ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Καταγγελία της Επιτροπής Αγώνα εργαζομένων του σωματείου υπαλλήλων καφεζυθεστιατορίων-ξενοδοχείων ύπνου Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:21:00 μ.μ. |
Καταγγελία της Επιτροπής Αγώνα εργαζομένων του σωματείου υπαλλήλων καφεζυθεστιατορίων-ξενοδοχείων ύπνου Ναυπλίου
 Η Επιτροπή Αγώνα καταγγέλλει την απερχόμενη διοίκηση του Σωματείου μας γιατί μπροστά στις αρχαιρεσίες για νέο Δ.Σ. και εκπροσώπους στα δευτεροβάθμια όργανα καταπάτησε τον συνδικαλιστικό νόμο, το καταστατικό και της μαζικές διαδικασίες που αυτά προβλέπουν.

Συγκεκριμένα το Δ.Σ. είχε αποφασίσει διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης στις 28/8 με θέματα:

· Διοικητικός Απολογισμός και Οικονομικός Απολογισμός απερχόμενης διοίκησης.

· Έκθεση Ελεγκτικής Επιτροπής.

· Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής με εντολή διεξαγωγής των επερχόμενων εκλογών στις 4,5,6/9.

Αντ’ αυτού πραγματοποιήθηκε μόνο εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής χωρίς να γίνει Γ.Σ. που θα έκανε απολογισμό και θα κατέληγε στους υποψήφιους για την Εφορευτική Επιτροπή και στην εκλογή τους, καθιστώντας όλη τη διαδικασία παράτυπη.

Έχει μεγάλη ευθύνη το απερχόμενο Δ.Σ. αφού μέσα από τον εκφυλισμό των διαδικασιών και τις παρατυπίες οδηγεί στην απαξίωση του σωματείου, της Γενικής Συνέλευσης που είναι το ανώτερο όργανο του σωματείου μας, υπονομεύει τη συμμετοχή της πλειοψηφίας των μελών στην λειτουργία και τη δράση του σωματείου. Ταυτόχρονα μπορεί κανείς να αναλογιστεί πως αν συμβαίνουν αυτά σε ένα σωματείο στο οποίο είναι μέλος και από το οποίο εκλέγεται ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, τι κατάσταση επικρατεί στα υπόλοιπα σωματεία, συνολικά στο Εργατικό Κέντρο.

Η τήρηση της διαδικασίας κατά τη γνώμη μας δεν έχει μόνο τυπικό χαρακτήρα. Μέσα από αυτή μπορεί να οργανωθεί πλατιά ενημέρωση, συζήτηση και δράση για τα εργασιακά μας δικαιώματα που τσακίστηκαν και συνεχίζουν να τσακίζονται από την κυβέρνηση και την εργοδοσία. Δεν είναι λίγα αυτά που αντιμετωπίσαμε οι εργαζόμενοι το προηγούμενο διάστημα όπως η επίθεση στο ασφαλιστικό, η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας κ.α. Πόσο μάλλον οι εργαζόμενοι που δουλεύουμε σε ένα κλάδο χρυσορυχείο για τους μεγαλοεπιχειρηματίες του τουρισμού με ισοπεδωμένα δικαιώματα και 14 μορφές ευέλικτης εργασίας να κυριαρχούν στις εργασιακές μας σχέσεις, με κατάργηση στην ουσία της κλαδικής μας σύμβασης αφού οι περισσότεροι εργαζόμενοι προσλαμβάνονται με βάση την εθνική. Ακόμα περισσότερο όταν την καλοκαιρινή σεζόν ξεχνάμε τι θα πει ρεπό, δουλεύοντας υπερωρίες ξέροντας πως όσο και αν δουλέψουμε θα έρθει ο χειμώνας που θα μας βρει άνεργους και θα πρέπει να τα βγάλουμε πέρα με τη δουλειά που κάνουμε το καλοκαίρι.

Όλα αυτά και άλλα πολλά πιστεύουμε ότι θα μπορούσαν να απασχολήσουν την Γενική Συνέλευση του σωματείου μας όπως βέβαια και για τη δράση που πρέπει να έχει το σωματείο μας σε χώρους δουλειάς εκεί που η εργοδοσία προσπαθεί να επιβάλλει εργασιακό μεσαίωνα, για την ανάπτυξη συλλογικότητας και αλληλεγγύης προς τους συναδέλφους και τους άνεργους του κλάδου, την αγωνιστική ετοιμότητα του σωματείου γι’ αυτά που έρχονται.

Το απερχόμενο Δ.Σ. με τη στάση που κράτησε συνολικά στη θητεία του συνέβαλε ώστε οι εργαζόμενοι να μην ενημερώνονται, να μην συζητούν και να μην δρουν για τα δικαιώματα τους αλλά να μένουν θεατές όταν η κυβέρνηση και η εργοδοσία τσακίζει τη ζωή και τα δικαιώματα τους.

Μπροστά στις αρχαιρεσίες του σωματείου μας χρειάζεται οι εργαζόμενοι με μαζική συμμετοχή και επαγρύπνηση να διασφαλίσουμε πως δεν θα γίνει καμία παρατυπία. Καλούμε όλα τα μέλη να στηρίξουν το ψηφοδέλτιο μας που στηρίζεται από το Π.Α.ΜΕ. για να γίνει προσπάθεια να ζωντανέψει το σωματείο μας προς όφελος των εργατών και του ταξικού κινήματος, προσπάθεια που περνά και μέσα από την ανάδειξη εκπροσώπων - αγωνιστών στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο που υπερασπίζονται σταθερά τους εργαζόμενους και δεν συμβιβάζονται με την εργοδοσία και τους αντεργατικούς νόμους.



ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ