ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017

Εγκαινιάσθηκε από τον Δ. Καμπόσο η νέα πλατεία ηρώου στις Λίμνες Αργολίδας (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:08:00 μ.μ. | | | | |
Εγκαινιάσθηκε από τον Δ. Καμπόσο η νέα πλατεία ηρώου στις Λίμνες Αργολίδας (βίντεο)
 Η νέα πλατεία ηρώου στο Δημοτική Κοινότητα Λιμνών του Δήμου Άργους Μυκηνών στην Αργολίδα εγκαινιάσθηκε το απόγευμα της Κυριακής από τον Δήμαρχο Άργους Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσο.

Προηγήθηκε αγιασμός εγκαινίων που τελέσθηκε από τον Γενικό Αρχιερατικό της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος Ιερέα π. Πέτρο Αθανασόπουλο και τον εφημέριο του χωριού Ιερέα π. Γεώργιο Γιώργα.
Στην τελετή των εγκαινίων παραβρέθηκαν οι κάτοικοι του χωριού, ο Βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Άργους Μυκηνών και ο Δήμαρχος Κορινθίων Αλέκος Πνευματικός.
Να τονίσουμε πως μετά από προσπάθειες του Βουλευτή Αργολίδας Γιάννη Ανδριανού φέτος οι Λίμνες καταχωρήθηκαν στον κατάλογο με τα μαρτυρικά χωριά της Ελλάδος, καθώς κατά την διάρκεια των εκκαθαριστικών επιχειρήσεων των κατοχικών Γερμανικών στρατευμάτων, στις 24 Μαΐου του 1944, δολοφονήθηκαν άδικα 87 άνδρες, γυναίκες και μικρά παιδιά στην περιοχή των Λιμνών.
Ως "μαρτυρικά χωριά και πόλεις" χαρακτηρίζονται στην Ελλάδα χωριά ή πόλεις τα οποία έχουν υποστεί μεγάλες καταστροφές από ξένους εισβολείς ή κατακτητές σε περιόδους πολεμικών συγκρούσεων. Ο χαρακτηρισμός αυτός γίνεται επίσημα με προεδρικό διάταγμα. Αφορά συχνότερα οικισμούς που έχουν υποστεί καταστροφές την περίοδο της Κατοχής (1941-1944).
Συγκινημένος ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών καθώς πρόκειται για τον τόπο καταγωγής του ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην ολοκλήρωση του έργου, και τόνισε πως ούτε ως απλός πολίτης πόσο μάλλον ως Δήμαρχος δεν ξεχνά τον τόπο του και τις ρίζες του και το έργο αυτό επιβεβλημένο να γίνει ως τιμή στους αδικοχαμένους κατοίκους του χωριού που έχασαν την ζωή τους τόσο άδικα από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής.
Η βραδιά  έκλεισε με λαϊκό δημοτικό γλέντι.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ