ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

Αγία Πετρούπολη - Ναύπλιο - Κρονστάνδη: Η ισχύς εν τη ενώσει

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:44:00 μ.μ. | |
Αγία Πετρούπολη - Ναύπλιο - Κρονστάνδη: Η ισχύς εν τη ενώσει

Ελληνορωσικό συνέδριο για τις σχέσεις Αγίας Πετρούπολης-Ελλάδας σε διοργάνωση του Κυβερνήτη και της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Κυβέρνησης της Αγίας Πετρούπολης

Ο Δήμαρχος και οι επικεφαλής της διοίκησης της Κρονστάνδης υποδέχτηκαν την αντιπροσωπεία του Δήμου Ναυπλιέων θερμά αλλά και με μεγάλη επισημότητα. Το καλωσόρισμα αρχικά έγινε στο δημαρχείο της πόλης στο πλαίσιο του διμερούς "οδικού χάρτη" που υπογράφηκε κατά τη διάρκεια του ελληνορωσικού συνεδρίου με θέμα "Σχέσεις Αγίας Πετρούπολης-Ελλάδας".
Εντυπωσιακή ήταν στη συνέχεια η υποδοχή από δημότες της πόλης σε συνεδριακή αίθουσα. Το πάνελ των ομιλητών μοιράστηκαν οι δύο δήμαρχοι Ναυπλίου και Κροστάνδης ενώ το κοινό αποτελούσαν κάτοικοι όλων των ηλικιών της αδελφής πόλης. Ακολούθησε παρουσίαση σε οθόνη προβολής της ιστορίας της Κρονστάνδης αλλά και του Ναυπλίου. 
Μέσα από φωτογραφικό υλικό που είχε συνθέσει η διευθύντρια του τοπικού μουσείου της πόλης, πέρασε μπροστά το ιστορικό της φιλίας των δύο πόλεων και οι κοινές τους αναφορές. Ενώπιον των πολιτών επισφραγίστηκαν οι δεσμοί φιλίας και εδραιώθηκε περισσότερο η στενή συνεργασία που αναπτύσσεται , ενώ ακολούθησαν ξεναγήσεις στο Μουσείο της Πόλης και στο διακεκριμένο καλλιτεχνικό γυμνάσιο της περιοχής.
Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με γεύμα εργασίας όπου συζητήθηκαν αναλυτικότερα οι τομείς συνεργασίας και ανταλλαγών. Τα θέματα που απασχόλησαν ήταν η ανταλλαγή μαθητών και αθλητικών δραστηριοτήτων, η συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Αγίας Πετρούπολης και ειδικότερα με το τμήμα Ελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας καθώς και με το Τμήμα Αρχαιολογίας,η συνεργασία κατά τη διοργάνωση του Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής, η συνδιοργάνωση εκδηλώσεων για τον Ιωάννη Καποδίστρια και γενικότερα η εμβάθυνση όλων των δυνατών συνεργειών.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ