ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

M’ έναν ξεχωριστό περίπατο εγκαινιάσθηκαν τα «Μονοπάτια Πολιτισμού» στην Επίδαυρο!

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:14:00 μ.μ. |
M’ έναν ξεχωριστό περίπατο εγκαινιάσθηκαν τα «Μονοπάτια Πολιτισμού» στην Επίδαυρο!
 Μ’ έναν ξεχωριστό περίπατο στο μονοπάτι γύρω από το αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου – με τη συμμετοχή δεκάδων επισκεπτών κάθε ηλικίας, από μικρά παιδιά στους ώμους των γονιών τους, ως την ίδια την Υπουργό Πολιτισμού! – η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού και ο Δήμος Επιδαύρου εγκαινίασαν το πρόγραμμα  «Μονοπάτια Πολιτισμού» στην Επίδαυρο,το Σάββατο 5 Αυγούστου 2017, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδος και το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

Πολύς κόσμος αψήφησε τον νέο καύσωνα του καλοκαιριού και ήταν εκεί, στο αρχαίο Στάδιο της Επιδαύρου, δίπλα στο αρχαίο θέατρο, για να ακούσει για τα «Μονοπάτια Πολιτισμού» στην περιοχή, να συζητήσει και να τα περπατήσει! Μεταξύ αυτών και η Υπουργός Πολιτισμού που περπάτησε με ενθουσιασμό παρά τις παροτρύνσεις συμβούλων της για το αντίθετο.
Σε μια σύντομη τελετή εγκαινίων όλοι μίλησαν από καρδιάς για μια προσπάθεια που στηρίχθηκε από όλους, με στόχο να αποτελέσει πεδίο συνεργασιών και να βοηθήσει την μοναδική περιοχή της Επιδαύρου να αναδείξει τα τόσα πλεονεκτήματά της με τρόπο, ήπιο, αποτελεσματικό και αειφόρο!
Ο Δήμαρχος Επιδαύρου Κωνσταντίνος Γκάτζιος ευχαρίστησε την ΕΛΛΕΤ ενώ τόνισε ότι «...μέσα από το πρόγραμμα ντόπιοι και επισκέπτες μαθαίνουν ουσιαστικά την περιοχή της Επιδαύρου, ενώ κατανοούν ποιες είναι οι δυνατότητες της περιοχής για ανάπτυξη μέσα από τον πολιτισμό...»
Η Υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου ανέφερε ότι «το πρόγραμμα «Μονοπάτια Πολιτισμού» προσφέρει στον επισκέπτη την «εμπειρία του συνόλου»... εισαγωγή και κάλεσμα για εμβάθυνση στην μαγεία της Επιδαύρου». Τόνισε επίσης ότι «τα μονοπάτια είναι σημαντικά γιατί αναδεικνύουν τους αρχαιολογικούς χώρους, προσελκύουν έναν ήπιο τουρισμό και κάνουν γνωστά στους επισκέπτες όχι μόνο τα αρχαιολογικά μας μνημεία αλλά και το εκπληκτικό τοπίο που τα περιβάλλει – ενώ στηρίζουν την τοπική κοινωνία και οικονομία».    
Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών Β. Θεοδωρόπουλος χαρακτήρισε τα μονοπάτια και τις συνέργειές τους ως «μια ωραία στιγμή, αφού συνδέουν τον πολιτισμό με το περιβάλλον και τους ανθρώπους» και κατέληξε μιλώντας θερμά για την συνεργασία του Φεστιβάλ με την ΕΛΛΕΤ: «μακάρι να συνεχίσουμε έτσι και να μπορούμε να περπατάμε από κοινά μονοπάτια όλοι μαζί...»
Η Πρόεδρος της ΕΛΛΕΤ Λυδία Καρρά στάθηκε στην αποτελεσματική και «αξιοθαύμαστη σύμπραξη τόσων φορέων που συνεργάστηκαν για να πετύχουν κάτι ευεργετικό για τον τόπο: τον Δήμο Επιδαύρου, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδος και τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΠΟΑ, την ΕΛΛΕΤ, το Ίδρυμα Α.Γ. Λεβέντη και την δραστήρια τοπική κοινότητα». Υπενθύμισε εξάλλου ότι το πρόγραμμα, επεκτείνοντας την τουριστική περίοδο στην περιοχή, δημιουργεί δουλειές για τους νέους ώστε να μπορέσουν να παραμείνουν στον τόπο τους.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ακόμα οι Βαγγέλης Καζολιάς, εκ μέρους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας και η διευθύντρια της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων Αγγελική Σίμωση. Παρόντες εκπρόσωποι της Περιφέρειας: η θεματική Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Ελένη Παναγιωτοπούλου και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιάννης Σαρρής, καθώς και οι βουλευτές Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας, Γιάννης Αδριανός και Γιάννης Μανιάτης.
 Η γιορτή των εγκαινίων έκλεισε με κεράσματα, παραδοσιακό τραγούδι και χορό από τον τοπικό σύλλογο «Φίλοι της Παράδοσης» και έναν μοναδικό περίπατο στη διαδρομή 1, γύρω από το αρχαίο θέατρο: όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, περπατήσαμε στα βήματα των αρχαίων θεατών και βιώσαμε – ο καθένας με τον δικό του τρόπο αυτή τη μαγική περιοχή. Και ήταν σημαντικό να βλέπει κανείς δίπλα του πώς ο κάθε περιπατητής εισέπραττε αυτό που ο τόπος είχε να δώσει: για κάποιους ήταν ευκαιρία για ιδιαίτερες φωτογραφίες, για άλλους αφορμή για παραμύθια στα μικρά παιδιά, για μερικούς σχέδια για επόμενες πεζοπορικές εξορμήσεις...

Δήμος Επιδαύρου
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ