ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

Το Λελέκι φέρνει και φέτος τη Φιέστα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:46:00 π.μ. |
Το Λελέκι φέρνει και φέτος τη Φιέστα
 Η Λελέκιος Φιέστα επιστρέφει στις 12 και 13 Αυγούστου σε ένα βιομηχανικό σκηνικό, παραμένοντας μουσικά πολυσυλλεκτική (φιλοξενεί από Αλκίνοο Ιωαννίδη μέχρι 1000 Mods). Μιλήσαμε με τους διοργανωτές για να μάθουμε περισσότερα.

Αν το άκουσμα ενός μουσικού φεστιβάλ σε ένα έρημο βιομηχανικό χώρο φωνάζει«urbanίλα», τότε η Λελέκιος Φιέστα είναι η ανταπάντηση που θα σας διαψεύσει. Στο εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο «Πελαργός», 4ο χιλιόμετρο Ναυπλίου-Νέας Κίου, στήνεται και φέτος μία μεγάλη μουσική «φιέστα» σε ένα διήμερο (12-13/8) που περιλαμβάνει Αλκίνοο Ιωαννίδη, Πέτρο Μάλαμα, Villagers of Ioannina City, 1000 Mods και Appalachian Cobra Worshipers αποδεικνύοντας πως ένα τέτοιο σκηνικό μπορεί να συνδυαστεί με έναν από τους ομορφότερους καλοκαιρινούς προορισμούς, τοΝαύπλιο.

«Στην ευρύτερη περιοχή του Ναυπλίου δεν υπάρχει κανένας χώρος για αντίστοιχες διοργανώσεις. Τα δημοτικά στάδια (που συχνά προτιμώνται) είναι ακατάλληλα να περικλύσουν την αισθητική έννοια του όρου φεστιβάλ, οπότε έπρεπε να βρεθεί κάτι διαφορετικό. Το θρυλικό εργοστάσιο Πελαργός -αν και εγκαταλελειμμένο για δεκαετίες- αποδείχθηκε ιδανικό. Το διαμορφώσαμε και είναι πράγματι ένας απίθανος χώρος!» λένε οι άνθρωποι της διοργάνωσης για την επιλογή του χώρου που κάνει τη Λελέκιο Φιέστα να ξεχωρίζει από τα άλλα καλοκαιρινά φεστιβάλ που έχουν γίνει πλέον θεσμός και όπως συνεχίζουν οι διοργανωτές του φεστιβάλ, είναι εξαρετικό το γεγονός ότι μπορεί κάποιος να συνδυάσει τις εξορμήσεις του σε διάφορα μέρη με υπέροχες μουσικές και όμορφες διοργανώσεις.

Έτσι, μετά την πρώτη επιτυχημένη διοργάνωση του φεστιβάλ, δεν μπορούσε παρα να επιστρέψει και φέτος. «Το γεγονός ότι όλα πήγαν άψογα από πλευρά παραγωγής και η θετική ανταπόκριση του κόσμου σε μία νέα και πρωτόγνωρη διοργάνωση για την περιοχή, σίγουρα ήταν μια δικαίωση. Έχει μείνει έντονα στη μνήμα μια "διαρκής" στιγμή: Ο ενθουσιασμός των μουσικών για τον χώρο που διεξάγεται το φεστιβάλ! Είχαμε το άγχος για το αντίθετο. Δεν τον περιμέναμε… Σχεδόν όλοι χάνονταν για να φωτογραφηθούν στους ερειπωμένους χώρους του εργοστασίου!» θυμούνται με περίσσιο ενθουσιασμό οι διοργανωτές για την παρθενική περσινή φιέστα.


Η «Λελέκιος Φιέστα» διοργανώνεται στο εγκαταλελειμένου εργοστάσιο «Πελαργός». 

Πώς παίρνεται όμως η απόφαση να στήσει κάποιος ένα φεστιβάλ και πόσο εύκολη είναι από εκεί και πέρα η υλοποίηση του οράματος; Όπως τονίζει η διοργάνωση «Είμαστε άνθρωποι που -από διαφορετικά πόστα ο καθένας – ασχολούμαστε έντονα είτε με την μουσική είτε γενικότερα με την διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων. Πάντοτε υπήρχε η επιθυμία, ήρθε και το κατάλληλο timing… και το Λελέκι έφερε τη Φιέστα. Δεν έχουμε καταλήξει ακόμα στο αν ήταν εύκολο, οπότε ας μείνουμε στο γεγονός πως τα καταφέραμε. Πριν πραγματοποιηθεί μας φαινόταν αδύνατο. Την στιγμή που τελείωσε σκεφτόμασταν το επόμενο».

Και το επόμενο ήρθε και είναι κάτι παραπάνω από πολλά υποσχόμενο, με δύο ημέρες που απευθύνονται σε διαφορετικά γούστα: στις 12 Αυγούστου το βιομηχανικό σκηνικό του «Πελαργού» θα γεμίσει με τη μουσική του Αλκίνοου Ιωαννίδη που θα δώσει κάτι το απόκοσμο με τη φωνή του πλαισιωμένος πάντα από καταξιωμένους μουσικούς (Γιώργος Καλούδης, Μανόλης Πάππος, Φώτης Σιώτας/ Δημήτρης Χατζηζήσης, Δημήτρης Τσεκούρας) σε μία βραδιά που ανοίγει ο Πέτρος Μάλαμας. Και για τους λάτρεις του σκληρού ήχου, στις 13 Αυγούστου είναι «η μέρα τους» καθώς τα μουσικά ηνία αναλαμβάνουν οι Villagers of Ioannina City οι οποίοι υπόσχονται...ηπειρώτικο headbanging με το ξεχωριστό τους υβρίδιο και όσοι τους έχουν ξαναδεί ξέρουν ότι στήνουν πραγματικά μία μεγάλη γιορτή έτσι όπως μόνο αυτοί ξέρουν. Οι «μεγάλοι» πλέον της εγχώριας stoner σκηνής 1000 Mods ετοιμάζονται να αποδείξουν ότι η καλή ψυχεδέλεια μπορεί να απέχει μόλις...ένα Χιλιομόδι μακριά, ενώ πριν από αυτά οι Appalachian Cobra Worshipers αναλαμβάνουν να ζεστάνουν το σκηνικό.

«Η απεύθυνση είναι σίγουρα διαφορετική και αυτό θέλαμε να πετύχουμε κιόλας. Ένα ομοιογενές, από μουσική άποψη κοινό απολαμβάνει περισσότερο μια συναυλία αντίστοιχου ύφους ενώ εξυπηρετούνται καλύτερα και οι στόχοι του φεστιβάλ. Από την στιγμή που μπορεί να γίνει πρακτικά ο διαχωρισμός, κι εφόσον η μεγαλύτερη δυνατή απόλαυση για το κοινό είναι στις επιδιώξεις της παραγωγής, δεν υπάρχει λόγος να περιπλέκουμε τις καταστάσεις. Εξάλλου υπάρχει και η επιλογή του διημέρου» λένε οι διοργανωτές για τον άτυπο διαχωρισμό του φεστιβάλ, το οποίο, όμως, εν τέλει γιατί να μην δοκιμάσετε να απολαύσετε και τις δύο ημέρες ανεξαρτήτως γούστου; Αυτό άλλωστε είναι και το νόημα των φεστιβάλ, πέρα από το να ακούσεις κάτι αγαπημένο, να γνωρίσεις καινούργια μουσική, να αφουγκραστείς το χώρο, τους ανθρώπους και την ίδια την ατμόσφαιρα που προκύπτει από αυτά.

Και τελικά, γιατί να κατευθυνθούμε προς Ναύπλιο μεριά φέτος; «Σίγουρα για τους καλλιτέχνες που θα συμμετέχουν. Ο Αλκίνοος έχει πάρα πολλά χρόνια να βρεθεί στην περιοχή μας ενώ ο Πέτρος Μάλαμας έρχεται για πρώτη φορά. Για τους Villagers of Ioannina City που θα κάνουν μία από τις σπάνιες εμφανίσεις τους αυτό το καλοκαίρι και σίγουρα την πιο κοντινή στην Αθήνα… Για τους «δικούς μας» 1000mods που είναι στα καλύτερα τους, και αυτή την ξεχωριστή, μαγική μπάντα που λέγεται Appalachian Cobra Worshipers και θα βρεθεί για πρώτη φορά σε τόσο μεγάλο stage. Επίσης, γιατί είναι μια ωραία αφορμή να επισκεφτεί κάποιος το Ναύπλιο και την περιοχή της Αργολίδας. Και σίγουρα για τον «Πελαργό», με την ιδιαίτερη αισθητική του βιομηχανικού τοπίου πάνω στη θάλασσα και την φανταστική δυναμική που εκπέμπει το βράδυ, ιδανική για συναυλία» όπως λένε οι άνθρωποι το φεστιβάλ. Γι' αυτό πάρτε και μαγιό για καμιά βουτιά μετά το φεστιβάλ. Ακόμη να κλείσετε εισιτήρια;

Λελέκιος Φιέστα 2017
12 και 13 Αυγούστου
Εργοστάσιο «Πελαργός» στο 4ο χλμ. της παραλιακής οδού Ναυπλίου – Νέας Κίου

Ελένη Τζαννάτου
Πηγή: popaganda.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ