ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

«Καρφί» Μπαμπινιώτη στην κυβέρνηση: Μην μπερδεύετε την αριστεία με την ισότητα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:56:00 π.μ. |
«Καρφί» Μπαμπινιώτη στην κυβέρνηση: Μην μπερδεύετε την αριστεία με την ισότητα
 Την εκτίμηση πως το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, που προβλέπει την πιλογή σημαιοφόρου στα δημοτικά σχολεία μέσω κλήρωσης, καταστρατηγεί την άμιλλα και την αριστεία εξέφρασε σήμερα, Δευτέρα (07/08/2017) ο καθηγητής Γλωσσολογίας και πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιώργος Μπαμπινιώτης.

«Μία ομηρική αρχή για μία πανάρχαιη ελληνική αρχή το Αιέν αριστεύειν καταστρατηγείται με την επιλογή σημαιοφόρου στα δημοτικά σχολεία μέσω κλήρωσης», δήλωσε με νόημα ο κ. Μπαμπινιώτης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Πρόσθεσε, μάλιστα, πως «καταστρατηγείται και η έννοια της άμιλλας, η οποία πρέπει να ξεκινάει από το δημοτικό, ώστε παιδιά να μαθαίνουν να αναγνωρίζουν αυτόν που προσπαθεί όπως και αυτά και να μη θεωρούν ότι όλα στη ζωή είναι προϊόν τύχης και κλήρωσης».

«Είναι λάθος της κυβέρνησης να συγκρίνει την αριστεία με την ισότητα. Αυτό που πρέπει να κάνει η κυβέρνηση είναι να εξασφαλίσει την ισότητα των ευκαιριών», συμπλήρωσε ο γνωστός ακαδημαϊκός.

Εξάλλου, ο Γιώργος Μπαμπινιώτης χαρακτήρισε «ουτοπία» το ενδεχόμενο της κατάργησης των Πανελλαδικών Εξετάσεων, αναφερόμενος στη μεταρρύθμιση Γαβρόγλου.

Πηγή: newsbomb.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ