ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

5 οι θάνατοι από τον Ιό του Δ. Νείλου - Στα 47 τα κρούσματα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:28:00 μ.μ. | |
5 οι θάνατοι από τον Ιό του Δ. Νείλου - Στα 47 τα κρούσματα
Σε πέντε ανέρχονται τα θύματα από τον Ιό του Δυτικού Νείλου στη χώρα μας, καθώς ένας ακόμη άνθρωπος έχασε τη ζωή του λόγω επιπλοκών που εμφάνισε μετά τη λοίμωξη από τον ιό που μεταδίδεται με το τσίμπημα μολυσμένου κουνουπιού.  Επίσης, ένας άλλος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο.
Από την αρχή της περιόδου 2017 και συγκεκριμένα από τις 20 Ιουνίου που δηλώθηκε το πρώτο κρούσμα της λοίμωξης του ιού του Δυτικού Νείλου μέχρι και σήμερα, έχουν διαγνωστεί 47 κρούσματα λοίμωξης.
Από τους 47 ανθρώπους που εκδήλωσαν τη λοίμωξη, οι 28 παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ), δηλαδή εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση. Οι άλλοι 19 είχαν ήπιες εκδηλώσεις (εμπύρετο νόσημα). Οι πέντε ασθενείς, που κατέληξαν, ήταν ηλικίας άνω των 70 χρόνων και είχαν εκδηλώσεις από το ΚΝΣ.
Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) υπενθυμίζει την ανάγκη λήψης ατομικών μέτρων προστασίας από τα κουνούπια και επισημαίνει πως δεν μπορεί να αποκλειστεί η εμφάνιση νέων περιστατικών λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου το επόμενο διάστημα.

Ολόκληρη η εβδομαδιαία έκθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ