρίσεις και ανεπίτρεπτες νουθεσίες και υποδείξεις, που πραγματικά συνιστούν μέγιστο πολιτικό ατόπημα.

Μια δημοτική παράταξη είτε πλειοψηφούσα είτε μειοψηφούσα απευθύνεται σε όλη την κοινωνία (που σε αυτή ανήκουμε και εμείς το Δ.Σ. ως δημότες)-από την οποία βεβαίως συνεχώς κρίνεται - και που φυσικά από την εν γένη στάση της επηρεάζεται η κοινωνική και οικονομική ζωή των εκλογέων.
Αντίθετα ένα συνδικαλιστικό σωματείο απευθύνεται μόνο στα μέλη του, στα οποία καταστατικά λογοδοτεί και κρίνεται, ενώ οι ενέργειες του αφορούν τα μέλη του Σωματείου και μόνο.

Τώρα γιατί η άποψη μας περί ''πολιτικής επάρκειας''- που δεν είχε ίχνος θετικής ή αρνητικής αξιολόγησης- δημιούργησε τέτοιο εκνευρισμό είναι κάτι που δεν μπορούμε να το κατανοήσουμε.
Όσον αφορά το έργο και τους αγώνες του Εμπορικού Συλλόγου Άργους όπως,
( ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ,ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ, ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΔΕΗ, ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ, ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ, ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ κ.α) είναι γνωστά, όχι μόνο στο Νομό αλλά και σε όλη την Πελοπόννησο, δια του εκπροσώπου μας στο διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδας.

Tα όποια δε προβλήματα απασχολούν τον κλάδο μας τα λύνουμε με απευθείας επικοινωνία με την αρμόζουσα αρχή και όχι δια μέσου τρίτων.

Τέλος θα προτείναμε στην αξιωματική αντιπολίτευση να διακοπεί εδώ η αντιπαράθεση η οποία δημιουργήθηκε χωρίς δική μας υπαιτιότητα, και να γίνει σχετική συνάντηση εντός του Σεπτεμβρίου, για να ανταλλαγούν απόψεις σε θέματα που έχουν να κάνουν με προβλήματα του Εμπορικού κόσμου , αλλά και να μας ενημερώσετε από πλευρά σας για θέματα και προβλήματα του Δήμου μας.
ΤΟ Δ.Σ.
Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής του "ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ"
Προς το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Άργους
3 Αυγούστου 2017
Αγαπητοί κύριοι και κύριες του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Αργους διαβάσαμε την απάντηση την οποία δημοσιεύσατε στα κοινωνικά δίκτυα. Λάβαμε γνώση της ¨απάντησης¨ αυτής κατά σύμπτωση και μετά παρέλευση ημερών διότι επιλέξατε ¨μοντέρνο ¨ τρόπο επικοινωνίας. Τουλάχιστον θα μπορούσατε να μας ειδοποιήσετε σχετικά αλλά μάλλον ο στόχος σας ήταν το ευρύ κοινό και να εισπράξετε μερικά like παραθέτοντας παραπλανητικά στοιχεία.

Πράγματι δεν κατανοούμε το ειρωνικό και επιθετικό ύφος της απάντησης σας. Δεν καταλαβαίνουμε γιατί μας επιτίθεστε ως ΔΣ (βέβαια ως άτομα έχετε το οποιοδήποτε δικαίωμα). Με επιστολή μας (όχι μέσω Facebook) στις 11 Μαΐου 2017 σας ζητήσαμε να μας ορίσετε συνάντηση για να μας εκθέσετε τυχόν προβλήματα που έχει ο χώρος σας και τα οποία θα μπορούσαμε να προωθήσουμε στο δημοτικό συμβούλιο. Εισπράξαμε τη σιωπή σας. Στις 15 Ιουλίου 2017 έγραψα ένα σημείωμα στο προφίλ του ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ με τίτλο: μια εξήγηση…
Ως λάτρεις του Facebook σας έπεσε αμέσως στην αντίληψη και θεωρήσατε ευκαιρία να κάνετε αντιπολίτευση ……στην αντιπολίτευση.
Γράφετε επί λέξη:
<<Άλλωστε η τελευταία συνάντησή μας ήταν πριν τις εκλογές του 2014 και μετά την πάροδο 3 ολόκληρων χρόνων βρίσκουμε λογικό να υπάρχει ενδιαφέρον για τα θέματά μας.>>
Πράγματι η πρώτη συναντησή μας έγινε μετά από αίτημα της νεοιδρυθήσας κίνησης μας τον φεβρουάριο του 2014 και στην οποία ανταποκριθήκατε με την παρουσία του προέδρου σας. Δεν ήταν όπως λαθεμένα αναφέρεται στην απάντησή σας και η τελευταία. Η συνάντηση εκείνη είχε στόχο να μάθουμε από τους ανθρώπους του Εμπορικού Συλλόγου Αργους τα προβλήματα του εμπορικού κόσμου της πόλης.

Αφού έχετε κοντή μνήμη λοιπόν σας θυμίζουμε: Στις 25-11-2015 στα πλαίσια διοικητικού συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Αργους εκλήθησαν όλες οι δημοτικές παρατάξεις να παρευρεθούν στο Επιμελητήριο Αργολίδας για να συζητηθούν τα προβλήματα που είχαν εμφανιστεί με τα εξελισσόμενα έργα της ανάπλασης του κέντρου της πόλης. Συμμετείχαν στην συνάντηση μόνον η κίνηση Άλλος Δρόμος με τον επικεφαλή της Δημήτρη Νικητόπουλο και η κίνηση Οι Πολίτες Μπροστά με τον επικεφαλή της Δημήτρη Πλατή.Στη συνάντηση αυτή τοποθετήθηκε ο επικεφαλής της κίνησης Δημήτρης Νικητόπουλος για τα προβλήματα που είχαν προκύψει και που φαινόταν ότι θα προέκυπταν στο μέλλον με την ολοκλήρωση των έργων της ανάπλασης. Ήταν εμφανής ο κίνδυνος να χαθεί η εμπορικότητα της πόλης όπως και έγινε, αφού δεν υπήρχε πρόσβαση των πολιτών στο εμπορικό κέντρο της πόλης με το κλείσιμο των δρόμων, δεν υπήρχε χώρος παρκινγκ και ήταν η μοναδική πόλη που είχε στην ουσία διχοτομηθεί σε καιρό ειρήνης με απόφαση της πλειοψηφίας τού Δημοτικού της Συμβουλίου. Στις 4-2-2017 νέα πρόσκληση από τον Εμπορικό Σύλλογο Αργους για συνάντηση πάλι στο Εμπορικό Επιμελητήριο Αργολίδας μέ θέματα το ασφαλιστικό τό φορολογικό τα προβλήματα των κόκκινων δανείων και γενικά τα προβλήματα του εμπορίου στην πόλη. Πάνω στα προβλήματα αυτά έγιναν τοποθετήσεις εκτός των κυρίως ομιλητών και του επικεφαλή της κινησής μας Δημήτρη Νικητόπουλου.

Τις δυο αυτές συναντήσεις εσείς τις προκαλέσατε και εμείς ανταποκριθήκαμε. Αντίθετα λοιπόν με εσάς εμείς πράξαμε ως οφείλαμε. Βέβαια τη θεσμική του υποχρέωση ο κάθε ένας την αντιλαμβάνεται διαφορετικά. Σημεία των καιρών είναι και αυτά. Πάντως αποδεικνύει την κοντή σας μνήμη ή την εσκεμμένη παράλειψη εκ μέρους σας.
Σε άλλο σημείο αναφέρετε:
<<Τα προβλήματα όμως δεν έχουν στατική διάσταση αλλά δυναμική και αν δεν επιλύονται την ώρα που δημιουργούνται συνήθως το μόνο που μένει για τα ήδη δυσμενή αποτελέσματά τους είναι αναποτελεσματικοί διάλογοι δημοσίων σχέσεων και συγκινητικοί ''επικήδειοι''.>>

Κρίνετε λοιπόν ότι ο διάλογος με την αντιπολίτευση είναι αναποτελεσματικός και αφορά τις δημόσιες σχέσεις!! Μιλάτε για συγκινητικούς επικήδειους! Δεν θα σχολιάσουμε τίποτα από αυτά. Τα αφήνουμε στην κρίση όσων τυχαίνει να διαβάσουν αυτές τις γραμμές.
Σε άλλο σημείο γράφετε:
<<Άλλωστε μετά την παρέλευση 3 χρόνων από την τελευταία συνάντησή μας, τι θα πείραζε 2-3 μήνες αργότερα. >>
Σκόπιμα ξεχνάτε να αναφέρετε τις ενδιάμεσες συναντήσεις μας. Τι άλλο μπορεί να ισχύει;
Και σε άλλο σημείο της ¨απαντησης¨ σας:
Ως θεσμός της πόλης δηλώνουμε απερίφραστα ότι είναι δεδομένη η προσήλωσή μας στις θεσμικές διαδικασίες, αλλά για εμάς η πλήρης θεσμική αποδοχή δεν αποδίδει απαραίτητα και διαβατήριο πολιτικής επάρκειας.
Μάλλον υπερβήκατε τα όρια μιλώντας για πολιτική επάρκεια. Αυτό θα το κρίνουν οι δημότες στις επερχόμενες εκλογές και όχι εσείς ως ΔΣ. Η προσωπική σας εκτίμηση όταν γίνεται και εκτίμηση συλλογικού οργάνου δείχνει πρωτόγνωρα πράγματα για τη δημόσια ζωή. Αν όμως δεν αντιλαμβάνεστε τις επικίνδυνες αυτές τοποθετήσεις σας ως συλλογικό όργανο θα πρέπει να αναλογιστείτε ότι είσαστε το ΔΣ ενός ιστορικού συλλόγου. Στις θέσεις που εσείς βρίσκεστε σήμερα έχουν περάσει στο παρελθόν άνθρωποι που έγραψαν ιστορία στην τοπική κοινωνία. Αναλογιστείτε και σεβαστείτε τουλάχιστον αυτούς.

Σίγουρα ο νυν δήμαρχος δεν σας ζήτησε να κάνετε αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση με τέτοιου είδους κείμενα. Μη σπεύδετε λοιπόν εκεί που δεν σας το ζητούν.
Και κλείνετε εγκαλώντας μας:
<<Τέλος εμείς δεν γνωρίζουμε την ύπαρξη εξωθεσμικών κέντρων στη πόλη -τα οποία προφανώς γνωρίζουν αυτοί που τα επικαλούνται, οπότε καλό είναι να τα ονομάσουν -και άρα δεν μπορεί να συναλλασσόμαστε με κάτι που αγνοούμε πλήρως την ύπαρξή του.>>

Αφού ομολογείτε ότι έχετε προβλήματα τότε η κοινή λογική οδηγεί στο συμπέρασμα:Η είσαστε ανύπαρκτοι και τίποτα δεν κάνετε ή τα λύνετε εξωθεσμικά. Αν υπάρχει άλλη περίπτωση που εσείς έχετε ανακαλύψει να την πείτε και σε εμάς.

Και βέβαια σας κατηγορώ για αγένεια η οποία θα έπρεπε λόγω του επαγγέλματος σας να μη σας χαρακτηρίζει. Το ύφος και ο τρόπος της απάντησης σας στο σημείωμα μου επιβεβαιώνει τον ισχυρισμό αυτό.

Χρήστος Καραργύρης
Συντονιστής
Της δημοτικής κίνησης ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ

ΣΣ. 1) Το κείμενο αυτό είναι προς το ΔΣ του συλλόγου σας. Δεν αφορά άτομα που μετέχουν στο ΔΣ και τα οποία έσπευσαν με απίστευτους χαρακτηρισμούς να χρησιμοποιήσουν τη δήθεν απάντηση σας.
2) Η εξήγηση που έδωσα στις 15 Ιουλίου στο προφίλ του ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ απευθυνόταν στα μέλη μας που πολλοί εξ αυτών είναι μέλη και του δικού σας συλλόγου.
3) Σας απαντώ μέσω Facebook υιοθετώντας τον δικό σας τρόπο,επικοινωνίας και δεν πρόκειται να το επαναλάβω διότι αναγνωρίζω το θεσμικό σας ρόλο και αυτός ο τρόπος επικοινωνίας είναι τουλάχιστον προσβλητικός.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ