ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

Η εορτή του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στο ιστορικό εκκλησάκι στους πρόποδες του Παλαμηδίου (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:50:00 μ.μ. | | |
Η εορτή του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στο ιστορικό εκκλησάκι στους πρόποδες του Παλαμηδίου
 Την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017 η Εκκλησία μας εορτάζει τη μετάσταση του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου και Εὐαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου και πανηγυρίζει ο ομώνυμος Δημοτικός Ιερός Ναός του Αγίου στην συνοικία Πρόνοια στο Ναύπλιο.
Την παραμονή της εορτής, Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου τελέσθηκε Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός μέτ΄ Αρτοκλασίας, ιερουργούντος του Ναυπλιώτη αρχιμανδρίτη Χρυσοστόμου Καλαθά, από την Μητρόπολη Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως.
Στην πόλη του Ναυπλίου και συγκεκριμένα στην συνοικία Πρόνοια, υπάρχει η εκκλησία του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, πρόκειται για μία ιστορική εκκλησία που κτίσθηκε με απόφαση της συνέλευσης των Ελλήνων μετά τον θάνατο του πρώτου κυβερνήτη της Ελεύθερης Ελλάδος ,Ιωάννη Καποδίστρια τον Οκτώβριο του 1831.
Δυστυχώς οι δύσκολοι καιροί που πέρναγε τότε η πατρίδα μας ,δεν κατάφεραν να φτιάξουν το ναό.
Αργότερα το 1909 το σωματείο της αδελφότητας των κουρέων Ναυπλίου και Πρόνοιας εκπλήρωσε το τάμα αυτό και έφτιαξε την εκκλησία αφιερωμένοι όπως είχε προγραμματιστεί στον Ιωάννη Καποδίστρια.
Ο ναός αφιερώθηκε στον Ιωάννη τον Θεολόγο ,τον Ευαγγελιστή της αγάπης και χτίσθηκε εκεί που άλλοτε ήταν η έπαυλη του πρώτου κυβερνήτη στο πάρκο του Αγίου Ιωάννη, όπως λέγεται σήμερα στην Πρόνοια.
Φέτος οι εορτασμοί για τον Άγιο Ιωάννη το θεολόγο έγιναν και πάλι στο πρόσφατα ανακαινισμένο εκκλησάκι μιας και για αρκετά χρόνια η φθορά και λόγω προβλημάτων της στέγης η εκκλησία είχε κλείσει.
Ο ναός όσο και ο περιβάλλον χώρος ανήκει στον Δήμο Ναυπλίου και υπεύθυνος επίτροπος είναι ο αντιδήμαρχος και πρωτοψάλτης Κωνσταντίνος Ρούτουλας, ο οποίος προσπαθεί να κάνει το καλύτερο δυνατό για το ναό. Τον εσπερινό παρακολούθησαν ο Δημαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, η επιτετραμμένη δημοτική συμβουλος στον τομέα του τουρισμού του Δήμου Ναυπλιέων Πόπη Καλκούνου κα.
Αξίζει να αναφέρουμε, την φράση που συνεχώς έλεγε στους μαθητές του ο Απόστολος Ιωάννης: «Τεκνια, αγαπατε αλληλους» (Ιωαν. ιγ΄ 34), που σημαίνει, παιδιά μου, να αγαπάτε ο ένας τον άλλο. Και όταν οι μαθητές του ρώτησαν γιατί συνεχώς τους λέει την ίδια φράση, αυτός απάντησε «διότι είναι εντολή του Κυρίου, και όταν αυτό μόνο γίνεται, αρκεί».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ