ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017

Πολίτης της Νεμέας καταγγέλλει την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κορίνθου για ολιγωρία και έλλειψη συντονισμού

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:47:00 μ.μ. | |
Πολίτης της Νεμέας καταγγέλλει την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κορίνθου για ολιγωρία και έλλειψη συντονισμού
Πέραν της ανυπολόγιστης ζημίας που υπέστη η μεγάλη δασική έκταση στην περιοχή της Νεμέας, η πυρκαγιά της 20ης και 21ης Σεπτεμβρίου, προκάλεσε επιπρόσθετες μεγάλες ζημιές σε αμπέλια και ελιές.

Δείτε την παρακάτω τι καταγγέλλει ο Γεωργίος Καραΐσκος, κάτοικος Αρχαίας Νεμέας:

''Παντελής έλλειψη συντονισμού από τον Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Νομού Κορινθίας στην πυρκαγιά της περιοχής Νεμέας - Κουτσίου - Αρχαίας Νεμέας - Αρχαίων Κλεωνών, καθότι του ξέφυγε η φωτιά και πέρασε απέναντι από την Επαρχιακή οδό Αρχαίας Νεμέας - Χαλκίου (άσφαλτο) από ένα χωράφι με καλαμιά, ούτε καν θαμνώδη βλάστηση διαμέτρου 50 μέτρων λόγω έλλειψης πυροσβεστικού οχήματος διότι τα κρατούσαν όλα δυτικά περιοχή Ντούρμιζα.

Ενώ φυσούσαν δυτικοί άνεμοι και η φωτιά πήγαινε προς την Ανατολή, παρ'όλα αυτά από την πλευρά της Ανατολής, δηλαδή στην Επαρχιακή οδό Αρχαίας Νεμέας - Χαλκίου δεν υπήρχε ούτε καν ένα πυροσβεστικό όχημα.
Το σημείο που επεκτάθηκε η φωτιά ανατολικά
Μετά όλα αυτά ζήτησα να επικοινωνήσω με τον Δοιηκητή Πυροσβεστικής Κορινθίας στις 2.30 π.μ. μέσω του τηλεφωνικού κέντρου 199 καθότι πρώην πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αρχαίας Νεμέας και γνωρίζων κάλλιστα τους δρόμους της περιοχής μου εστάθη αδύνατονδιότι ήθελα να υποδείξω τρεις παράλληλου δρόμους για το μέτωπο της φωτιάς και να κοπεί η πυρκαγιά.

Αναφέρω τους αγροτικούς δρόμους:
1) αγροτικός δρόμος Αρχαίας Νεμέας - Μπεκίρη Ράχη
2) αγροτικός δρόμος Αρχαίας Νεμέας - Λάκκες
3) αγροτικός δρόμος Αρχαίας Νεμέας - Φωκάς - Καλέντζι

Δρόμοι αγροτικοί άριστης κατάστασης για όλα τα πυροσβεστικά οχήματα ακόμη και για τα μεγάλα βυτιοφόρα - υδροφόρες και με ενδιάμεσους χώρους στάθμευσης, όπως στην περιοχή και η εκκλησία Αγίου Τρύφωνα για στάθμευση οχημάτων.

Ο κ. Διοικητής δεν επικοινώνησε μαζί μου για να είχαμε χτυπήσει τη φωτιά εν τη γενέσει της και ενεφανίσθη στις 5.30 π.μ. με τρία (3) πυροσβεστικά οχήματα, στη διασταύρωση της Επαρχιακής οδού Αρχαίας Νεμέας - Χαλκίου και αγροτικής οδού Αρχαίας Νεμέας - Φωκάς - Λάκκες όταν ήταν ήδη πολύ αργά γιατί η φωτιά είχε ήδη ξεπεράσει τα όρια της Αρχαίας Νεμέας και είχε φτάσει στις Αρχαίες Κλεωνές, με αποτέλεσμα να υπάρξει όλη αυτή η οικολογική και αγροτική καταστροφή (φαλακρά βουνά).

Πέραν όλων αυτών ο άνθρωπος αυτός και το επιτελείο του είναι κατ'εμέ ακατάλληλος για τη θέση αυτή που του έχει δώσει το Ελληνικό Κράτος και για τους λόγους αυτούς αλλά και για λόγους και μόνο ευθιξίας θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί χθες για να μην καταστρέψει και άλλες περιοχές''.

Μετά τιμής

Καραΐσκος Γεώργιος
Αρχαία Νεμέα
22-09-2017

Πηγή: nemeapress.blogspot.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ