ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017

Συνεχίζονται οι εγγραφές στο ΕΠΑ.Λ. Ναυπλίου μέχρι και τις 11 Σεπτεμβρίου 2017

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:01:00 μ.μ. |
Συνεχίζονται οι εγγραφές στο ΕΠΑ.Λ. Ναυπλίου μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου 2017
 Συνεχίζονται οι εγγραφές στο ΕΠΑ.Λ. Ναυπλίου από τη Δευτέρα 04 έως και τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017 για όλες τις τάξεις.

Στην Α’ Τάξη προσφέρεται στους μαθητές/-τριες ένα ενιαίο πρόγραμμα σπουδών αποτελούμενο από μαθήματα γενικής παιδείας και ομάδων προσανατολισμού.

Στη Β΄ Τάξη προσφέρεται επιλογή ανάμεσα σε τέσσερις τομείς σπουδών (Διοίκησης και Οικονομίας, Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού, Πληροφορικής και Υγείας - Πρόνοιας – Ευεξίας) και διδασκαλία μαθημάτων γενικής παιδείας (12 ώρες) και θεωρητικών και εργαστηριακών μαθημάτων (23 ώρες).

Στη Γ΄ Τάξη γίνεται διαχωρισμός των τομέων σπουδών σε επιμέρους τέσσερις ειδικότητες (Υπάλληλος Τουριστικών Επιχειρήσεων, Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων Εγκαταστάσεων και Δικτύων, Τεχνικός Η/Υ και Δικτύων Η/Υ και Βοηθός Νοσηλευτή), με μαθήματα γενικής παιδείας και ειδικοτήτων (θεωρητικά και εργαστηριακά).

Η πρόσβαση των αποφοίτων των ΕΠΑΛ διευρύνεται σε επιπλέον σχολές και τμήματα των ΤΕΙ ενώ δίνεται και η δυνατότητα πρόσβασης σε Πανεπιστημιακές σχολές και τμήματα που αντιστοιχούν στους τομείς τους, σε ποσοστό 1% επιπλέον του αριθμού των εισακτέων. Επιπλέον, προβλέπεται κοινή ομάδα σχολών σε ΤΕΙ, Πανεπιστήμια και Στρατιωτικές σχολές στις οποίες έχουν πρόσβαση όλοι οι απόφοιτοι.

Στο σχολείο μας ήδη λειτουργεί το «Μεταλυκειακό Έτος- Τάξης Μαθητείας», το οποίο προσφέρει στους ενήλικες απόφοιτους των ΕΠΑΛ μια εναλλακτική μαθησιακή διαδρομή, ώστε να εκπαιδευτούν αμειβόμενοι και ασφαλισμένοι στο χώρο εργασίας, είτε του δημοσίου είτε του ιδιωτικού τομέα και να προετοιμαστούν για την ομαλή και ασφαλή είσοδό τους στην αγορά εργασίας. Η συμμετοχή και επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος της μαθητείας αντιστοιχεί σε κατάρτιση επιπέδου 5 (Ι.Ε.Κ.) του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων, που χορηγείται μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών πιστοποίησης των προσόντων τους από τον ΕΟΠΠΕΠ.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ