ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017

Ανδριανός: Αναφορά στη Βουλή για το κλείσιμο του Δημοτικού Σχολείου Μύλων

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:36:00 μ.μ. | |
Ανδριανός: Αναφορά στη Βουλή για το κλείσιμο του Δημοτικού Σχολείου Μύλων
  Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Αναφορά προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κ. Γαβρόγλου με θέμα τις αντιδράσεις της τοπικής κοινότητας Μύλων και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κατά του κλεισίματος του Δημοτικού Σχολείου Μύλων.

Το κείμενο της Αναφοράς έχει ως εξής:

“ Σε συνέχεια προηγουμένων σχετικών παρεμβάσεών μου, με την παρούσα Αναφορά, σας κοινοποιώ συνημμένως επείγουσα ανακοίνωση διαμαρτυρίας της τοπικής κοινότητας Μύλων και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων για το κλείσιμο του Δημοτικού Σχολείου Μύλων.

Εκ νέου υπογραμμίζω την αντίθεση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας προς την απόφαση του Υπουργείου να κλείσει το Δημοτικό Σχολείο Μύλων η οποία δημιουργεί πολλά και σοβαρά προβλήματα καθώς μεταξύ άλλων δεν υπάρχει καμία οικονομική και διοικητική πρόβλεψη για τη μεταφορά των 30 μαθητών του, καθώς και το γεγονός ότι με την επόμενη σχολική χρονιά και την εγγραφή μαθητών στην Α' Δημοτικού το Σχολείο θα υπερβαίνει το όριο λειτουργίας.

Υπογραμμίζω ακόμη τις έντονες αντιδράσεις της τοπικής κοινότητας καθώς ύστερα από συνέλευση των κατοίκων των Μύλων τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου αποφασίστηκε μεταξύ άλλων η παράσταση διαμαρτυρίας στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης στην Τρίπολη την Τρίτη 5/9/2017, η μη μεταφορά των παιδιών στο Κιβέρι την Δεύτερα 11/9/2017 και ως ότου αποφασιστεί η αναστολή της απόφασης της διακοπής λειτουργίας, το συμβολικό κλείσιμο της εθνικής οδού Άργους – Τρίπολης και η συμβολική κατάληψη των αντλιοστασίων της Λέρνης.

Κατόπιν αυτού, και δεδομένων των έντονων αντιδράσεων της τοπικής κοινότητας και σας καλώ να αναλάβετε τις προσήκουσες ενέργειες για τη λύση του ζητήματος που προκλήθηκε με την απόφαση του Υπουργείου να κλείσει το Δημοτικό Σχολείο Μύλων του Δήμου Άργους Μυκηνών.’’



ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ