ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017

Κατερίνα Δαγρέ: Η 20χρονη Ναυπλιώτισσα που πήγε στην Πάτρα για να ξεπερνάει συνεχώς τον εαυτό της

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:29:00 μ.μ. | |
Κατερίνα Δαγρέ: Η 20χρονη Ναυπλιώτισσα που πήγε στην Πάτρα για να ξεπερνάει συνεχώς τον εαυτό της
 Η Κατερίνα Δαγρέ είναι μία από τις καλύτερες και ανερχόμενες αθλήτριες της χώρας, στο αγώνισμά της στα 1.500 μέτρα και η μεταγραφή της στην Ολυμπιάδα Πατρών, της έδωσε την δυνατότητα να κάνει ακόμα μεγαλύτερα βήματα στην καριέρα της.


Η καταγωγή της είναι από το Ναύπλιο, όμως η είσοδός της στο Πανεπιστήμιο Πατρών και συγκεκριμένα στην σχολή των Πολιτικών Μηχανικών όπου και σπουδάζει τα τελευταία δύο χρόνια, την έφεραν στην αχαϊκή πρωτεύουσα και στην ομάδα της Ολυμπιάδας Πατρών.
Είναι μόλις 20 χρονών και όπως τονίζει βασικός της στόχος και για φέτος - όπως και κάθε χρόνο - είναι να βελτιώνει συνεχώς τα ατομικά της ρεκόρ και να είναι εντάξει με την υγεία της, χωρίς τραυματισμούς, ώστε να μπορεί να τρέχει.

Η ίδια μιλώντας στο patrasevents.gr τονίζει για το ξεκίνημα της καριέρας της: « Άρχισα το στίβο στην τετάρτη δημοτικού όταν έτρεξα με το σχολείο σε έναν τοπικό αγώνα δρόμου 1000 μέτρων.
Ο γυμναστής μου και έπειτα προπονητής μου με παρότρυνε να ξεκινήσω το στίβο. Έτσι, από πάντα ασχολούμαι με τα αγωνίσματα της ημι- αντοχής ενώ έχω κατέβει και σε κάποιους αγώνες 400 μέτρων και σε σκυταλοδρομίες 4x400».

Μάλιστα, με την ομάδα της Ολυμπιάδας και τα κορίτσια στην 4x400 είχαν κατακτήσει μια 4η και μια 5η θέση στην κατηγορία των Α/Γ, ενώ πέρυσι είχαν βγει πρώτες στην κατηγορία των Νέων.
Μιλώντας για την ομάδα της την Ολυμπιάδα υπογραμμίζει: «Τα δύο χρόνια που είμαι στην ομάδα της Ολυμπιάδας βλέπω τόσο τους προπονητές μας, Ντίνα Μπορνιβέλι και Κώστα Λεβιδιώτη, όσο και τον έφορό μας, Πέτρο Μαντά, να προσπαθούν όλο και περισσότερο για το καλύτερο και αυτό είναι κάτι που ανεβάζει συνεχώς την ομάδα».

Όπως υποστηρίζει το επίπεδο του Πατρινού στίβου είναι αρκετά υψηλό. «Πολλά παιδιά έχουν ταλέντο και αξιοποιείται σωστά από τους προπονητές τους. Αυτό φαίνεται άλλωστε από τις διακρίσεις που έχουν όλο και συχνότερα σε διεθνείς αγώνες». 
Ο αθλητισμός την έχει βοηθήσει σημαντικά και έχει παίξει θετικό ρόλο στην διαμόρφωση του χαρακτήρα της. « Έχω μάθει να σέβομαι τους άλλους, να αγωνίζομαι και να ξεπερνάω τον εαυτό μου ώστε να βελτιώνω τα αθλητικά μου ρεκόρ, αλλά και να γίνομαι καλύτερος άνθρωπος».

Όσο για τις θυσίες που έχει κάνει για τον στίβο και τον πρωταθλητισμό; «Ασχολούμαι με το στίβο γιατί αγαπώ αυτό το άθλημα και έτσι δε θεωρώ ότι θυσιάζω πραγματικά κάτι. Προτεραιότητά μου πάντα είναι η σχολή και γι' αυτό άλλωστε έχω έρθει στην Πάτρα. Όμως όταν αγαπάς κάτι, κάνεις τα πάντα για να το έχεις».

Πηγή: patrasevents.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ