ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

Ανδριανός: Για κενά 25 δασκάλων και νηπιαγωγών στην Αργολίδα προσέλαβαν μόνο 12 αναπληρωτές

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:31:00 μ.μ. | |
Ανδριανός: Για κενά 25 δασκάλων και νηπιαγωγών στην Αργολίδα προσέλαβαν μόνο 12 αναπληρωτές
Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή νέα Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κ. Γαβρόγλου με θέμα τα σημαντικά κενά στις μονάδες προσχολικής και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Αργολίδας.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

“Σε συνέχεια της προηγούμενης σχετικής 8969/22-9-2017 Ερώτησής μου επανέρχομαι στο έντονο πρόβλημα που δημιουργούν τα σημαντικά κενά στις μονάδες προσχολικής και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της Αργολίδας.

Συγκεκριμένα, παρά τις ρητές εξαγγελίες του Πρωθυπουργού, σε κανένα μονοθέσιο, διθέσιο και τριθέσιο σχολείο της Αργολίδας δεν λειτουργεί ολοήμερο πρόγραμμα, πολύ δε περισσότερο, υπάρχουν σχολεία που λειτουργούν με συμπτύξεις τμημάτων και αφήνοντας τα παιδιά να σχολάσουν νωρίτερα λόγω έλλειψης ειδικοτήτων.

Ενώ μάλιστα η στοιχειώδης κάλυψη των επιτακτικών αναγκών των σχολείων απαιτούσε την πρόσληψη 16 δασκάλων (9 για πρωινά τμήματα και 7 για ολοήμερα ολιγοθέσιων) και 9 νηπιαγωγών, στην Αργολίδα προσελήφθησαν μόλις 6 δάσκαλοι και 6 νηπιαγωγοί, αγνοώντας τα σχετικά έγγραφα των Διευθύνσεων με την καταγραφή των κενών ανά ειδικότητα, που το ίδιο το Υπουργείο ζητούσε.

Κατόπιν των ανωτέρω,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

Με ποιες συγκεκριμένες ενέργειες θα καλυφθούν άμεσα τα ως άνω κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία της Αργολίδας προκειμένου να επιτελείται ακώλυτα η εκπαιδευτική διαδικασία”.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ