ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

Από 1 Ιανουαρίου 2018 η επιστροφή αναδρομικών σε συνταξιούχους

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:41:00 π.μ. |
Από 1 Ιανουαρίου 2018 η επιστροφή αναδρομικών σε συνταξιούχους
Για τις επιστροφές αναδρομικών από τον κλάδο υγείας, αλλά και την εκκαθάριση των εκκρεμών συντάξεων, κύριων και επικουρικών, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων η γενική γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κα. Στέλλα Βρακά μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

Σχετικά με την εμβόλιμη πληρωμή των νέων κύριων συντάξεων που καταβλήθηκαν στις 10/11/2017 από τον ΕΦΚΑ ανέφερε ότι «έγινε μια εμβόλιμη διαδικασία πληρωμής νέων συντάξεων και είναι κάτι το οποίο εξετάζουμε να αποκτήσει ένα σταθερό χαρακτήρα».

Σε ερώτηση σχετικά με την εκκαθάριση των εκκρεμών συντάξεων η κα. Βρακά απάντησε ότι «γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια στον ΕΦΚΑ να εκκαθαριστούν όλες οι εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης . Έγινε επίσης μεγάλη προσπάθεια εκκαθάρισης του Μητρώου εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης, όσον αφορά τις κύριες συντάξεις». Για τις επικουρικές συνέχισε ότι γίνεται εξίσου προσπάθεια στο νέο φορέα, το ΕΤΕΑΕΠ, να γίνει η ακριβής καταγραφή.

Όσον αφορά την επιστροφή αναδρομικών (σε συνταξιούχους) από τον κλάδο υγείας η κα. Βρακά τόνισε ότι «απλά θα επαναλάβω τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει τόσο η Υπουργός, όσο και ο Υφυπουργός Εργασίας . Ήδη σχεδιάζεται από 1 Ιανουαρίου του 2018 το πλάνο επιστροφής των χρημάτων αυτών. Δεν χρειάζεται καμία αίτηση. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας έχει δεσμευτεί εγγράφως ότι αναγνώρισε αυτή την αδικία και δεσμεύτηκε ότι θα επιστραφεί».

«Δεν χρειάζεται καμία νομική ενέργεια, δεν τίθεται ζήτημα παραγραφής, διότι η πολιτεία έχει αναγνωρίσει ότι τα χρήματα αυτά πρέπει να επιστραφούν», υπογράμμισε η κα. Βρακά.

Πηγή: e-forologia.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ