ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017

Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις Π.Ε. Αργολίδας: Όχι στις καταργήσεις - συγχωνεύσεις - υποβιβασμούς σχολείων

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:42:00 μ.μ. |
Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις Π.Ε. Αργολίδας: Όχι στις καταργήσεις - συγχωνεύσεις - υποβιβασμούς σχολείων
  Πριν το τέλος της περσινής σχολικής χρονιάς είχαμε καταγγείλει την προσπάθεια της διοίκησης να οδηγήσει σε υποβιβασμό και μελλοντικά σε συγχώνευση το 2ο ΔΣ Ναυπλίου. Με την κινητοποίηση των συλλόγων διδασκόντων, του συλλόγου εκπ/κών και των γονέων αποτρέψαμε τη συγχώνευση που όπως αποκαλύφθηκε ο δ/ντης εκπαίδευσης επιδίωκε.

Ωστόσο στη διάρκεια της κινητοποίησης αποκαλύφθηκε ότι το σχέδιο των συγχωνεύσεων και καταργήσεων σχολικών μονάδων στο νομό είναι ευρύτερο και ο ίδιος μίλησε και για άλλα σχολεία που πρέπει να κλείσουν!!! Είχαμε από τότε διαμηνύσει ότι δε θα αποδεχτούμε το καταστροφικό σχέδιο ενάντια στη δημόσια εκπαίδευση και σε βάρος των παιδιών. Δε θα αποδεχτούμε το σχέδιο που φέρνει την ερήμωση περιοχών καθώς το σχολείο σε κάθε περιοχή αποτελεί πηγή ζωής και λόγος που συγκρατεί τον πληθυσμό στην περιφέρεια.

Το υπ. Παιδείας προσπάθησε να δημιουργήσει τετελεσμένα και εντελώς αιφνιδιαστικά - στο τέλος Ιουνίου και μετά το κλείσιμο των σχολείων - ανακοίνωσε χωρίς καμία απολύτως συζήτηση ούτε με την εκπαιδευτική κοινότητα ούτε με την τοπική κοινωνία το κλείσιμο και τον υποβιβασμό δεκάδων σχολείων σε όλη τη χώρα. Στο νομό μας προχώρησε στην κατάργηση του Δημ. Σχ. Μύλων και τη συγχώνευσή του με το Δημ. Σχ. Κιβερίου, ενώ υποβιβάστηκε το Δημ. Σχ. Λυγουριού κατά τέσσερα τμήματα. Οι καταργήσεις αυτές αδιαφορούν για τις ανάγκες των κατοίκων και των μαθητών και στόχο έχουν μόνο τη συρρίκνωση της δημόσιας εκπαίδευσης και της εξοικονόμισης πόρων προς τέρψη των Μνημονίων, της Ε.Ε, και του ΟΟΣΑ, με τους οποίους η κυβέρνησης και το υπ .Παιδείας έχουν συμφωνήσει το περιφημο 3ετές σχέδιο και όλα τα καταστροφικά μέτρα για την Παιδεία. Το γεγονός ότι οι μαθητές πρέπει να διανύουν πολλά χιλιόμετρα καθε μέρα για να φτάσουν στο σχολείο τους, η επικινδυνότητα και οι δυσκολίες των μετακινήσεων καθόλου δεν ενδιαφέρουν το Υπ. Παιδείας και τη διοίκηση που επιμένουν απαρέγκλιτα στο έκτρωμα των περικοπών.

Ο Σύλλογος Εκπ/κών οφείλει να πάρει πρωτοβουλίες και να οργανώσει τον αγώνα για να πάρουν πίσω τις συγχωνεύσεις καλώντας σύσκεψη με τους συλλόγους γονέων με βάση και την απόφαση της Γ.Σ του Συλλόγου Εκπ/κών καθώς και την απόφαση της Δ.Ο.Ε

Το εκπαιδευτικό κίνημα μαζί με την τοπική κοινωνία πρέπει τώρα να απαιτήσει την άμεση ανάκληση της απόφασης για συγχωνεύσεις και υποβιβασμούς των σχολείων.

Να πραγματοποιηθεί κοινή συνέλευση με τους γονείς και τους κατοίκους των περιοχών που θίγονται για αποφάσεις κλιμάκωσης του αγώνα, κινητοποίηση και μπλοκάρισμα της Δνσης, δυναμικές κινητοποιήσεις που δε θα επιτρέψουν τη λειτουργία των σχολείων με τα νέα δεδομένα των συγχωνεύσεων.

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ - ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ - ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΥΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΧΩΡΙΣ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ 

ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – Ε.Ε - ΟΟΣΑ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ