ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017

Τελευταίο ταξίδι στο Ναύπλιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:01:00 μ.μ. |
Τελευταίο ταξίδι στο Ναύπλιο
Τα φοινικόπτερα ή Φλαμίνγκο όπως είναι γνωστά, ταξιδεύουν κατά ομάδες αυτή τη περίοδο προς την Αφρική και πολλά από αυτά περνουν και ξεκουράζονται στον υδροβιότοπο της περιοχή μας. 
Καλό θα ήταν, όπως προτρέπουν και περιβαλλοντικές οργανώσεις ,να μην τα ενοχλούμε , καθόσον είναι εξαντλημένα και κατεβαίνουν για να ξεκουραστούν και να τραφούν. 
Όπως είναι φυσικό υπάρχουν απώλειες, όπως βλέπουμε στις φωτογραφίες . Τα μικρά αυτά φοινικόπτερα (τέσσερα μέχρι στιγμής) από την εξάντληση δεν άντεξαν και κατέληξαν στον υδροβιότοπο Ναυπλίου.
O Υδροβιότοπος της παραλιακής Ναυπλίου Νέας Κίου στην Αργολίδα είναι ένας από τους σημαντικότερους Υδροβιότοπους στην πελοπόννησος . Κάθε χρόνο την περίοδο της Φθινοπωρινής μετανάστευσης των πτηνών εκατοντάδες φοινικόπτερα σταματούν για ολιγοήμερη ξεκούραση . 
Το τελευταίο διάστημα έχουμε δει πάρα πολλά πανέμορφα φλαμίνγκο να ξεκουράζονται στην παραλιακή του Ναυπλίου. Τα υδρόβια αυτά πουλιά μαγνητίζουν τα βλέμματα χάρη στην ψηλόλιγνη σιλουέτα τους, τη γαμψή μύτη και το ρόδινο χρώμα των φτερών τους. 
Λένε για τα Φοινικόπτερα πως όταν ένα κοπάδι πετάει ψηλά στον ουρανό, μοιάζει απαλό ροζ σύννεφο. Τα ροζ φλαμίνγκο είναι τα μεγαλύτερα σε ηλικία, ενώ τα νεαρά φλαμίνγκο έχουν γκρίζο χρώμα. Τα φλαμίνγκο ήταν ιερά πτηνά στην αρχαία Ελλάδα, ενώ πίστευαν ότι συνόδευαν τον Ολύμπιο Θεό Απόλλωνα. 

Είναι ιδιαίτερα πτηνά, προτιμούν την απομόνωση, αποφεύγουν την ανθρώπινη παρουσία, μπορεί να γίνουν επιθετικά κατά την περίοδο της αναπαραγωγής γι'αυτό και οι παρατηρητές, ή φωτογράφοι πρέπει να πλησιάζουν με προσοχή και κάνοντας όσο λιγότερο θόρυβο γίνεται.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ