ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

Συνεχίζονται στην Αργολίδα με εντατικούς ρυθμούς οι ψεκασμοί για τον ιό του Δυτικού Νείλου (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:00:00 μ.μ. | | |
Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι ψεκασμοί για τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Αργολίδα
 Συνεργεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου συνεχίζουν του ψεκασμούς κουνουποκτονίας στην Αργολίδα για τον ιό του Δυτικού Νείλου σε σημεία που υπάρχουν προνύμφες και νύμφες κουνουπιών.

Μετά τη έκτακτη σύσκεψη στην περιφερειακή ενότητα Αργολίδος υπό τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη και τον πρόεδρο του ΚΕΛΠΝΟ Θεόφιλο Ρόσενμπεργκ , συνεχίζεται σε διάφορα σημεία στην Αργολίδα (στους Δήμους Άργους Μυκηνών και Ναυπλιέων) ο ψεκασμός από ειδικά συνεργεία, όπου υπάρχει συγκέντρωση κουνουπιών με λιμνάζοντα ύδατα αλλά και σε οικίες αν κριθεί αναγκαίο.
Τα μέλη της οικογένειας των κουνουπιών είναι περίπου 3.500. Είναι πολύ λεπτά έντομα με μακριά προβοσκίδα και δεν φέρουν απλούς οφθαλμούς. Τα πόδια είναι λεπτά και μακριά. Οι πτέρυγες φέρουν λέπια στην οπίσθια παρυφή και κατά μήκος των νεύρων.
Οι προνύμφες είναι υδρόβιες και πολύ δραστήριες με μεταπνευστικό αναπνευστικό σύστημα και πολύ ευρύ θώρακα. Οι νύμφες είναι επίσης υδρόβιες και ζωηρές και μπορούν να μετακινούνται μέσα στο νερό. Είναι είδη πολύ διαδεδομένα σε όλη τη γη και έχουν υψηλό αναπαραγωγικό δυναμικό. Ο αριθμός γενεών ανά έτος ποικίλλει με το είδος του κουνουπιού και τις συνθήκες του περιβάλλοντος. Ο βιολογικός κύκλος των κουνουπιών αποτελείται από το αυγό, την προνύμφη, τη νύμφη, το ενήλικο ακμαίο.
Στην κάμερα των Αργολικών Ειδήσεων μίλησε η Θεματική αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Ελένη Παναγιωτοπούλου και ο Βασίλης Διαμαντόπουλος Διευθυντης Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Πελοποννήσου για το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ