ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 5 Αυγούστου 2017

Παρέμβαση Παναγιώτη Αναγνωσταρά για το θέμα του ιού του Δυτικού Νείλου στο Δήμο Ναυπλιέων

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:30:00 μ.μ. | |
Παρέμβαση Παναγιώτη Αναγνωσταρά για το θέμα του ιού του Δυτικού Νείλου στο Δήμο Ναυπλιέων
Δελτίο τύπου

Εν μέσω καλοκαιριού και ενώ το Ναύπλιο και οι επαγγελματίες του ανέμεναν καποια επιπλέον έσοδα από την αύξηση της προσέλευσης τουριστών ,ήλθε ένα αναπάντεχο κτύπημα! Ο ΙΟΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΝΕΙΛΟΥ. 

Έξαρση των κρουσμάτων και θανατηφόρων,στην περιοχή μας με αποτελεσμα ,ο ευρύτερος δήμος Ναυπλιέων, να βρεθεί στα πρωτοσέλιδα,ως τόπος επικίνδυνος για όσους θα ήθελαν να τον επισκεφθούν.

Και το λέω αυτό γιατι λογικό ειναι να το σκεφτεί πολύ κάποιος να πάρει την οικογένεια του και να έλθει στο Ναύπλιο διαβάζοντας παντού οτι ο τόπος μας αποτελεί τόπο έξαρσης του ιού αυτού πανελλαδικά!!

Δεν ξέρω αν έγιναν έγκαιρα (από Μάρτιο) οι ψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών. 

Αυτό που ξέρω ειναι οτι το Ναύπλιο αποτελεί το μεγάλο ερωτηματικό για το ΚΕΕΛΠΝΟ για την έξαρση κ μετάδοση του ιού αυτού. 

Εκτός όμως από πρόβλημα στην τουριστική μας "βιομηχανία" ΤΟ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΧΑΘΗΚΑΝ Η ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ, η το λιγότερο κάποιοι υποφέρουν εν μέσω καλοκαιριού από τα συμπτώματα της λοίμωξης που δημιουργεί αυτός ο ιος!

Και αυτό γιατι κάποιοι δεν εκαναν το καθήκον τους έτσι ώστε να προστατεύσουν την υγεία δημοτών και επισκεπτών του Ναυπλίου!

Πρέπει τώρα ο δήμος μας σε συνεργασια με τους αρμόδιους φορεις για την δημόσια υγεία να προχωρήσει στις ενεργειες καταπολέμησης αυτού του ιού εφαρμόζοντας μέτρα που θα του υποδείξουν οι αρμόδιοι υγειονομικοί φορεις.

Να ανακοινώσει αν έγιναν, πότε έγιναν, και σε ποιον είχαν ανατεθεί, αν είχαν, οι προληπτικοί ψεκασμοί την άνοιξη!

ΤΟ ΣΟΒΑΡΟ ΑΥΤΟ ΘΕΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΕΥΝΗΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΜΕΛΗΣΑΝ Η ΘΕΛΗΣΑΝ ΝΑ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΗΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΔΗΜΟΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ. 

Τέλος θα πρέπει, οτι μέτρα πάρει τώρα για την , έστω εκ των υστέρων,καταπολέμηση των κουνουπιών να τα κάνει γνωστα στο ευρύτερο κοινό ενισχύοντας έτσι το αίσθημα ασφάλειας δημοτών και εν δυνάμει επισκεπτών περιορίζοντας έστω και τώρα την οικονομική ζημιά που προκλήθηκε από την δυσφήμιση που υπέστη το Ναύπλιο.

ΑΝΑΜΕΝΩ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ΣΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΘΕΣΑ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΘΕΤΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ( ο συνήθως λαλίστατος δήμος μας, δεν είδα μέχρι σημερα ,να ανακοινώνει κάτι για το σοβαρό αυτό θέμα!!)

Παναγιώτης Αναγνωσταράς
Τέως Δημαρχος Ναυπλίου 
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ