ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017

Παγκόσμια Ημέρα Πρώτων Βοηθειών αφιερωμένη στα ατυχήματα στο σπίτι

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:35:00 μ.μ. |
Παγκόσμια Ημέρα Πρώτων Βοηθειών αφιερωμένη στα ατυχήματα στο σπίτι
Η Παγκόσμια Ημέρα Πρώτων Βοηθειών (World First Aid Day) καθιερώθηκε το 2000, με πρωτοβουλία του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου, για να τονισθεί η σπουδαιότητα των Πρώτων Βοηθειών σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, αλλά και στην καθημερινότητα, εκεί όπου η έγκαιρη και σωστή παρέμβαση μπορεί να αποτρέψει μια αναπηρία ή να σώσει μια ζωή. Λαμβάνει χώρα το δεύτερο Σάββατο κάθε Σεπτεμβρίου.

Το φετινό μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Πρώτων Βοηθειών είναι αφιερωμένο στα ατυχήματα στο σπίτι

Το σπίτι μας θεωρείται από τους περισσότερους ένας ασφαλής χώρος. Έρευνες όμως έρχονται να μας αποκαλύψουν πως το 80% των ατυχημάτων συμβαίνουν σε αυτό. Στην Ευρώπη πάνω από 3 εκατομμύρια άνθρωποι το χρόνο είναι θύματα τέτοιων ατυχημάτων. Πολλά από αυτά αφήνουν μόνιμη αναπηρία ενώ 7.000 εξ' αυτών αποβαίνουν μοιραία.

Τα συχνότερα ατυχήματα που συμβαίνουν στο περιβάλλον του σπιτιού είναι οι πτώσεις, τα εγκαύματα, οι δηλητηριάσεις, η πνιγμονή, η απώλεια αισθήσεων, τα καρδιακά επεισόδια και η ηλεκτροπληξία. Τα συγκεκριμένα ατυχήματα αφορούν όλες τις ηλικιακές ομάδες, ανεξαρτήτως φύλου, κοινωνικής θέσης ή γεωγραφικής κατανομής. Το πλεονέκτημα είναι ότι μπορούν να προληφθούν πολύ περισσότερο από ό,τι άλλες κατηγορίες ατυχημάτων.

Η γνώση Πρώτων Βοηθειών αποτελεί επιλογή ζωτικής σημασίας και ύψιστη ανθρωπιστική συμπεριφορά. Οι άνθρωποι μαθαίνουν να αναγνωρίζουν τους κινδύνους στο περιβάλλον τους και μέσα από τις ασφαλείς παρεμβάσεις τους να ανατρέπουν την πορεία μιας δύσκολης κατάστασης ή ακόμα να σώζουν ζωές.Η σημαντικότητα της γνώσης Πρώτων Βοηθειών από απλούς ανθρώπους κάθε ηλικίας είναι και ο λόγος που η εκπαίδευση στις Πρώτες Βοήθειες βρίσκεται στο επίκεντρο δράσης των 190 Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου, κατέχοντας έτσι την πρώτη θέση στην παροχή πρώτων βοηθειών και στην εκπαίδευση πολιτών παγκοσμίως.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, ο μεγαλύτερος Διεθνής Οργανισμός στην παροχή πιστοποιημένης εκπαίδευσης Πρώτων Βοηθειών, διαθέτει ευέλικτα προγράμματα εκμάθησης Πρώτων Βοηθειών. Διαμέσου της Υπηρεσίας "Αγωγής Υγείας" του Τομέα Νοσηλευτικής , πιστοποιημένοι εκπαιδευτές στην Αθήνα και στα κατά τόπους Περιφερειακά Τμήματα του Ε.Ε.Σ. προσφέρουν με βιωματικό και διαδραστικό τρόπο την κατάλληλη εκπαίδευση για κάθε ηλικιακή ή επαγγελματική ομάδα, σε σχολεία και επαγγελματικούς χώρους.

Στόχος μας είναι κάθε χρόνο να εκπαιδεύεται όσο το δυνατόν μεγαλύτερος αριθμός πολιτών,επειδή εκπαιδευμένοι πολίτες σημαίνει περισσότερο ασφαλείς πολίτες και ασφαλείς πολίτες σημαίνει υγιείς κοινωνίες.

Ε.Ε.Σ ΑΡΓΟΥΣ :27510-29836 & 6948-777272 / MAIL: eesargos@yahoo.gr
Ε.Ε.Σ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ: 271-222550 7 6948-777272 / ΜΑIL: ees_tripolis@yahoo.gr

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται από την πιστοποιημένη Νοσηλεύτρια-Εκπαιδεύτρια (ΕFAC) κα. Μαρία Σταματοπούλου.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ