ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

Δάσκαλος σε σχολείο των Καλαβρύτων μένει μέσα σε αίθουσα διδασκαλίας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:10:00 π.μ. |
Δάσκαλος σε σχολείο των Καλαβρύτων μένει μέσα σε αίθουσα διδασκαλίας
Τρία μικρά κοριτσάκια που πρέπει να πάνε στο Δημοτικό Πετσάκων Καλαβρύτων, με συνολικά 5 μαθητές, δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα τη σχολική χρονιά.

Τα κοριτσάκια δεν μπορούν να πάνε στο σχολείο, αφού ο δρόμος 3 χλμ παραμένει δύσβατος και δεν μπορεί να προσεγγίσει κάποιο όχημα. Μέχρι τώρα στο εν λόγω σχολείο έχουν πάει μόνο 2 μαθητές, αφού η απόσταση που χωρίζει το χωριό Μπόσι με τους Πετσάκους, είναι περίπου 10 χιλιόμετρα και δεν περνάει αυτοκίνητο.

Το αίτημα στο Δήμο να καθαριστεί και να στρωθεί ο δρόμος, καθώς χρειάζεται και ασφαλτόστρωση, δεν έχει εισακουστεί, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα «Πελοπόννησος».

Επιπλέον, τα παιδιά που πέρυσι πήγαιναν σχολείο μέσω κάποιου ιδιώτη, που κατοικεί στο χωριό, δεν προτίθεται και φέτος, με κάποιο τζιπ, να τα πηγαίνει και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος καλεί τους γονείς εκ περιτροπής να το κάνουν με το ανάλογο χρηματικό αντίτιμο.

Στο μεταξύ στο σχολείο υπάρχει ένας δάσκαλος, που έχει διαμορφώσει αίθουσα διδασκαλίας ως δωμάτιο για να μένει, αφού από την Πάτρα στο Μπόσι Καλαβρύτων, όταν ο δρόμος μάλιστα κλείνει με χιόνια, είναι πολύ δύσκολο να πηγαινοέρχεται.

Οι γονείς έχουν δυσανασχετήσει με την κατάσταση, καθώς οι περισσότεροι είναι αγρότες και κτηνοτρόφοι και δεν μπορούν να πηγαινοφέρνουν τα παιδιά στο σχολείο και συνεχίζουν να προσπαθούν να κάνουν επαφές, δίχως ουσιαστική ανταπόκριση.

Πηγή: patrasevents.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ