ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 15 Αυγούστου 2017

Με λαμπρότητα η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας της Παναγίας Φανερωμένης στην Ύδρα (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:59:00 π.μ. | |
Με λαμπρότητα η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας της Παναγίας Φανερωμένης στην Ύδρα (βίντεο)
Με μεγάλη ευλάβεια και συγκινησιακή φόρτιση τελέστηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ύδρας, ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτη μας κ. Εφραίμ και με τη συμμετοχή του τοπικού ιερού κλήρου.


Η μέρα της Κοιμήσεως της Παναγίας θεωρείται το «Πάσχα του Καλοκαιριού», και είναι μια από τις μεγαλύτερες γιορτές της Ορθοδοξίας.
Σε ένα νησί που έσφυζε από κόσμο, εκατοντάδες πιστοί προσκύνησαν τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Φανερωμένης, ενώ ακολούθησε η καθιερωμένη λιτάνευση της Ιερής Εικόνας που την κρατούσαν άνδρες του Λιμενικού Σώματος. Την πομπή πλαισίωσε ο Μουσικός Σύλλογος Ύδρας.
 Η σεπτή πομπή διέσχισε γειτονιές και δρομάκια με τον κόσμο ολόγυρα στο πέρασμα της εικόνας, να έχει αναμμένα κεράκια, να την προσκυνά και να ζει δίπλα στα σπίτια του την υπέρτατη ευλογία. Μαζί στην πομπή, οι αρχές του τόπου και οι πολυπληθείς πιστοί που ακολούθησαν την παραδοσιακή διαδρομή με έντονο συναισθηματισμό.
Με την χάρη της Παναγίας, μετά από λίγη ώρα, η πομπή έφτασε στην εξέδρα που είχε στηθεί έξω από τη Μητρόπολη.
Εκεί ο Σεβασμιότατος κ. Εφραίμ αφού εξέφρασε το νόημα της ημέρας για τη δύναμη της Παναγίας, της μητέρας όλων των Χριστιανών, και μίλησε για το "πνευματικό πανηγύρι", ευχήθηκε σε όλους "με λόγια από καρδιάς", Χρόνια Πολλά!

Πηγή: fonitisydras.com
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ