ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

Κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και διεκδίκηση μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών στην Αργολίδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:45:00 π.μ. |
Κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και διεκδίκηση μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών στην Αργολίδα
 Οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ Π.Ε ν. Αργολίδας καλούν στην κινητοποίηση που οργανώνεται από εκπαιδευτικά σωματεία Π.Ε και Δ.Ε τόσο στο νομό μας όσο και στην υπόλοιπη χώρα στις 29/9 στις 2μ.μ στη Δ/νση α/βαθμιας- β/βαθμιας Αργολίδας.


Κεντρικό αίτημα της κινητοποίησης μας είναι η διεκδίκηση μαζικών μόνιμων διορισμών, η μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών, ίσα δικαιώματα των αναπληρωτών και των μόνιμων εκπαιδευτικών και η υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου για να μορφώνει όλα τα παιδιά χωρίς περικοπές και υπονόμευση των μορφωτικών τους δικαιωμάτων. Να απαιτήσουμε στέγη, αξιοπρεπείς όρους διαβίωσης  και πλήρη διακιώματα (άδειες, κλπ) στους αναπληρωτές.

  • Να δηλώσουμε την αντίθεσή μας στο 3ετές σχέδιο μεταρρύθμισης της εκπαίδευσης που έχει συμφωνήσει με την Ε.Ε και τον ΟΟΣΑ και υλοποιεί απαρέγκλιτα το υπουργείο, προωθώντας δραστικές περικοπές θέσεων εργασίας και συρρίκνωση της δημόσιας εκπαίδευσης με τις υπ. αποφάσεις Φίλη για το νέο ολοήμερο δημότικό και νέο Νηπιαγωγείο, αλλά και με την όλο και πιο αντιδράστική εξέλιξη του θεσμικού πλαισίου -με επιβολή μόνιμων μηχανισμών περικοπών και συγχωνεύσεων – καταργήσεων τμημάτων (με το νέο ΠΔ 79).
  • Να απαιτήσουμε πολύ συγκεκριμένα την ακύρωση κάθε προσπάθειας επιβολής αυτής της πολιτικής στο νομό μας με τις αυθαιρεσίες και τις μεθοδεύσεις της Διοίκησης για συγχωνεύσεις, καταργήσεις τμημάτων και σχολικών μονάδων. Για την υπονόμευση και το κλείσιμο τμημάτων ολοήμερου, για το κλείσιμο τμημάτων ολοήμερων στα νηπιαγωγεία (τα οποία χαρακτηρίζουν ξεδιάντροπα ως προαιρετικά τμήματα!) με μόνο στόχο να κόψουν προσλήψεις αναπληρωτών νηπιαγωγών, δασκάλων και ειδικοτήτων ,κάνοντας “λάστιχο” τους υπάρχοντες εκπαιδευτικούς.
  •   ΝΑ ΔΕΣΜΕΥΤΕΙ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΟΤΙ ΘΑ ΘΕΣΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΟΠΟΥ ΚΟΒΟΝΤΑΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ  - ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΗ ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ.
  • Το Δ.Σ  δεν πρέπει να μείνει σε γενικόλογες ανακοινώσεις και συμβολικές διαμαρτυρίες.
  • Τέλος να απαιτήσουμε να εγκαταλείψει η διοίκηση κάθε σχέδιο για μετακινήσεις συναδέλφων, είτε μόνιμες είτε με το πρόσχημα των έκτακτων και προσωρινών.
  •  Να απαιτήσουμε να δεσμευτεί ο Δ/ντής εκπαίδευσης ότι δεν πρόκειται να ξαναεπιχειρήσει κανένα αιφνιδιασμό και καμιά μετακίνηση για κάλυψη κενού “εκ των ενόντων” και χωρίς πρόσληψη εκπαιδευτικού.
  •  Να δεσμευτεί ότι δεν πρόκειται ούτε καν να θέσει στο υπηρεσιακό συμβούλιο, ούτε αλλού, σενάρια που διαρρέουν ότι θέλει να επαναφέρει στο ΠΥΣΠΕ το θέμα του μόνιμου τρόπου αντιμετώπισης έκτακτων κενών με μετακινήσεις “με αντικειμενικό τρόπο” με βάση τα μόρια ή άλλα κριτήρια.  Ξεκαθαρίζουμε ότι κάτι τέτοιο φέρνει από την “πίσω πόρτα” αυθαίρετες μετακινήσεις συναδέλφων (δεν έχει σημασία για μας αν θα είναι νεότεροι ή παλιότεροι – πρέπει να μη γίνει καμία), συγχωνεύσεις τμημάτων και υπεράριθμα τμήματα .
  • Οφείλει τόσο ο Σύλλογος να πάρει σαφή θέση σ αυτό και να το προβάλει ανοιχτά ως δεσμευτική για όλους θέση. Οι αιρετοί να ξεκαθαρίσουν ότι δε θα μπουν σε καμιά συζήτηση σ αυτή τη βάση και να ενημερώσουν άμεσα για τυχόν μεθοδεύσεις ώστε να αντιμετωπιστούν άμεσα, οργανωμένα και συλλογικά από όλους.
  Όλοι στην κινητοποπίηση στις 29/9 στις 2μμ στη Δ/νση ΠΕ Ν.  Αργολίδας
Υπερασπίζουμε το δικαίωμα στη μόνιμη δουλεια με ίσα διακιώματα για όλους και τη θέση εργασίας κάθε συναδέλφου ανεξάρτητα από το αν είναι αναπληρωτής ή μόνιμος και ανεξάρτητα από τα χρόνια υπηρεσίας ή την ειδικότητα.
Υπερασπιζόμαστε το καθολικό δικαίωμα των παιδιών στη μόρφωση χωρίς εκπτώσεις και περικοπές –Δημόσιο σχολείο για όλα τα παιδιά.
Να μη λείψει κανείς – θα μας βρίσκουν μπροστά τους απέναντι στην αντιεκπαιδευτική και αντιλαϊκή τους πολιτική-



ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ