ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

ΚΚΕ Αργολίδας: Το Υπουργείο Παιδείας με οριστική απόφασή του κλείνει το σχολείο των Μύλων

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:32:00 π.μ. | |
ΚΚΕ Αργολίδας: Το Υπουργείο Παιδείας με οριστική απόφασή του κλείνει  το σχολείο των Μύλων
  Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εφαρμόζοντας πιστά τις οδηγίες της ΕΕ και του ΟΟΣΑ, στα πλαίσια του εξορθολογισμού του κόστους στην εκπαίδευση, χτυπά τις μορφωτικές ανάγκες των παιδιών και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών. Προχωρησε σε μαζικό κύμα υποβιβάσεων-συμπτύξεων-καταργήσεων σχολικών μονάδων, το μεγαλύτερο μετά από αυτό της Διαμαντοπούλου.

Με αυτό τον τρόπο το Υπουργείο καταδικάζει τους μόνιμους εκπαιδευτικούς στη διαθεσιμότητα και την κινητικότητα και τους αναπληρωτές στην ανεργία. Ταυτόχρονα αναγκάζει και ένα μεγάλο αριθμό μαθητών σε καθημερινή βάση να μετακινούνται μακριά από τον τόπο διαμονής τους.

Με τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων επιδιώκει να επιβάλει η κυβέρνηση και τη λειτουργία της «αυτόνομης» σχολικής μονάδας, που θα συνδέεται (ακόμα περισσότερο) με την τοπική διοίκηση, παράγοντας διαφοροποίησης μεταξύ των σχολείων . Τα σχολεία θα κυνηγούν «χορηγούς» για την οικονομική τους επιβίωση, ενώ οι γονείς θα κληθούν να πληρώνουν ακόμα περισσότερα. Αυτό θα είναι το σχολείο της «αγοράς», αυτά είναι τα κριτήρια που προτείνει το υπουργείο για συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων .

Τώρα πια ξέρουμε τι νέο έφερε και τι φέρνει το "νέο σχολείο": Λιγότερα σχολεία και εκπαιδευτικούς, περισσότερα παιδιά μέσα σε άθλια κτίρια, χειρότερα βιβλία, μείωση των κρατικών δαπανών για την παιδεία, για να συνδεθεί η εκπαίδευση ακόμα πιο στενά με τις τρέχουσες ανάγκες του κεφαλαίου, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με ό,τι σημαίνει αυτό για μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς,

ΕΜΕΙΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, που βλέπουν τη «δημόσια» παιδεία να σφίγγει σα θηλιά στον λαιμό τους, να συνεχίσουν τον αγώνα τους, μαζί με το εργατικό κίνημα, να γυρίσουν την πλάτη σε όσους βγαίνουν παγανιά και μιλούν για εξορθολογισμό, σε όσους λένε ότι τίποτα δεν γίνεται και σε όσους από τη μία «στηρίζουν» δήθεν τους αγώνες και «συμπαραστέκονται» στον αγώνα και στην αγωνία των γονιών, από την άλλη , στην ουσία, στήριξαν και στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική όλων των μέχρι τώρα κυβερνήσεων του κεφαλαίου και της Ε.Ε.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ!

Απαιτούμε:

·Να παρθούν τώρα πίσω όλες οι υποβαθμίσεις-καταργήσεις-συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων.

·Μαζικοί διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των κενών. Κανένα τμήμα νηπιαγωγείου, Α’ και Β’ δημοτικού με πάνω από 15 μαθητές, καμία από τις υπόλοιπες τάξεις με πάνω από 20.

·Κάλυψη όλων των αναγκών των σχολείων από τον κρατικό προϋπολογισμό.



Τ.Ε. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ