ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

Γ. Μανιάτης: Ο τουρισμός Τσίπρα στις ΗΠΑ μας κόστισε 2,4 δις

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:42:00 μ.μ. | |
Γ. Μανιάτης: Ο τουρισμός Τσίπρα στις ΗΠΑ μας κόστισε 2,4 δις
 Οξεία επίθεση κατά του Α. Τσίπρα εξαπέλυσε ο Γ. Μανιάτης για την επίσκεψή του στις ΗΠΑ κατηγορώντας τον ότι παρά τις ευνοϊκές προϋποθέσεις που του είχαν εξασφαλίσει οι προκάτοχες κυβερνήσεις, ιδίως στον τομέα της ενέργειας, «το μόνο αποτέλεσμα είναι το κόστος 2,4 δις στον υπερφορολογούμενο πολίτη για την αναβάθμιση των F-16 και μάλιστα με άγνωστους όρους».

Σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, στην εκπομπή «Οι αταίριαστοι», ο υποψήφιος για την ηγεσία του νέου προοδευτικού Κινήματος και πρώην υπουργός Ενέργειας αναφερόμενος στην εμφάνιση της ελληνικής αντιπροσωπείας σχολίασε σκωπτικά ότι επρόκειτο για ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ-Βαβέλ καθώς έστελνε αντιφατικά μηνύματα προς την Ουάσιγκτον και τις Βρυξέλες.

«Ένας τυχερός πρωθυπουργός που του παρασχέθηκαν σημαντικά όπλα γύρισε πίσω με άδεια χέρια», κατήγγειλε, αναφέροντας πως «εμείς, οι κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης έχουμε εξασφαλίσει μια χώρα, όαση σταθερότητας σε μια περιοχή ιδιαίτερα ταραγμένη και με αναβαθμισμένο γεωπολιτικό, ενεργειακό ρόλο.»

Με την ιδιότητα του πρώην υπουργού Ενέργειας και μάλιστα με τις περισσότερες συμφωνίες για έρευνα για υδρογονάνθρακες να έχουν υπογραφεί από τον ίδιο, ανέφερε πως παρά την καθυστέρηση 2 και πλέον χρόνων με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ η Ελλάδα αποτελεί μια καλή πηγή τροφοδοσίας της Ευρώπης με ενέργεια.

Αφού τόνισε το ενδιαφέρον κολοσσών του χώρου όπως η EXXON-Mobil για τη νότια Κρήτη υπενθύμισε «πως με δική μου υπογραφή προωθήθηκαν ο αγωγός ΤΑΡ, ο αγωγός EAST-MED, αλλά και η μονάδα υγροποιημένου αερίου στην Αλεξανδρούπολη, όπως και η συμφωνία με τη μεγαλύτερη αμερικάνικη εταιρεία εξαγωγής σχιστολιθικού αερίου».

«Πήγε πάνοπλος με τα όπλα που εμείς του εξασφαλίσαμε και γύρισε με άδεια χέρια, η χώρα είχε μια μεγάλη γεωπολιτική ευκαιρία και δεν την αξιοποίησε» κατήγγειλε για τα αποτελέσματα της επίσκεψης Τσίπρα.

«Δεν θα συρθούμε στην ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ για συγκυβέρνηση»

Αναφερόμενος στο επαναλαμβανόμενο ερώτημα για συγκυβέρνηση του νέου Προοδευτικού Κινήματος με ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ, το χαρακτήρισε «προσβλητικό» γιατί δε λαμβάνει υπόψη την ψήφο των πολιτών και προϋποθέτει πως ο νέος φορέας θα αποτελέσει κυβερνητικό συμπλήρωμα.

Άφησε μάλιστα έμμεσα αιχμές κατά των Φ. Γεννηματά και Γ. Ραγκούση που εμπλέκονται σ’αυτή τη συζήτηση.

«Το νέο προοδευτικό Κίνημα θα ξεπεράσει τη στασιμότητα του7%, θα έχει αυτόνομο, πρωταγωνιστικό ρόλο και θα διαθέτει κυβερνησιμότητα και εναλλακτικό προοδευτικό πρόγραμμα», διεμήνυσε, εκτιμώντας πως επί του προγράμματός μας θα κληθούν να τοποθετηθούν οι Τσίπρας και Μητσοτάκης.

«Ενιαία ΚΟ, βουλευτής ο επικεφαλής»

Ο Γ. Μανιάτης επανέλαβε πως εφόσον εκλεγεί επικεφαλής του νέου προοδευτικού Κινήματος, η πρώτη του κίνηση θα είναι να ενοποιήσει τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες της ΔΗΣΥ και του Ποταμιού, με Πρόεδρο τον νεοεκλεγέντα ηγέτη επισημαίνοντας πως αυτονοήτως θα δημιουργηθούν προβλήματα στην παρουσία του Κινήματος στη Βουλή, αν αυτός δεν είναι βουλευτής «Πιστεύω πως η μάχη δίνεται και στη Βουλή» διεμήνυσε προς τους συνυποψηφίους του.

Μανιάτης: «Ο Τσίπρας βλάπτει τη χώρα, να φύγει»!

«Ο Α. Τσίπρας βλάπτει σοβαρά τα συμφέροντα της χώρας και γι αυτό πρέπει να φύγει» διαμηνύει ο Γ. Μανιάτης με αφορμή την επίσκεψη Τσίπρα στις ΗΠΑ, σε άρθρο του στα Parapolitika.gr, με τίτλο «2,4δις κόστισε η φωτο Τσίπρα-Τραμπ». «Ο ενεργειακός πλούτος θέλει συστηματική αξιοποίηση, όχι ευκαιριακή οικειοποίηση» αναφέρει, υπογραμμίζοντας ότι «σε μία απομονωμένη λόγω της κρίσης χώρα, ξεκινώντας από το 2010 μέχρι και το 2014, κάποιοι από μας σηκώσαμε τα μανίκια και αποφασίσαμε να βρούμε λύσεις, να βγάλουμε την πατρίδα από το αδιέξοδο». «Σε όλον αυτό το σχεδιασμό», τονίζει «ο κ. Τσίπρας ήταν κάθετα απέναντι και πλήρως καταγγελτικός και απορριπτικός, επί δύο χρόνια η κυβέρνησή του παραμένει ανενεργή έως προκλητικά αδιάφορη».
Συνάντηση Μανιάτη-Θεοχαρόπουλου

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Θανάση Θεοχαρόπουλο, είχε σήμερα ο υποψήφιος για την ηγεσία του νέου Προοδευτικού Κινήματος, Γ. Μανιάτης. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Δημοκρατικής Αριστεράς.

«Συζητήσαμε, ανταλλάξαμε απόψεις για τη δημοκρατική αριστερά και τον σοσιαλισμό με ανθρώπινο πρόσωπο, την ενότητα της κεντροαριστεράς, την ανάκαμψη της Σοσιαλδημοκρατίας, το νέο Κίνημα ανάμεσα στον αγοραίο νεοφιλελευθερισμό και τον εθνολαϊκιστικό κρατισμό του Α. Τσίπρα. Η πατρίδα και η παράταξη χρειάζονται ένα νέο Κίνημα που να υπερβαίνει τα σημερινά κόμματα. Ένα νέο Κίνημα, πολύ μεγαλύτερο και πιο δυνατό από το άθροισμα των σημερινών σχηματισμών. Οι νέες εποχές, οι νέες προκλήσεις απαιτούν νέες ηγεσίες. Ηγεσίες με γνώση, εμπειρία κι ένσημα στην κοινωνία και την αγορά. Όχι πολιτικούς προϊόντα κομματικού σωλήνα με κομματικά σιρίτια. Οι νέες εποχές απαιτούν ηγεσίες που έχουν πρόταση, που έχουν βούληση και μπορούν να απεγκλωβίσουν την παράταξη από το 7%, να την ξανακάνουν πρωταγωνιστή στην κοινωνία. Οι σημερινές κομματικές ηγεσίες ό,τι είχαν να προσφέρουν, το προσέφεραν. Θέλουμε ηγεσία παρούσα στη Βουλή, πλήρους απασχόλησης, όχι μερικής. Οι πολίτες απαιτούν αξιόπιστες, εφικτές λύσεις υπέρ της κοινωνίας». 
Εκδήλωση στο Κέντρο Νεότητας Χαλανδρίου

Γ. Μανιάτης: «Παρουσία πολλών πολιτών στο Κέντρο Νεότητας του Δήμου Χαλανδρίου ανέπτυξα, την πρότασή μου για το νέο Κίνημα. Τεκμηρίωσα πώς βασιζόμενοι στους 4 Πυλώνες παραγωγής εθνικού πλούτου, τον ορυκτό πλούτο, την δημόσια περιουσία, το επιτελικό κράτος, την νέα γενιά και τα ελληνικά πανεπιστήμια, πώς με 10 προτεραιότητες -άμεσες δράσεις- που πρόσφατα κατέθεσα, θα πετύχουμε την μεταστροφή της Ελλάδας σε χώρα παραγωγής. Η σοσιαλδημοκρατία της παραγωγής είναι το νέο μου όραμά που πιστεύω έχει ανάγκη η χώρα και η παράταξη. Είναι αυτό που κάθε προοδευτικός πατριώτης θέλει. Γι’ αυτό καλώ όλους μας να πλαισιώσουμε τη διαδικασία και με ισχυρό όπλο τη συμμετοχή των πολιτών να κάνουμε το νέο Κίνημα πρωταγωνιστή των πολιτικών πραγμάτων της χώρας. Σε αυτή την προσπάθεια το ποιος θα επιλεγεί αρχηγός έχει σημασία. Η παράταξη πρέπει να ξεφύγει από τη στασιμότητα που έχει εγκλωβιστεί».

Περιοδεία Μανιάτη σε Φωκίδα, Αιτωλοακαρνανία, Ηλεία, Αχαΐα


Συνεχίζοντας την περιοδεία του στην Ελλάδα για να συζητήσει με τους πολίτες για την επόμενη μέρα του νέου κοινωνικού Κινήματος της Κεντροαριστεράς και τις θέσεις του για Πρόεδρός του, ο Γιάννης Μανιάτης θα επισκεφθεί τη Φωκίδα, Αιτωλοακαρνανία, Ηλεία, Αχαΐα. Συγκεκριμένα την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου το πρωί θα επισκεφθεί την πόλη της Άμφισσας και το Ευπάλιο και το απόγευμα τις πόλεις του Μεσολογγίου και του Αγρινίου. Το Σάββατο 21 Οκτωβρίου θα συμμετάσχει στο Greek-British Symposium που πραγματοποιείται στο Ναύπλιο με βασικό θέμα της ατζέντας το Brexit. Την Κυριακή 22 Οκτωβρίου το πρωί θα επισκεφθεί την πόλη του Πύργου και το απόγευμα την πόλη των Πατρών.


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ