ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

Κλείνουν τομείς και ειδικότητες σε ΕΠΑΛ του νομού Αρκαδίας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:32:00 π.μ. | |
Κλείνουν τομείς και ειδικότητες σε ΕΠΑΛ του νομού Αρκαδίας
 Με ευθύνη της κυβέρνησης κλείνουν τομείς και ειδικότητες σε ΕΠΑΛ του νομού που σχημάτισαν ολιγομελή τμήματα παρά τις διαβεβαιώσεις των προϊσταμένων εκπαίδευσης ότι έκαναν θετική γνωμοδότηση για να λειτουργήσουν. 

Ενδεικτικά κλείνουν όλοι οι τομείς πληροφορικής σε Τρίπολη, Άστρος, Λεωνίδιο. Ειδικά στο Άστρος που είχε και το μεγαλύτερο ολιγομελές τμήμα με αποτέλεσμα οι μαθητές εκεί ή να αναγκαστούν να πάνε στη Μεγαλόπολη 80χλμ (αντίστοιχα και οι μαθητές του Λεωνιδίου 125χλμ!!!) ή να αλλάξουν ειδικότητα. 

Αντίστοιχα κλείνει και η ειδικότητα των μηχανολόγων(ΓΜΕΚ) στο 1ο ΕΠΑΛ Τρίπολης. Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής μαθητές και εκπαιδευτικοί να βρεθούν στα αζήτητα με αποτέλεσμα μαθητές να είναι χωρίς ειδικότητα και εκπαιδευτικοί χωρίς ωράριο.

Το ΠΑΜΕ έφερε το θέμα στην ΕΛΜΕ και αποφασίστηκε στάση εργασίας (11 – 2μμ) για την Παρασκευή και κινητοποίηση 1μ.μ. στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης στην Τρίπολη. Κύριο θέμα είναι η κατάργηση των ολιγομελών τμημάτων καθώς και άλλα θέματα που αφορούν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Οι εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ καλούν όλους τους συναδέλφους σε Δευτεροβάθμια και Πρωτοβάθμια, τους γονείς, τους εργαζόμενους να μπούμε στο αγώνα, όλοι μαζί για την εκπαίδευση των παιδιών μας, γιατί η επίθεση είναι μπροστά. Οι αξιολογήσεις, τα μνημόνια και οι αντιλαϊκοί νόμοι, η επίθεση στην εκπαίδευση και τα δικαιώματα των εργαζομένων θα οξυνθεί είτε με ανάπτυξη, είτε με κρίση. «Δίκαιη ανάπτυξη», «κανονικότητα», «εξορθολογισμός» σημαίνουν τσάκισμα δικαιωμάτων.

Απαιτούμε καμία κατάργηση τμημάτων στο ΕΠΑΛ. Κανένας μαθητής εκτός εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών 



ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ