ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

Γ.Μανιάτης: Η επόμενη μέρα της Ελλάδας ξεκινάει από τους μικρούς και τους μικρομεσαίους της περιφέρειας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:39:00 μ.μ. | |
Γ.Μανιάτης: Η επόμενη μέρα της Ελλάδας ξεκινάει από τους μικρούς και τους μικρομεσαίους της περιφέρειας
Την Έκθεση «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO 2017» στην Αργολίδα επισκέφθηκε χθες το απόγευμα ο Γιάννης Μανιάτης. Περιηγήθηκε στα περίπτερα της έκθεσης και είχε συναντήσεις με οικονομικούς και παραγωγικούς φορείς.

«Μιλώντας ως ντόπιος, μιλώντας ως ένας από σας, αλλά και με την ακαδημαϊκή, κοινωνική, επαγγελματική και πολιτική εμπειρία και γνώση της αγοράς σας διαβεβαιώ ότι η επόμενη μέρα της οικονομίας, η επόμενη μέρα της Ελλάδας που βγαίνει από την κρίση, η επόμενη ημέρα της ανάπτυξης ξεκινάει από εδώ, ξεκινάει από εδώ μέσα... 
Ξεκινάει από εσάς, τους μικρούς και τους μικρομεσαίους της περιφέρειας, ξεκινάει από σας που καθημερινά δημιουργείτε, που ακατάπαυστα μοχθείτε, που έχετε εμπιστοσύνη, που είστε περήφανοι για την ποιότητα του προϊόντος, της υπηρεσίας σας και μας βγάζετε ασπροπρόσωπους όχι μόνον στις αγορές των μεγάλων αστικών κέντρων, αλλά και στις υψηλών προδιαγραφών αγορές του διεθνούς εμπορίου. Από την καρδιά και τις πόλεις της Ευρώπης, στις πολιτείες της Αμερικής, μέχρι τη μακρινή Κίνα...

Ο ορυκτός μας πλούτος και η σοβαρή επιχειρηματική στρατηγική του πρωτογενούς τομέα και ο τουρισμός είναι από τα κυριότερα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα για την ενίσχυση της αξιοπιστίας και της εικόνας της χώρας στο εξωτερικό. Είναι δύο ισχυρά χαρτιά οικονομικής διπλωματίας. Είναι το διαβατήριό μας για έξοδο από την κρίση. Εδώ μέσα υπάρχουν οι αποδείξεις και τα συστατικά στοιχεία ότι η Ελλάδα μπορεί να βγει από το φαύλο κύκλο του πελατειακού, του ακριβού κράτους και της υπερφορολόγησης, από την πετρελαιοκηλίδα της ύφεσης και να ξεκινήσει μία νέα πορεία προς την ευημερία και την κοινωνική αλληλεγγύη. Μπορούμε και πρέπει να προχωρήσουμε ΜΑΖΙ ΜΠΡΟΣΤΑ!»
Νωρίτερα χθες το πρωί -στο πλαίσιο των περιοδειών του εντός Αττικής, αλλά και στην περιφέρεια - επισκέφθηκε το Δήμο Πεντέλης και είχε συνάντηση με το δήμαρχο, Δημήτρη Στεργίου Καψάλη και εργαζομένους.

Ανακοίνωση Δήμου Πεντέλης: 

«Ο υποψήφιος αρχηγός του κόμματος της Δημοκρατικής Παράταξης κος Μανιάτης Ιωάννης, πρώην Υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και νυν Βουλευτής, επισκέφτηκε την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017 τον Δήμο και τον Δήμαρχο Πεντέλης Δημήτρη

Στεργίου Καψάλη και συζήτησε με τους εργαζόμενους και τον Δήμαρχο θέματα που αφορούν στα προβλήματα και την ανάπτυξη του τόπου και της περιοχής.

Ο υποψήφιος αρχηγός του κόμματος Γιάννης Μανιάτης αντήλλαξε απόψεις με το Δήμαρχο και το προσωπικό και δεσμεύτηκε για την προώθηση και την επίλυση των προβλημάτων από οποιαδήποτε θέση κι αν οι πολίτες τον ορίζουν».

Από τη συνέντευξη του Γ. Μανιάτη στο Περιοδικό «Μεταρρύθμιση», στο δημοσιογράφο Αντώνη Τριφύλλη .

Σχέση του πατριωτισμού με τον προοδευτικό, σοσιαλιστικό χώρο.


«Αυτό το ζήτημα πρέπει να είναι η καρδιά του σχεδίου μας για τη χώρα, του οράματός μας, αυτό που έχω ονομάσει στο τελευταίο μου βιβλίο Σύγχρονο Προοδευτικό Πατριωτισμό». Η έννοια του πατριωτισμού έχει κακοποιηθεί από τη δεξιά. Έχουμε ανάγκη από ένα σύγχρονο, ευρωπαϊκό κι εθνικό, προοδευτικό πατριωτισμό. Για μια Ελλάδα που ξαναπιστεύει στις δυνάμεις της, που ξανακοιτά με εξωστρέφεια το περιβάλλον. Όταν οι Έλληνες είναι εξωστρεφείς, τότε πετυχαίνουν. Για να ξανασηκωθεί όρθια η χώρα που τώρα είναι γονατισμένη και να πιστέψουν οι άνθρωποί μας, όλοι μας, ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Ο τόπος μας έχει μέλλον, φτάνει να κυβερνηθεί από σοβαρούς ανθρώπους που έχουν γνώση και καταλαβαίνουν τι συμβαίνει στο διεθνές πεδίο.»

Να ανακτήσουμε την ισότιμη θέση μας στην Ευρώπη.

«Ονειρεύομαι την περήφανη Ελλάδα. Το κορυφαίο θέμα είναι να ξαναδώσουμε στους Έλληνες τη νέα εθνική αυτοπεποίθηση, να κάνουμε την Ελλάδα και τους Έλληνες ξανά περήφανους, να ξαναγίνουμε μια χώρα θεσμικά ισότιμη με τους ευρωπαίους εταίρους μας, να ανακτήσουμε αυτό που χάσαμε στα χρόνια των μνημονίων, να αισθανθούμε δηλαδή ξανά ισότιμοι ευρωπαίοι. Να αξιοποιήσουμε τα γεωγραφική θέση της χώρας, τα γεωστρατηγικά της πλεονεκτήματα, τον ορυκτό της πλούτο, πρώτα και κύρια τα εθνικά κοιτάσματα των υδρογονανθράκων.

Να διαμορφώσουμε έτσι μια Ελλάδα η οποία αποδεικνύει στους εταίρους της πως είναι αυτοί που την έχουν ανάγκη, σε αντίθεση με αυτό που αισθανόμαστε σήμερα ότι μόνο εμείς τους χρειαζόμαστε, λόγω της αδύναμης οικονομίας μας.

Έχουμε μια απίστευτη γεωγραφική θέση κι εξαιρετικό ορυκτό πλούτο, στον τομέα αυτό είμαστε μία από τις 5 πλουσιότερες χώρες της Ευρώπης. Αν ακολουθήσουμε μια σοβαρή ενεργειακή διπλωματία, τότε η Ελλάδα μπορεί να γίνει ο απαραίτητος κρίκος για την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΩΝ Γ. ΜΑΝΙΑΤΗ

29.9.2017
Επίσκεψη στην Κοζάνη και συνάντηση με παραγωγικούς, κοινωνικούς και αυτοδιοίκητούς φορείς, καθώς και παραγωγικές μονάδες
Επίσκεψη στη Φλώρινα και συνάντηση με παραγωγικούς, κοινωνικούς και αυτοδιοίκητούς φορείς. Ανοιχτή συζήτηση το βράδυ της Παρασκευής στο εργατοϋπαλληλικό κέντρο Φλώρινας.

30.9.2017
Επίσκεψη στην Καστοριά και συνάντηση με παραγωγικούς, κοινωνικούς και αυτοδιοίκητούς φορείς, καθώς και παραγωγικές μονάδες
Επίσκεψη στα Γρεβενά και συνάντηση με παραγωγικούς, κοινωνικούς και αυτοδιοίκητούς φορείς, καθώς και παραγωγικές μονάδες
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ