ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

Γ. Μανιάτης: Εμείς θα ορίσουμε τους όρους του παιχνιδιού

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:31:00 π.μ. | |
Γ. Μανιάτης: Εμείς θα ορίσουμε τους όρους του παιχνιδιού
Συνέντευξή στην Εφημερίδα THESSNEWS

1. Γιατί υποψήφιος
Γιατί πιστεύω ότι η χώρα χρειάζεται ένα νέο πολιτικό πολιτισμό με χαρακτηριστικά την αξιοκρατία, την τεκμηρίωση, την αλήθεια και το όραμα. Πιστεύω ότι η προσωπική μου πορεία τα προηγούμενα χρόνια, από θέσεις ευθύνης, είναι η καλύτερη σφραγίδα αξιοπιστίας για μια νέα προσπάθεια που χρειάζεται και η παράταξη και η χώρα.

Επειδή στην πολιτική ο καθένας μπορεί να πει οτιδήποτε και πρέπει να πάψουμε πια να ακούμε «τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» αλλά να ελέγχουμε κατά πόσον αυτός που εκφέρει τον λόγο έχει την αξιοπιστία να μπορεί και να τον πραγματοποιήσει, θεωρώ ότι το πρώτο κριτήριο με το οποίο οι πολίτες πρέπει να μας αξιολογούν είναι η αξιοπιστία των πράξεών μας. Όποιος από εμάς αποδείξει ότι στις θέσεις ευθύνης που πέρασε έχει καταγράψει θετικό, προοδευτικό, κοινωνικά ευαίσθητο και πατριωτικό έργο, τότε αυτός σίγουρα θα περάσει από το πρώτο φίλτρο των πολιτών. Όποιος αρκείται μόνο σε μεγάλα παχιά λόγια χωρίς κανένα περιεχόμενο, θα απορριφθεί από τους πολίτες.
Ο λόγος λοιπόν που αποφάσισα να είμαι υποψήφιος, είναι ότι αυτό το νέο πολιτικό πολιτισμό του σεβασμού προς τον πολίτη μέσα από την αλήθεια και την αξιοπιστία των έργων και λόγων, τη θέληση και το όραμα, μπορώ να τον φέρω. Ειδικά για την προοδευτική παράταξη, δεν συμβιβάζομαι με τη στασιμότητα των ποσοστών του 7%. Δεν αναλογεί στον μεγάλο αυτό χώρο, να έχει ποσοστά ανάλογα με το ΚΚΕ και τη Χρυσή Αυγή. Πρέπει να πάμε για υπερδιπλάσια μεγέθη.
Η παράταξή μας να γίνει ο πρωταγωνιστής των πολιτικών εξελίξεων, να γίνει ο πρωταγωνιστής της προοδευτικής διακυβέρνησης της χώρας στις επόμενες εκλογές.

2. Νέος φορέας ή Δημοκρατική Συμπαράταξη;

Νέο ενιαίο Κίνημα προοδευτικών πολιτών, με εκλεγμένο από τη βάση επικεφαλής και με θεσμικά και κοινωνικά νομιμοποιημένα όργανα από ιδρυτικό Συνέδριο, στη λογική που λειτουργούν τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα της προηγμένης Ευρώπης.

3. Το ΠΑΣΟΚ παραμένει όμως...
Το ΠΑΣΟΚ όπως και όλα τα κόμματα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, θα αποφασίσουν το καθένα από αυτά με βάση τις αποφάσεις των δικών τους μελών. Κανένας δεν μπορεί να αποφασίσει για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ αν δεν είναι μέλος του.

4. Πώς κρίνετε τον αριθμό των δέκα υποψηφιοτήτων
Θεωρώ ότι είναι ένας καλός πλούτος. Δείχνει στελέχη υψηλού επιπέδου, διάθεσης προσφοράς. Το στοίχημά μας δεν πρέπει να είναι ο αριθμός των υποψηφίων, αλλά να ξεφύγουμε πολύ γρήγορα από τα οργανωτικά θέματα της εκλογής και να περάσουμε στην πολιτική ουσία. Με το τι προτείνει ο καθένας από εμάς για το αύριο της πατρίδας και της κοινωνίας.

5. Ηλεκτρονική ψηφοφορία: Ναι ή Όχι;
Ηλεκτρονική ψηφοφορία πάση θυσία και με κάθε τρόπο και στη μέγιστη δυνατή έκταση. Εκτός των άλλων επειδή πρώτον, πρέπει να αξιοποιήσουμε τη νέα τεχνολογία που είναι ένα εργαλείο που μπορεί να βγάλει τη χώρα από τη στασιμότητα και δεύτερον να τιμήσουμε και να δώσουμε την ευκαιρία να ψηφίσει ο νέος απόδημος ελληνισμός, τα περίπου 400.000 παιδιά που έφυγαν στην κρίση.

Δεν επιτρέπεται να υπάρχουν φοβίες, κλειστά κομματικά στεγανά, πρέπει να ανοίξει το παράθυρο της παράταξης στην κοινωνία, να μπει φρέσκος αέρας, να έρθει ανανέωση σε ανθρώπους που συμμετέχουν στις διαδικασίες και αυτό θα γίνει μόνο με την όσο το δυνατόν πιο απρόσκοπτη και αξιόπιστη διαδικασία ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

6. Πού πιστεύετε ότι θα κριθεί η μάχη;

Σε πολλά επίπεδα. Δεν θα ήθελα να κριθεί στα επικοινωνιακά τερτίπια. Στο ποιος έχει πιο αποτελεσματικό κομματικό στρατό, πιο καλές σχέσεις με μέσα επιρροής της κοινής γνώμης. Θα επιδιώξω να κριθεί στην ουσία της πολιτικής. Τι προτείνει ο κάθε υποψήφιος για το αύριο της χώρας. Ποια είναι η απάντηση που δίνει ο καθένας στο μοναδικό κορυφαίο ερώτημα που έχει η χώρα: πού μπορεί να βρει νέες πηγές εθνικού πλούτου που θα μας επιτρέψουν να πάψουμε πια να μειώνουμε μισθούς και συντάξεις και να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας.

Η πρώτη πηγή πλούτου είναι ένα νέο επιτελικό αντιγραφειοκρατικό δημόσιο, το οποίο αξιοποιεί την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, την αξιολόγηση και την επιβράβευση των υπαλλήλων, μέσα από τον πλήρη ανασχεδιασμό των λειτουργιών του. Για παράδειγμα στο υπουργείο Ενέργειας άλλαξα μια διαδικασία αδειοδότησης και η Παγκόσμια Τράπεζα αξιολόγησε ότι αυτή η ανατρεπτική μεταρρύθμιση εξοικονομεί κάθε χρόνο 80 εκατομμύρια ευρώ στην ελληνική οικονομία.
Η δεύτερη πηγή πλούτου είναι μια επιθετική και εμπροσθοβαρής πολιτική αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας. Έχει εκτιμηθεί περίπου στα 50 δις ευρώ. Δεσμεύομαι ότι θα παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις για να καταργηθεί ο σημερινός τρόπος λειτουργίας του υπερταμείου αποικιοκρατίας στο οποίο ο κ. Τσίπρας εκχώρησε τη δημόσια περιουσία. Αυτή θα αξιοποιηθεί με σύγχρονο ευρωπαϊκό τρόπο κι εθνική αυτοπεποίθηση, με μόχλευση που θα φτάσει τα 150 δις ευρώ, εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας με τρεις ρήτρες – προϋποθέσεις: ποιος δημιουργεί τις περισσότερες θέσεις εργασίας, ποιος προσφέρει αυξημένα οφέλη στις τοπικές κοινωνίες και ποιος διασφαλίζει απόλυτα την προστασία του περιβάλλοντος με ισχυρή ρήτρα αειφορίας. Παράλληλα, ένα σημαντικό ποσοστό πρέπει να πηγαίνει σε έναν λογαριασμό διαγενεακής αλληλεγγύης για την στήριξη των νέων παιδιών.
Η τρίτη πηγή πλούτου είναι η αξιοποίηση των εθνικών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων. Τα εθνικά κοιτάσματα θα συνεισφέρουν 2 δις ευρώ το χρόνο, κάθε χρόνο για τα επόμενα 40 χρόνια. Με νόμο δικό μου, όλα αυτά τα έσοδα θα πηγαίνουν στο Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γενεών.
Στον 1,5 χρόνο που ήμουν υπουργός, ενέκρινα περιβαλλοντικά 105 μεγάλες νέες επενδύσεις, συνολικού προϋπολογισμού 6,1 δις ευρώ που θα δημιουργούσαν 10.000 νέες θέσεις εργασίας. Προκαλώ προσωπικά τον κ. Τσίπρα στα 2,5 χρόνια που είναι πρωθυπουργός, πόσες επενδύσεις έχει εγκρίνει ο ίδιος και η κυβέρνησή του;

7. Με τον Αλέξη ή με τον Κυριάκο;
Με τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη που θα έχει αυτόνομο λόγο, αυτοδύναμη παρουσία και ξεκάθαρο προοδευτικό πρόσημο στο προεκλογικό της πρόγραμμα. Το ερώτημα θα το απευθύνετε σε Τσίπρα και Μητσοτάκη που θα ερωτηθούν αν θα συμφωνήσουν με το Δεκάλογο Προόδου του Μανιάτη που θα καταθέσω ως προεκλογική δέσμευσή μας. Εμείς θα ορίσουμε τους όρους του παιχνιδιού. Δεν ανεχόμαστε πια ο χώρος μας να είναι σε αυτά τα χαμηλά ποσοστά. Στις επόμενες εκλογές θα πείσουμε την κοινωνία ότι ο νέος ενιαίος φορέας της Κεντροαριστεράς θα γίνει ξανά ο ρυθμιστής και πρωταγωνιστής των πολιτικών πραγμάτων της χώρας.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ