ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 5 Αυγούστου 2017

Τάσος Χρόνης: Το οικονομικό θαύμα ενός επιτυχημένου (!!!!!!) Δημάρχου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:11:00 π.μ. | |
Τάσος Χρόνης: Το οικονομικό θαύμα ενός επιτυχημένου (!!!!!!) Δημάρχου
 Πολλές φορές στο παρελθόν ακούγαμε για τους Δημάρχους που δεν παρουσίαζαν έργο στη θητεία τους αλλά τουλάχιστον, συμμάζευαν τα οικονομικά του Δήμου τους. Η πρωτοτυπία του δικού μας όμως Δημάρχου Επιδαύρου, δε νομίζω ότι είναι τυχαία.

Δεν φτάνει που έχει χαρακτηριστεί ως ο Δήμαρχος του μηδενικού έργου και στη θητεία του οποίου έγιναν κλοπές, ατασθαλίες και παραιτήσεις συνεργατών του, κινδυνεύει να χαρακτηριστεί και ως ο Δήμαρχος που έχασε τον οικονομικό έλεγχο του Δήμου.

Παραδείγματα πολλά και καθημερινά!

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης οφείλει στη ΔΕΗ 316.000 ευρώ μέχρι τώρα, με αποτέλεσμα η ΔΕΗ να πραγματοποιεί δίωρες διακοπές στα αντλιοστάσια και τους βιολογικούς! Τελικά πάρθηκε απόφαση για διακανονισμό με εγγυητή τον Δήμο και πληρωμή μέσω των ανταποδοτικών τελών!! Άρα γνωρίζουμε όλοι ποιος θα πληρώσει πάλι. Και φυσικά τα οφειλόμενα προς την επιχείρηση ξεπερνούσαν το 1.000.000 ευρώ στο τέλος του 2016, χωρίς να ιδρώνει το αυτί κανενός. Όταν το 2011, παρέλαβαν χρέος προς τη ΔΕΗ 50.000 ευρώ (με εξευτελιστικές χρεώσεις του νερού στον πρώην Δήμο Ασκληπιείου), ο Δήμαρχος το έκανε σημαία, ως κακοδιαχείριση! Τότε βέβαια λειτουργούσε και ο βιολογικός του Λυγουριού, άρα υπήρχε και επιπλέον κατανάλωση ρεύματος, ενώ τώρα που έχει εγκαταλειφθεί, δεν υπάρχει κόστος προς τη ΔΕΗ.

Το κυλικείο του Γυμνασίου-Λυκείου Λυγουριού οφείλει 29.500 ευρώ από ενοίκια. Το ποσό αυτό αποτελεί οφειλή προς τα σχολεία μας, εδώ και αρκετά χρόνια. Αλήθεια κύριε Δήμαρχε, με ποιών τις πλάτες κάποιοι ενοικιάζουν επιχειρήσεις από το Δήμο και μετά δεν πληρώνουν; Αυτό δεν αποτελεί αθέμιτο ανταγωνισμό, όταν οι ιδιώτες επιχειρηματίες στενάζουν καθημερινά για να τα βγάλουν πέρα; Γιατί δεν είχαν ενημερωθεί ΠΟΤΕ τα μέλη της Σχολικής Επιτροπής από τον Πρόεδρο, για την τόσο μεγάλη οφειλή, γιατί δεν τήρησαν τη νομιμότητα και ότι προβλέπεται, αλλά έπρεπε κάποια μέλη να ανοίξουν το θέμα;

Επίσης και για να μην αναφέρουμε μόνο αυτή την περίπτωση, αυτή η λογική υπάρχει και καλλιεργείται και σε μερικούς άλλους που ενοικιάζουν δημοτικά περίπτερα στις πλατείες. Είναι γνωστές οι περιπτώσεις που δημοτικά περίπτερα χρησιμοποιούν ρεύμα από το δημοτικό φωτισμό, δηλαδή το πληρώνουν οι δημότες, τα ξενοικιάζουν, αφήνουν “φέσια” και μετά δεν τους μιλάει κανείς!! Το εξωφρενικό, πρωτάκουστο και μοναδικό είναι ότι σε κάποιους από αυτούς αναθέτει ο Δήμος εργασίες παροχής υπηρεσιών και λαμβάνουν αρκετά χρήματα κάθε χρόνο από το Δήμο! Δηλαδή τους επιβραβεύουμε κιόλας! Αλλά γιατί να μην το κάνει αυτό ο Δήμαρχος, αφού αυτοί ήταν στην πρώτη γραμμή ως χειροκροτητές στις προεκλογικές του ομιλίες και κάποιοι μάλιστα υποψήφιοί του στις τελευταίες εκλογές. Αυτά είναι γραμμάτια και ξεπληρώνονται με χρήματα των πολιτών, όμως.

Φυσικά τα “καλά παιδιά” πάλι δεν γνωρίζουν τίποτα. Έχουν και το θράσος να λένε στον κόσμο ότι η αντιπολίτευση μας βάζει να σας ζητάμε τα χρήματα που οφείλετε. Από πού νομίζετε ότι κερδίζονται οι εκλογές μέχρι τώρα; Από τα μικρορουσφέτια και από τις υποσχέσεις ότι δεν θα απαιτήσουν τα χρήματα που χρωστούν οι κατ΄ επάγγελμα “φεσαδόροι” του Δήμου.

Αναρωτιόμαστε. Θα καταλάβουν ποτέ ότι δεν διαχειρίζονται δικά τους χρήματα αλλά των δημοτών; Απορώ πραγματικά αν δεν είχαμε πάρει, ως Δήμος, το 1.650.000 € περίπου για πληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών, σε τι κατάσταση θα ήταν ο Δήμος μας σήμερα!

Λυγουριό, 30/7/2017

Τάσος Χρόνης
επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης
Δήμου Επιδαύρου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ