ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017

«Αντάμωσαν και μίλησαν για την Κίο» σε μια βραδιά γεμάτη θύμησες και συγκίνηση

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:05:00 μ.μ. | |
«Αντάμωσαν και μίλησαν για την Κίο» σε μια βραδιά γεμάτη θύμησες και συγκίνηση
 Μια εξαιρετική βραδιά έζησαν το βράδυ του Σαββάτου 16 Σεπτεμβρίου όσοι βρέθηκαν στη Νέα Κίο του Δήμου Άργους Μυκηνών στην Αργολίδα σε μια βια βραδιά γεμάτη θύμησες, χαμόγελα και συγκίνηση.
Η εκδήλωση με θέμα «Ανταμώνουμε και μιλάμε για την Κίο», που διοργάνωσε ο Μορφωτικός Σύλλογος με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του Λαογραφικού Μουσείου, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 90 χρόνων από την εγκατάσταση στη Νέα Κίο.
Στην εκδήλωση αυτή συμμετείχαν, ο συγγραφέας Στρατής Χαβιαράς, η εθνολόγος Βιργινία Ματσέλη, η μουσική παραγωγός και κόρη του ρεμπέτη Γιάννη Παπαϊωάννου Χρύσα Παπαϊωάννου, , ο  λογοτέχνης Στέλιος-Σταύρος Καλαϊτζής και η σ. συμβολαιογράφος ανηψιά του ευεργέτη της Νέας Κίου Απόστολου Κιουζέ Πεζά, Ευδοκία Οικονομοπούλου.
Παρουσιαστής και συντονιστής της συζήτησης ήταν ο δικηγόρος, τ. δήμαρχος Νέας Κίου και επίτιμος Πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Γιώργος Μανινής.
 Η βραδιά ήταν φορτισμένη συναισθηματικά εξαιτίας των φωτογραφιών που πέρναγαν από την οθόνη αλλά και των αναμνήσεων που κατέθεταν οι καλεσμένοι από τις αφηγήσεις των παππούδων τους αλλά και τις δικές τους μνήμες από τα παλαιότερα χρόνια της Νέας Κίου.
Έκπληξη της βραδιάς,  η εμφάνιση του Ναύαρχου Παναγιώτη Λίτσα με καταγωγή από το Λάλουκα Άργους ο οποίος αποκάλυψε την ύπαρξη μιας εικόνας της Κίου (αληθινού έργου τέχνης) που έχει στην κατοχή του το Πολεμικό Ναυτικό και πρόσφερε αντίγραφο της εικόνας αυτής στον Μορφωτικό Σύλλογο, με την υπόσχεση πως θα κάνει ότι μπορεί για να έρθει η πρωτότυπη εικόνα στην πατρίδα της.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ